Reflü Nedir? Anlamı – Reflü Belirtileri, Tanısı ve Tedavisi

1 Reflü Nedir? Ne Anlama Gelir? 3 Reflü Atipik emareler Özet: “Reflü Nedir? Anlamı – Reflü Emareleri, Tanısı ve Tedavisi” başlıklı yazım...


  • 1 Reflü Nedir? Ne Anlama Gelir?



  • 3 Reflü Atipik emareler


  • Özet: “Reflü Nedir? Anlamı – Reflü Emareleri, Tanısı ve Tedavisi” başlıklı yazımızda Reflü nedir, Reflü ne anlamına gelir, Reflü kelimesinin tanımı, Reflü emareleri, Reflünün tadavisi, Reflü hastasının yapması gerekenler benzer biçimde Reflü hakkında ayrıntılı detayları göreceksiniz.



    Özet: “Reflü Nedir? Anlamı – Reflü Emareleri, Tanısı ve Tedavisi” başlıklı yazımızda Reflü nedir, Reflü ne anlamına gelir, Reflü kelimesinin tanımı, Reflü emareleri, Reflünün tadavisi, Reflü hastasının yapması gerekenler benzer biçimde Reflü hakkında ayrıntılı detayları göreceksiniz.


    Özet: “Reflü Nedir? Anlamı – Reflü Emareleri, Tanısı ve Tedavisi” başlıklı yazımızda Reflü nedir, Reflü ne anlamına gelir, Reflü kelimesinin tanımı, Reflü emareleri, Reflünün tadavisi, Reflü hastasının yapması gerekenler benzer biçimde Reflü hakkında ayrıntılı detayları göreceksiniz.


    Reflü Nedir? Ne Anlama Gelir?



    Reflü, Halk içinde Mide Reflüsü olarak malum Gastro Özofageal Reflü hastalığı, mide içinde ne olduğunun yiyecek borusuna geri kaçmasıdır. Kronik faranjit ve tipik boğaz rahatsızlığına niçin olabilir. Reflü,asitli mide içinde ne olduğunun yiyecek borusuna gelmesi ve uzun süre temas etmesiyle yiyecek borusunun asitten kendini koruma hususi durumunun yok olmasından doğar. Erişkinlerin ortalama %20’sinde reflü görülmektedir.



    reflu-tedavisi



    Mide içinde ne olduğu, midenin salgıladığı hidrojen iyonu sebebiyle belirgin derecede asittir. Eğer onikiparmak barsağından mideye doğru safra geri akımı var ise, mideden yukarı çıkan içerik hem asit hem de safra ihtiva eder. Alkali özellikli olan safra da mide asidi benzer biçimde yiyecek borusunun tahrişine niçin olur. Reflü hastalığı, asitli ve/ya da safralı mide içinde ne olduğunun yiyecek borusuna gelmesi ve uzun süre temas etmesiyle yiyecek borusunun kendini asitten ve/ya da safralı mide içeriğinden koruyamaması sebebiyle oluşur.



    Yiyecek borusunun alt ucunda mide içinde ne olduğunun yiyecek borusuna geçişini engellemiş olan bir kapak mekanizması vardır. Reflü hastalarında en sık görülen özellik bu mekanizmanın gevşekliğidir. Bu vaziyet çoğunlukla mide fıtığıyla beraber yaşanır. Mide boşalım bozukluğu ya da bozulmuş yiyecek borusu hareketi bu hastalığı tetikleyen başka nedenlerdir.



    Yiyecek borusunun alt ucunda mide içinde ne olduğunun yiyecek borusuna çıkmasını engellemiş olan iki mekanizma vardır.



    Gastroösofagial reflü hastalığının ortaya çıkardığı emareler çok geniş bir spektruma yayılır. Bu emareleri genel olarak tipik ve atipik bulgular olarak sınıflandırmak mümkündür. Tipik bulguların derhal hepsi mide-bağırsak sistemiyle ilintili iken; atipik bulgular başka organ sistemleriyle ilintili yakınmalar oluşturur. Laringofaringeal reflü olarak adlandırılan ve ilk olarak kulak-burun-boğaz uzmanlarıncagörülen hasta grubunda büyük bölümü kez atipik bulgular belirgindir ve tipik yakınmalar asla olmayabilir.


    Reflü Tipik emareler



  • Göğüste göğüs kemiği arkasında yanma


  • Ağıza ıstırap ekşi sıvı gelmesi


  • Geğirme, şişkinlik


  • Reflünün tanısında çok kullanılan yöntemlerden birisi endoskopidir. Her hastaya uygulanır. Bu yöntemle mide kapağının şartları, yiyecek borusunun hasarı ve başka mide yüzeyindeki rahatsızlıklar saptanır.



    Tanıda kullanılan bir başka yöntemde, ilaçlı bir filmle yiyecek borusundan, ilacın geçişi izlenir ve herhangi bir sorun var ise tedavi edilir. Başka yöntemlerle de yiyecek borusundaki reflü, ph metriyle, yiyecek borusunun besini itme gücü ise manometri ile ölçülür.



    Hastaların alacağı bir takım önlemler, beslenme mevzusuna uyanık olmak ve ilaç tedavisi hastalığın denetim altına alınmasını sağlar. Reflü tedavisinde bir kaç seçenek vardır. Hastalığın ne kadar ilerlediği belirlendikten sonrasında buna en uygun tedavi doktorunuz tarafınca belirlenir.



    Tedavi seçeneklerinden biri ilaç tedavisidir. Bundan ötürü mide asidini denetim altına alacak ya da salgısını azaltacak ilaçlar kullanılır. Bu şekilde yiyecek borusuna kaçan asit miktarı azaltılır. Bir sürü reflü hastasında pozitif sonuçlar alınır. Fakat ilacın bırakılmasıyla emareler, şikayetler yeniden ortaya çıkmaya başlar. Çünkü bu ilaç tedavisiyle mide kapağındaki problem ortadan kaldırılamaz. Bu tedaviyle yiyecek borusunun tahrişi en üye indirilir fakat safra sıvısı asidik olmadığından yiyecek borusuna gene kaçar ve zarar verir.



  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Ödeme Nereden Yapılır?


  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Sorgulama


  • Ağaç Kavunu Reçeli Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Reflü Nedir? Anlamı – Reflü Belirtileri, Tanısı ve Tedavisi
    Reflü Nedir? Anlamı – Reflü Belirtileri, Tanısı ve Tedavisi
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/reflu-tedavisi.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/reflu-nedir-anlam-reflu-belirtileri.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/reflu-nedir-anlam-reflu-belirtileri.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content