4,5G Nedir?

Son dönemde her 3 GSM operatörünün de reklamları ile duyurdukları ve yeni kullanmaya başlayacağımız 4,5 G nedir? 4,5 G ne anlama gelir? Şu...

Son dönemde her 3 GSM operatörünün de reklamları ile duyurdukları ve yeni kullanmaya başlayacağımız 4,5 G nedir? 4,5 G ne anlama gelir?



4.5G Nedir?



Şu anda devletimizde kullanılan mobil veri geçirme alt yapısı 3G terminolojisi üstüne kuruludur. doğrusu rahat mealde söyler isek 3. nesil bir alt yapı üstünden mobil data hizmeti almaktayız. Mobil data hizmetleri içinde hem ses hem de web dahildir.



4,5G ise dördüncü nesil yeni mobil veri trafiği alt yapısına verilen isimdir. Şu demek oluyor ki bu şu anlama geliyor 3G teknolojisinden epey süratli bir biçimde veri alış verişini mobil olarak gerçekleştirebileceğiz. Ilk olarak bu trafiği kaldırabilmek için uygun transmiyon alt yapısının olması gerekmektedir. Bu konuyu da ülkemizin belirgin başlı telekominikasyon firmalarının döşedikleri ve işlettikleri fiber optik alt yapısı yardımıyla yaşayacağız. Şu demek oluyor ki aslen evlerimize kadar gelen fiber optik alt yapısının aslolan sebebi 4,5 G ve ileride gelmesi beklenen 5G teknolojileridir.



3G teknolojisinde maksimum 4 taşıyıcı frekans üstünden ulaşabilen averaj hız 100 – 150 MB seviyelerindedir. Bir takım testlerde daha da yükseklere çıkılmış olduğu görülmüştür ama averaj hız bu şekildedir. Doğal bu da şebekenin buna uygun olması ve sizin cihazınızın da buna uygun olması ile gerçekleşebilir. Pratikte hiçbir kullanıcı bu hıza ulaşamaz bu hızlar çoğu zaman laboratuar ortamlarında GSM firmalarının kontrol aletleri ve kontrol ekipmanları ile elde edilir. 4,5G de ise bu hız 375 MB sınırlarına kadar gelecektir (daha da fazla olma ihtimali de var). Ama gene aynı vaziyet söz mevzusu olacak bulunduğunuz yerdeki baz istasyonunun kapasitesi ve dahası sizin cihazınızın kapasitesi sizin ulaşabileceğiniz maksimum hızı belirleyecektir.



Örnek vermek gerekirse İzmir Alsancak’ta eğer bir konser izlemeye giderseniz ve 4,5G uyumlu bir telefon ile 4,5G şebekesi üstünden servis alırsanız eğer büyük bir hayal kırıklığı yaşamanız muhtemeldir çünkü genel anlamda şebekeler bu gibi kalabalık yığınları için dizayn edilmediğinden geçin internete bağlanmayı bir ihtimal eskisi benzer biçimde gene telefon ile görüşme dahi yapamayacaksınız. Ama düzgüsel şartlarda çok üst düzey hızlara ulaşabilmeniz mümkündür. Öyleki HD ve 4K olan videoları kolaylıkla izleyebileceksiniz.



Peki 4,5G şebekesinin ülkemize faydası nedir? Açıkçası ne alt yapı ekipmanlarını ne de başka GSM ekipmanlarını ne de transmisyon sistemlerini bizler üretmediğimiz müddetçe bu gibi sistemler bizim benzer biçimde ülkelere lüks olmaya devam edecektir. Bilginin ulaşılabilir olması ve web teknolojilerine karşı değiliz ama yerli alt yapı ekipmanları üretemediğimiz müddetçe Türkiye benzer biçimde coğrafi alanı çok geniş ve oldukça fazla sayıda baz istasyonu ve alt yapı eklipmanının kullanılması koşul olan devletimizde cari açığı destekleyecek bir dış alım gerçekleşecektir. Bu da yurt dışındaki bir sürü firmanın durduk yere fonlanması anlamına gelir ki üretim ve dizayn anlamında ilerleyemediğimiz müddetçe 4,5G den sonrasında gelecek olan teknolojilerin kurulumundan öncede hep aynı tartışmaları yaşayacağımız kaçınılmazdır.



Bugün teknoloji şirketleri olarak geçen GSM firmaları bir tek hazır teknolojiyi alıp kullanan birer şirket olmanın ötesine geçemedikleri müddetçe bu işler hep bu şekilde sürer gider.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: 4,5G Nedir?
4,5G Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/4-5-g-nedir.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/45g-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/45g-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content