ANTİOKSİDAN Fr. antioxydant TDK, Türk Dil Kurumu 1. (a'ntioksidan) kim. Genellikle yağların, yağlı besinlerin uzun süre sakl...
ANTİOKSİDAN Fr. antioxydant
TDK, Türk Dil Kurumu
1. (a'ntioksidan) kim. Genellikle yağların, yağlı besinlerin uzun süre saklanabilmesi, beyaz renkli sebze ve meyvelerin kararmasının önlenmesi için kullanılan madde.
2. Canlı organizmalardaki toksinleri atmaya yarayan madde.
3. Oksidasyonu geciktiren veya önleyen.
4. Canlı vücuduna dışarıdan alınan veya biyolojik olaylar sonucunda oluşan serbest radikalleri yok eden veya oluşmasını önleyen, yükseltgenmeyi engelleyici
5. Yüksek düzeyde yağ içeren yemlerin acılaşmasını önlemek için yemlere katılan maddeler.
TDK, Türk Dil Kurumu
2. Canlı organizmalardaki toksinleri atmaya yarayan madde.
3. Oksidasyonu geciktiren veya önleyen.
4. Canlı vücuduna dışarıdan alınan veya biyolojik olaylar sonucunda oluşan serbest radikalleri yok eden veya oluşmasını önleyen, yükseltgenmeyi engelleyici
5. Yüksek düzeyde yağ içeren yemlerin acılaşmasını önlemek için yemlere katılan maddeler.
YORUMLAR