Anne Kimdir, Annelik Nedir

ANNE: Evladı olan hanım: Yiyeceklerini yediler, anası çocuğunu yatırdı (B. Necatigil). Minimini bir anne.’ Yirmi iki yaşlarında iken bir ge...

bilgiANNE: Evladı olan hanım: Yiyeceklerini yediler, anası çocuğunu yatırdı (B. Necatigil). Minimini bir anne.’ Yirmi iki yaşlarında iken bir genç kızın anası olmak (H. Z. Uşaklıgil). Ü Mec. Bir şeyin kökü, kaynak noktası: Varsayım, hakikatin annesidir (Ömer Seyfeddin).


Anne yarısı, teyze.


Anneler günü, anneliğin önemini vurgulamak için seçilmiş bigün.


Anneler taş yesin yarımşardan beş yesin), annelerin evlatları için bir çok fedakârlıklar yapabileceklerini gösteren bir deyim.


Hanımanne, kayınvalidelere hitap ederken kullanılan bir söz.


Anne, ana kelimesinin muhtemelen çocuk dilinde, ünsüz ikizleşmesi ve ikinci ünlünün incelmesiyle meydana gelmiştir.


Anneler günü olarak mayıs ayının ikinci pazarı seçilmiştir. İlk kez Philadel-phia’lı Anna Jarvis 1908’de kendi anası için bu günü anneler günü olarak seçmiştir. Washington’daki kurultay bu düşünceyi beğenmiş ve 1914 mayısının ikinci pazarının anneler günü olarak tesis ve resmî dinlence ilân edilmesine karar vermiştir. Bu gün, annelere ayrılmış bir gündür. Çocuklar annelerine olan sevgilerini belirtirken hediyeler de verirler. ABD’da bu günün sembolü olarak, temizliği ve tatlılığı ifade eden ak karanfil kabul edilmiştir.


? Annelik: Anne olma hali: Bu kadının anneliğinde öyleki bir yırtıcılık vardı ki Behlül’ü korkutuyordu (H. Z. Usaklıgil).


Annelik etmek, bir hiç kimseye annenin göstereceği şefkat ve yakınlığı göstermek: Lâkin onu büyüten, ona bakan ta doğduğu günden bu yana annelik eden Şakire hanımdı (H. Z. Usaklıgil).

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Anne Kimdir, Annelik Nedir
Anne Kimdir, Annelik Nedir
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/03/bilgi-4.png
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/anne-kimdir-annelik-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/anne-kimdir-annelik-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content