Barbut Nedir?

BARBUT TDK, Türk Dil Kurumu 1. Zarla oynanan bir tür kumar 2. Otomobilde arka tekerlekleri tutan ağaç. BARBUT Tarihç...

BARBUT
TDK, Türk Dil Kurumu





1. Zarla oynanan bir tür kumar

2. Otomobilde arka tekerlekleri tutan ağaç.





BARBUT





Tarihçe

Barbut,hazard adlı eski İngiliz oyununun basitleştirilmiş halidir.Bu oyunun başlangıcı karmaşıktır ve haçlı seferlerine uzanır,dahasında fransız kumarbazlardan etkilenilmiştir.Oyunun çağıl versiyonu olan amerikan versiyonu,New Orleans'a Louisana toprak sahiplerinin önde gelenlerinden birisi olan politikacı ve kumarbaz Bernard Xavier Philippe de marigny de Mandeville tarafınca getirilmiştir.Bernard'ın versiyonunda oyuncuların kumarhaneyi kurallardaki bir açığı kullanarak zarar uğratmaları mümkündü.John H. Winn adlı bir şahıs bu açığı kurallara "geçilmez" bahis opsiyonu ilave ederek düzeltmiştir.İşte bu düzeltilmiş versiyon şu anda kullanımda olan versiyonla aynıdır.


Barbut ilk olarak crapaud olarak bilinirdi(Fransızca kurbağa anlamına gelmektedir.Bu isim oyuncuların sokaklarda barbut oynaerken aldıkları çömelme pozisyonundan esenlenerek verilmiştir).Oyunun şimdiki popülerliğine ulaşmasının Afrikalı Amerikalı topluluklar içinde çok yaygın olması yardımıyla mümkün olduğu söylenmektedir.

Oynanışı


İki şahıs ya da iki grup içinde oynanır. Bir takım zar sayıları kazanır bir takım zar sayıları kaybeder.


İki kısma ayrılarak ortaya konan değerlerin hepsini kazanan zar sayıları düşeş (6+6), dübeş (5+5) ve düşe (3+3), kaybeden zar sayıları ise dörtcihar (4+4), dubara (2+2) ve hepyek (1+1) dir. Öne sürülen kıymeti kazanan zar sayısı şeşbeş (6+5) kaybeden zar sayısı ikibir (2+1) dir. Başka zar sayıları ne kazanır, ne kaybeder. Oyuna başlayanın zar üstünlüğü vardır. Oyuna süregelen, kazanan bir zar atarsa diğer oyuncu zar atamaz.kazanma olasılığı 0.492929'dur. zarla oynanır. iki zar atıldığında toplamı 7 ya da 11 ise kazanılır, 2-3-12 ise kaybedilir, 4-5-6-8-9-10 ise oyuncu bu toplamı ya da 7'yi bulana kadar zarları atmaya devam eder. eğer zarlar toplamını atarsa kazanır, 7yi atarsa kaybeder.




 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Barbut Nedir?
Barbut Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/barbut-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/barbut-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content