Ahit Nedir?

ahit -hdi isim Arapça ¤ahd 1 . Kendi kendine söz vererek bir işi üstüne alma, ant: "Ahdim olsun, bu işi yapacağım."- ...


ahit -hdi
isim Arapça ¤ahd

1 . Kendi kendine söz vererek bir işi üstüne alma, ant:
"Ahdim olsun, bu işi yapacağım."- .2 . Antlaşma.3 . eskimiş Devir, vakit.





Büyük L.

AHİT ya da AHD,
-hdi a. (ar. 'ahd). 1. Herhangi bir şey için verilen söz; edilen yemin, ant: Merak etme, ahdimi meblağ, borcumu öderim. Ahdim olsun intikamımı alacağım. Ahdine hıyanet etmek. 2. Esk. Bir padişahın saltanat süresini kapsayan dönem; vakit: "Ahdini vakt-i mutluluk bilir ebnâ-yı vakit" (Şinasi, XIX. yy ). 3. Esk. Antlaşma, muahede, ittifak. 4. Ahde vefa, sözünü tutma. |j Ahd -i karib, yakın vakit, önceki vakit: Din-i ıslamın ibtida-yı zuhurundan tâ ahd-i ka- ribe erişince..." (Pertev Paşa layihası, XIX. yy.). |i Ahd-i ulusal, ulusal antak kalma, ulusal sözleşme. || Ahd-şiken, anlaşmayı bozan, sözünden dönen. || Ahd ü peyman. söz ve yemin.

Din. Eskive Yeni Ahit, hıristıyanlarca iki kesime bölünen mukaddes kitaplar bütünü. Eski Ahit ya da Eski ittifak, Tanrı'ın yahu- di kavmiyle ittifakı nın evveliyatına ilişkindir. Yeni Ahit ise, İsa tarafınca meydana gelen Yeni ittifak la ilgili yazıların bir derlemesidir. ( - KUTSAL KİTAP.)

Huk. Ahde vefa, tarafların, devletlerin, sözleşme hükümlerine uymak zorunda olduklarını belirten ilke. ( -* PACTA* SUNTŞERHANDA.)

Kur. tar. Dört halife döneminde (632- 661), halifelerin adaletle ilgili olarak valilere yazdıkları buyruklara verilen ad.

Tasav. Müridin tarikata girerken şeyhe verdiği söz.

ANSİKL. isi. Kuran'da ahdin yerine getirilmemesinden "ahdi bozmak" diye söz edilir ve bu şekilde davrananların görevli olacakları belirtilir (Bakara XXVII, CLXXVI, Ali imran LXXVI;Maide l,XIII;Râ'd XX).Ku- ran'da ek olarak israiloğulları'nın ve hıristi- yanların, Tanrı'a kulluğun her türlü koşullarını yerine getireceklerini ahdettikleri, sadece bu ahdi bozdukları anlatılır. Hz. Muhammet'in bir hadisinde, ahdini bozanlar kötülenmiş ve münafık olarak nitelenmiştir.







 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Ahit Nedir?
Ahit Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ahit-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/ahit-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content