19 Mayıs İle İlgili Yazı

19 Mayıs günü kutlanan ulusal bayramımız ile ilgili 19 Mayıs’ın önemi ve ne anlama geldiği ile ilgili bilgilerde içeren yazımız. 19 Mayıs ...

19 Mayıs günü kutlanan ulusal bayramımız ile ilgili 19 Mayıs’ın önemi ve ne anlama geldiği ile ilgili bilgilerde içeren yazımız.



19 Mayıs İle İlgili Sözler (Kısa)



19 Mayıs gününü nerede ise çoğumuz kendimizi bildik bileli kutlarız. Okullarda şiirler okunması mümkün konuşmalar yapılır, geçmiş yıllarda stadyumda görkemli gösteriler yapılırdı. Ortalık bir bayram yeri olurdu. Halen de öyledir aslına bakarsanız…



Peki nedir 19 Mayıs gününü Türk ulusu için bu kadar mühim meydana getiren? Çünkü bugün emperyalist yayılması ve sömürgeci güçlere karşı bir isyan adım atmıştır. Yüce Önder Mustafa kemal Mustafa kemal atatürk 19 Mayıs 1919 günü Bandırma vapuru ile Samsun’a ayak basarak önüne geçilemeyecek bir Kurtuluş hareketi başlatarak Türk milletinin mazlum bir duruma düşmekten kim bilir yok olmaktan kurtarmıştır.



Ulusal Egemenliğin önüne açacak hareket tam da bugün şu demek oluyor ki 19 Mayıs 1919 günü adım atmıştır. Gerici ve yobazlığın yargı süreceği kim bilir şimdiki Ortadoğu ve Yakın Asya ülkelerine benzememizin önünü açacak olan olayların tamamen önüne geçecek bir hareketin başladığı bir gündür.



19 Mayıs 1919 ve sonrasında gelişen ve ortaya çıkardığı Türkiye Cumhuriyeti ile bizleri çağıl ve akla dayalı bir yaşama kavuşturan Mustafa Kemal Mustafa kemal atatürk ve onun hem tabanca hem de fikir dostlarını andığımız bir gündür bugün.



Ulusal Savaşım kitaplardan okuduğumuz şeklinde kolay olmamıştır. Çok sıkıntılı bir süreçti ve pek çok insan bu süreçte maalesef şehit düşerek bizlerin bugünlerde rahat ve çağıl yaşamdan alığımız tüm hazzı bizlere hediye edivermişlerdir.



Bu sebeple 19 Mayıs Türkiye için Türk halkı için bu topraklarda yalayan hepimiz için mühim bir gündür. Rahatça sokaklarda dolaşıyorsak kendi kültürümüzü rahatça yaşayabiliyorsak işte hep borçlu olduğumuz o hareket işte tam da bugün 19 Mayıs 1919 günü adım atmıştır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: 19 Mayıs İle İlgili Yazı
19 Mayıs İle İlgili Yazı
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/19-mayis-ile-ilgili-sozler-kisa-1-1.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/19-mays-ile-ilgili-yaz.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/19-mays-ile-ilgili-yaz.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content