Babil Kulesi Nerededir? Hakkında Bilgi

Babil Kulesi nerededir? Babil Kulesi’nin özellikleri, mimarisi, zamanı, tarihçesi hakkında bilgi. BABİL KULESİ Dünyanın en büyük eserleri...

Babil Kulesi nerededir? Babil Kulesi’nin özellikleri, mimarisi, zamanı, tarihçesi hakkında bilgi.



babil-kulesi



BABİL KULESİ



Dünyanın en büyük eserlerinden birisi olarak tarihe geçmiş olan Babil Kulesi yedi katlıydı, 90 metre yükseklikteydi. Yedinci kat mavi çini tuğlalarla süslenmişti. Babilliler bu kulenin bir eşinin de tıpkı toprağın altında devam ettiğine inanırlardı.



Kulenin birinci kat yüksekliği 33 metreydi. İkinci kat, 18 metre, üç, dört, beş ve altıncı katlar da altışar metre yüksekliğindeydi. Yedinci katın yüksekliği de 15 metreydi.



M. Ö. 689 senesinde Asur Kralı Sanherip, tüm Babil şehriyle beraber, kuleyi de yıktı. Onun yerine gelen Asarhaddon ise kuleyi on üç yılda tekrardan yaptırdı. Fakat M. Ö. 478 senesinde Pers Kralı Kserkses kuleyi tekrardan yakıp yıktı.



Büyük İskender Babil’i kendine başkent yapmak istediği sıralarda kule bir yıkıntı halindeydi. İskender, yerine yenisini yaptırmak suretiyle, bu yıkıntıları kaldırttıysa da, erken ölmesi kuleyi tekrardan yaptırmasına engel oldu. Bu şekilde yıkıntıları dahi tamamen ortadan kalkan kule yalnız efsaneleşmiş halinde yaşamakta devam etti.



«Tevrat» ta yazdığına bakılırsa Tufan’dan sonrasında Nuh’un oğullan Sinar’da yerleşmişler, kendilerine bir kent ve bu şehirde başı göklere erişen bir kule yapmak istemişler Bu şehri yapmalarına sebep tüm dünyaya dağılmalarının önüne geçip toplu bir halde yaşamak istemeleriydi. Fakat inşaat devam ederken Tanrı onların dillerini karıştırmış, tüm halkı buradan yeryüzüne dağıtmıştır.



Babil Kulesi efsanesi, tüm dillerin bir tek kaynaktan geldiğine işaret sayılmış, ara sıra da bir kanıt olarak ileri sürülmüştür. Aynı yerde Nuh’un torunlarının sayısına bakılırsa 72 dil türediğine, Nuh’un üç oğlu olan Sârn, Ham ve Yafes’in torunları olarak topluluklar teşkil ettiklerine dair olan inanç tüm Ortaçağ süresince devam etmiş olduğu şeklinde bugün dahi pek çok yerlerde kabul edilmektedir.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Babil Kulesi Nerededir? Hakkında Bilgi
Babil Kulesi Nerededir? Hakkında Bilgi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/babil-kulesi.jpeg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/babil-kulesi-nerededir-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/babil-kulesi-nerededir-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content