Varikosel Nedir? Varikosel Tetkikleri Nelerdir? Varikosel Tedavisi Nelerdir?

1 Varikosel Ne Anlamına gelir? 3 Varikosel Mevzusunda Yanlış Bilinenler ve Bilimsel Gerçekler Varikosel ne anlamına gelir, Varikoselin e...


  • 1 Varikosel Ne Anlamına gelir?



  • 3 Varikosel Mevzusunda Yanlış Bilinenler ve Bilimsel Gerçekler


  • Varikosel ne anlamına gelir, Varikoselin emareleri nedir, Varikosel hastalığı nedir, Varikoselin tedavisi var mı, Varikosel hastalığının tedavisi nedir, Varikosel tedavisinde ameliyat koşul mı? şeklinde mevzuları söyleyeceğiz.



    Varikosel ne anlamına gelir, Varikoselin emareleri nedir, Varikosel hastalığı nedir, Varikoselin tedavisi var mı, Varikosel hastalığının tedavisi nedir, Varikosel tedavisinde ameliyat koşul mı? şeklinde mevzuları söyleyeceğiz.


    Varikosel ne anlamına gelir, Varikoselin emareleri nedir, Varikosel hastalığı nedir, Varikoselin tedavisi var mı, Varikosel hastalığının tedavisi nedir, Varikosel tedavisinde ameliyat koşul mı? şeklinde mevzuları söyleyeceğiz.


    Varikosel Ne Anlamına gelir?



    Varikosel Testislere giden toplardamarlardaki genişleme ve buna bağlı kan akımında geriye kaçışa denir. Varikosel %85 oranında sol testiste(sol testis toplar damarının daha yüksek basınçlı ve daha uzakta olan böbrek toplar damarına döküldüğünden dolayı) ve %15 iki taraflı olur. Arikosel bir tek sağ tarafta görülüyorsa ek tetkike gerek kalmıştır. Varikosel, testislerdeki kanı boşaltan toplardamarların türlü nedenlerle genişleyerek varisleşmesidir. Varikosel testiste ısı artışı başta olmak suretiyle pek çok soruna niçin olur ve bu tür durumlar da kısırlığa yol açabilir.



    Varikosel


    Varikosel Tedavisi Ameliyattır



    Mühim Not; Ilk olarak şunu açıklayalım. Burada yazılanlar bir tek bilgi amaçlıdır. Kesinlikle doktorunuza başvurunuz.



    Ameliyat esnasında mikroskop kullanılması önerilmektedir. Ameliyatı kasık bölgesinden meydana getirilen minik bir kesi ile gerçekleşir. Testisi drene eden venler bağlanır. Kolay bir ameliyattır ve çoğu zaman hastane de yatmayı gerektirmez. Varikosel ameliyatının başarı şansı değişiktir. Mikroskobik meydana getirilen ameliyatların başarı şansı diğerlerine oranla epey yüksektir. Ortalama 30-60 dk. sürer. Bu sırada testisle ilgili başka oluşumların zarar görmemesine itina gösterilmelidir. Varikosel ameliyatı dikkatli yapılmaz ise hidrosel (testis çevresinde sıvı birikimi), atrofi şeklinde komplikasyonlar görülebilir. Ama son yıllarda, ameliyat tekniğinde elde edilmiş ilerlemeler yardımıyla bu komplikasyonlara neredeyse asla rastlanılmamaktadır. Bunda cerrahın deneyimi önemlidir. Ameliyat olacak kişilerin bu durumu iyi bilmesi ve ameliyatı meydana getirecek doktordan da bu mevzuda bilgi alması gerekir. Ameliyattan 3 ay sonrasında sperm üretiminde düzelme görülmeye başlar. Sperm tetkiki ameliyattan sonraki 3-6. ayda yapılmalıdır. Sperm üretimindeki düzelme ameliyat olan hastaların %50-80 inde görülür. Gebelik üstündeki tesiri de yüzde 20-69 civarında çoğalmaktadır. Azoospermi olgularında da varikosel ameliyatı yapılması önerilirse de, başarısının daha az olacağı evvelde belirtilmelidir.


    Varikosel Mevzusunda Yanlış Bilinenler ve Bilimsel Gerçekler



    1- Varikosel en sık karşılaşılan ve başarı göstermiş mikrocerrahi ameliyat tedavisi sonucu en iyi netice elde ettiğimiz adam kısırlığı nedenidir. Varikosel teşhisi ultrason ile değildir, bir tek el ile meydana getirilen muayene ile konulmalıdır. Doppler ultrasonografi ile pek çok kişide hatalı olarak varikosel saptanarak gereksiz ameliyatlar yapılmaktadır.El muayenesinde saptanamayan varikosel kesinlikle ameliyat edilmemelidir çünkü bilimsel olarak iyileştirici tesirinin olmadığı görülmüştür.



    2- Varikosel saptanan kişiye ilk olarak tüp bebek, ICSI, aşılama şeklinde yardımlı üreme sistemleri,metotları önerilmemelidir. Varikosel sperm hücresinin kromozomal yapısını bozarak (DNA fragmantasyonu) eşin yumurtasını dölleme enerjisini azaltmakta; dölleme gerçekleşse dahi az olma ihtimali çoğalmaktadır. Tüp bebek uygulamasının bir tek son çare olarak düşünülmesi ihtiyaç duyulan, bebekte doğumsal anomali ve hastalık risklerini %30’a dek yükselten, anne bakımından da riskleri olan bir yöntem olduğu unutulmamalıdır.



