Aile Bireylerinin Görevleri ve Birbirlerine Karşı Sorumlulukları

Aile bireylerinin görevleri nedir? Aile bireylerinin birbirine karşı / olan sorumlulukları nedir? Toplumların en temel yapısı temel taşı a...

Aile bireylerinin görevleri nedir? Aile bireylerinin birbirine karşı / olan sorumlulukları nedir?



Aile Bireylerinin Görevleri ve Birbirlerine Karşı Sorumlulukları



Toplumların en temel yapısı temel taşı ailedir. Ortak bir yaşam alanını paylaşan ve temel ortak yaşamı paylaşan bireylerdir aile. Aile fertleri içinde da bir bağ mevcuttur ve bu bağlar oldukça sıkı olmak zorundadır. Yoksa aile dağılır ve peşinden da felaketlerin gelme ihtimali ortaya çıkar. Aile bireylerinin birbirlerine karşı olan saygıları yanı sıra aile bireyinin üstlendiği vazife ve aile içi bireylere eşit davranma sorumluluğu da mevcuttur.



Aile içinde anne ile baba daha çok rol ve mesuliyet üstlenmektedir. Anne ve baba birlikte her ikisi de dışarıda çalışabilir. Genel olarak anneler ev hanımlığı yapmakla beraber bu işi bir yardımcıya da devredebilir ve bir şirkette çalışabilir ya da anne ile baba çocuklarında yardımı ile ev işlerinin üstesinden gelebilirler. Burada mühim olan bir işin bir tek hanım olduğundan anneye ya da adam olduğundan babaya yığılmamasıdır. Kısaca mühim olan adaletli ve hakkaniyetli bir vazife dağılımı olmalı ve her insanın birbirine yardım etmesi ve karşılıksız olarak sevmesi en başta gelen aile bireylerinin birbirine olan sorumluluklarıdır.



Peki ya çocuklar. Onların sorumlulukları nedir? Öncelikli olarak anne ve babanın ve var ise başka aile büyüklerinin fikirlerinden ve yaşam tecrübelerinden yararlanmak adına saygı etrafında aile büyüklerini dinlemelidirler. Bilhassa ders çabalama mevzusunda sıkı bir disiplin altında yer alabilmek zorundadırlar yoksa hayatta başarı şansları oldukça azalır.



Bununla birlikte çocuklar anne ve babalarının değildir de kendi istedikleri yeteneklerinin olduğu meslek dalına doğru kendilerini yavaş yavaş da hazırlamalıdırlar. Mesela avukat olmak isteyen bir evladı eğer ki ailesi bir meslek lisesine göndermeye kalkarsa bu anne ve babanın sorumsuzluğu anlamına gelir. Aynı şekilde bir tek bir meslek edinip hayata erken atılmak isteyen bir kişinin de ille de Anadolu lisesi ya da Fen Liselerine yönlendirilmeye çalışılmaları o evlatların da mutsuz olmasına sebebiyet verir.



Toparlayacak olursak aile bireylerinin birbirlerine olan saygıları, fikirlerini ön yargısız bir biçimde dinlemeleri ve eşitlik ilkesine uymaları sonrasında aile içinde hiçbir sorun çıkmaz.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Aile Bireylerinin Görevleri ve Birbirlerine Karşı Sorumlulukları
Aile Bireylerinin Görevleri ve Birbirlerine Karşı Sorumlulukları
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/aile-bireylerinin-gorevleri.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/aile-bireylerinin-gorevleri-ve.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/aile-bireylerinin-gorevleri-ve.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content