ARABAŞI TDK, Türk Dil Kurumu 1. Hindi veya tavuk etiyle hazırlanan, pişmiş ve dondurulmuş hamur ile birlikte yenen çorba. 2. Çokça...
ARABAŞI
TDK, Türk Dil Kurumu
1. Hindi veya tavuk etiyle hazırlanan, pişmiş ve dondurulmuş hamur ile birlikte yenen çorba.
2. Çokça tavuk veya koyun etiyle yapılarak, tepside dondurulmuş hamurla, kışın, sıcak içilen ekşili, biberli bir çeşit çorba.
3. Haşlanmış hamurla birlikte içilen, tavuk, tavşan vb. hayvan etiyle yapılan biberli çorba.
4. Un, et, yağ ve biberden yapılan bir yemek.
TDK, Türk Dil Kurumu
2. Çokça tavuk veya koyun etiyle yapılarak, tepside dondurulmuş hamurla, kışın, sıcak içilen ekşili, biberli bir çeşit çorba.
3. Haşlanmış hamurla birlikte içilen, tavuk, tavşan vb. hayvan etiyle yapılan biberli çorba.
4. Un, et, yağ ve biberden yapılan bir yemek.
YORUMLAR