    3- Varikosel cerrahisinin teknik açıdan en başarı göstermiş ve komplikasyon ihtimali en az yöntemi mikrocerrahidir. Mikrocerrahi varikosel operasyonunda teknik başarı %99’un üstüne çıkabilmekte, samimi komplikasyon oranı %0’a, önemsiz komplikasyon oranı %3-5’e kadar inebilmektedir. Başka operasyon tekniklerinde ise hidrosel riski %40’a, atardamar hasarı %5’e kadar çıkmaktadır. Varikosel tedavisinde radyoloji bir girişim olan embolizasyon yöntemi az başarı ve yüksek samimi komplikasyon oranları sebebi ile tercih edilmemektedir.



    4- Varikosel nüks etmez, meydana getirilen cerrahi girişim yetersiz kaldığında bu ifade hatalı olarak kullanılır. Yetersiz cerrahi sonucu varikoselin devam etmiş olduğu saptanırsa mikrocerrahi düzeltme ameliyatı uygulanabilir. Mikrocerrahi dışındaki ameliyat sistemlerinde-,metotlarında uygulanan teknikler dolayısı ile yetersiz cerrahi ve sonucunda nüks oranı %40’a kadar yükselebilmekte ve komplikasyon oranları belirgin olarak çoğalmaktadır.



    5-Mikrocerrahi varikosel operasyonu rahat bir cerrahi girişim değildir. Mikrocerrahi teknik bir tek bu mevzuda hususi eğitim almış ve deneyimli ellerde başarılıdır. Her yöntem şeklinde mikrocerrahinin de yetersiz ve hatalı uygulamaları çok mühim komplikasyonlara, hatta organ yitirilmesine dahi yol açabilir. Mikrocerrahi ve başka eski teknikler ile meydana getirilen başarısız varikosel operasyonları sonrasında varikoseli devam eden ya da komplikasyonlardan dolayı mesele yaşayan, hidrosel ve testisin kaybı şeklinde samimi problemler ile karşılaşan pek çok hasta ile karşılaşılmaktadır. Sperm kaliteleri ya da spermiyogram neticeleri daha da bozulan hatta sıfıra kadar inen bu hastaların bazıları düzeltici mikrocerrahiden yarar görmekteyse de bir bölümüne destek olunamamaktadır.



    6- Bilinçsiz ve yetersiz uygulanan mikrocerrahi teknik ile varikosel ortadan kalkmayabilir, atardamar ve lenfatik kanal hasarları sonucu hidrosel ve organ kaybı şeklinde samimi komplikasyonlar görülebilir; uygulanan teknikten daha çok tekniğin uygulanmış olduğu kalite ve başarı ehemmiyet taşımaktadır. Varikosel ameliyatı olacakların kesinlikle mevzuya lüzumlu önemi vererek araştırmaları ve kendilerini bu mevzuda eğitimli ve tecrübeli uzmanlara ameliyat ettirmeleri önemlidir.



    7- Varikosel ağrı-sancı sebebi de olabilir. Ağrının geçeceği güvence edilemezse de mikrocerrahi yöntem ve ağrıya yönelik operasyon tekniklerinin uygulanması ile pek çok vakada ağrı-sancı ortadan kalkmaktadır.



    Evliliklerin ortalama % 15-20 kadarında istedikleri zamanda ve sayıda çocuk yapamama sıkıntısı yaşanmaktadır. Çiftlerin kısırlık sorununda bir tek adama bağlı faktörler % 20 kadar olup, ortalama % 40 çiftte de erkekte bulunan mesele kadındaki soruna eklenmekte; çocuk sahibi olmakta güçlük yaşayan çiftlerin % 50-60’ında, erkekteki bir probleminin kısmen de kısırlık sorununa katkısı olduğu ortaya çıkmaktadır. Erkekteki sorunların pek çok muayene ve sperm tahlilinden anlaşılabilirse de, bir takım durumlar hususi tetkikler gerektirebilir.



    Tedaviler sonucu pek çok adamın sorununu çözerek düzgüsel cinsel ilişki ile çocuk sahibi olmaları sağlanabilmektedir. Adamın bir Üroloji uzmanı tarafınca muayenesi yapılmadan ve uzman bir laboratuarda meydana gelen spermiyogramı deneyimli bir Üroloji uzmanı tarafınca değerlendirilmeden hanıma yönelik kısırlık tedavilerine geçilmesi sık görülen hatalı bir uygulamadır. Adam kısırlığının bir takım durumlarda altta yatan ve yaşamı tehdit eden ağır bir hastalığın ilk bulgusu olabileceği unutulmamalıdır.



    Değişen teknolojinin gelişmesi ile adam kısırlığı tedavisindeki son olarak yenilikler yardımıyla bundan sonra gelişkin spermi olmayan erkeklere de testis dokusundan elde edilmiş spermleri kullanarak yardım edilebilmektedir. TESE operasyonlarıyla sperm testi ‘sıfır’ çıkan adamların yarısında kafi olgun sperm elde edilebilmektedir.



  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Ödeme Nereden Yapılır?


  • GSS (Genel Sıhhat Sigortası) Borç Sorgulama


  • Ağaç Kavunu Reçeli Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Varikosel Nedir? Varikosel Tetkikleri Nelerdir? Varikosel Tedavisi Nelerdir?
    Varikosel Nedir? Varikosel Tetkikleri Nelerdir? Varikosel Tedavisi Nelerdir?
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/Varikosel.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/varikosel-nedir-varikosel-tetkikleri.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/04/varikosel-nedir-varikosel-tetkikleri.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content