Anneler Günü Ne Zaman

Anneler günü ne zaman kutlanmaktadır? Anneler günü hangi güne geldiği nasıl belirleniyor? Anneler Günü zamanı ile ilgili bilgiler. 2016 yı...

Anneler günü ne zaman kutlanmaktadır? Anneler günü hangi güne geldiği nasıl belirleniyor? Anneler Günü zamanı ile ilgili bilgiler.



Anneler Günü Ne Zaman



2016 yılında Anneler günü 8 Mayıs 2016 Pazar gününe denk gelmektedir. Her yıl değişen Anneler Günü tarihi 2016 yılında 8 Mayıs gününe denk gelmektedir.



Anneler Günü Mayıs ayının ikinci Pazar gününe denk gelen gün olarak hemen hemen tüm dünya ülkelerinde kutlanmaktadır. Bir kısım ülkelerde Anneler Günü farklı bir gün de kutlansa bile özellikle batı ülkelerinin hemen hemen tamamı Mayıs ayının ikinci Pazar gününde bu özel günü kutlamaktadırlar.



Zaten günümüzde kutlanılan Anneler Günü mantığı Amerika kökenlidir. 1908 yılında annesini kaybeden ve bu durumdan dolayı anneler için bir şeyler yapmak isteyen Anna Jarvis isimli bir kişi 1914 yılında Amerika Kongresinin Mayıs ayının ikinci pazar gününün Anneler Günü olarak kutlanmasını kabul ettirmiştir.



Ancak Anneler ile ilgili bir günün ya da bayramın olması ta Antik Yunan dönemine kadar uzanmaktadır. Anna Jarvis’in öncülüğünde belirlenen Anneler Günü ise modern dünyanın Anneler Günüdür.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Anneler Günü Ne Zaman
Anneler Günü Ne Zaman
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/anneler-gunu-ne-zaman-1.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/anneler-gunu-ne-zaman.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/anneler-gunu-ne-zaman.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content