Cilt Kanserleri Nedir

Ten Kanserleri Ten kanserleri bilhassa erkeklerde en sık rastlanan kanser tipidir. Ten kanseri her yıl sayılarda görülen artışla birlikte İn...

Ten Kanserleri
Ten kanserleri bilhassa erkeklerde en sık rastlanan kanser tipidir.

Ten kanseri her yıl sayılarda görülen artışla birlikte İngiltere?de en sık rastlanılan kanser türlerinden biridir.

Ten kanserinin esas sebebi çoğu zaman güneşten gelen ultraviole ışınlarıdır. Mor ötesi ışın veren elektrik lambaları ve bronzlaştırıcı yapay ışık kaynakları da ten kanserlerine niçin olabilir.

Ultraviole ışınlarına karşı dünyayı korumuş olan ozon tabakasının incelmesinin de ten Kanserlerinde kararlı bir artışa niçin olduğu malum bir gerçektir.

En fazla risk altında olanlar

? Açık tenliler,
? Ciltlerinde kolayca çillenme olanlar,
? Oldukça fazla sayıda - beni - olanlar ve bunların değişik biçim ve boyutta olması,
?Ailesinde ten kanseri bulunanlar,
? Açık havada ezberlemek ve eğlenmek için oldukça fazla süre geçirenler,
? Ekvatora yakın, yüksek rakımlı ya da yıl süresince şiddetli güneş ışığına maruz kalanlar. Bunların haricinde,
? Herhangi bir sebeple radyoaktif ışın tedavisi (radyoterapi) uygulamaları,
? Uzun seneler iyileşmeden kalan açık yaralar,
? Katran, zift, arsenik vs. şeklinde kimyasal karsinojen maddelere kronik şekilde maruz kalma,
? Kronik mikro travmalara maruz kalma şeklinde nedenlerle de ten kanserleri gelişebilir.

TİPLERİ NELERDİR?

1. Epidermisteki bazal hücrelerden meydana gelen Bazal Hücreli Kanser (BCC)
2. Skuamöz hücrelerden meydana gelen Skuamöz Hücreli Kanser (SeC)

3. Melanin hücrelerinden meydana gelen Malign Melanoma (MM)

BCC; en sık rastlanan ten kanseridir. Yavaş seyreder. Nadiren başka mıntıkalara yayılır. Eğer tedavi edilmez se ten altına ilerleyip kemik ve başka dokulara atlayabilir. Bu açıdan en tehlikeli olanları göz çevresindekilerdir. BCC nadiren yaşamı tehdit eder.

SCC; sık rastlanan başka bir ten kanseri tipidir. Dudaklar, yüz ve kulaklarda sık rastlanır. Lenf bezlerine kimi zaman de iç organlara yayılabilir. sce eğer tedavi edilmez se yaşamı tehdit eder duruma gelir.

Ten kanserlerinin üçüncü tipi olan malign melanomalara daha az rastlanır. Ama bilhassa güneşli bölgelerde yaşayanlarda sıklığı giderek çoğalmaktadır. Ten kanserlerinin en tehlikeli tipidir. Ama erken teşhis edilirse tam olarak tedavi edilebilme şansı vardır. Teşhis ve tedavide gecikme çoğu zaman ölümcül olmaktadır.

Önlemler

? En iyi korunma yöntemi güneş ışığına uzun süre maruz kalmamaktır.
? Bronzlaşana kadar güneşlenmek zorunda değilsiniz. Yürüyüş yaparken, alışveriş esnasında ya da camların açık olduğu anda araç kullanırken yeteri kadar güneşten yararlanabilirsiniz.
? Günün hangi saatinde nerede olduğunuz da önemlidir. Nisan la Ekim içinde günün belli başlı saatlerinde UV ışınım yoğunluğunda artış gözlenir.
? Kendinizi ve çocuklarınızı korumanız için yapmanız gerekenler:
? 11.00 ile 15.00 saatleri içinde dışarı çıkmaktan kaçının
? Geniş gölgelikli bir şapka ve güneş gözlüğüyle dışarı çıkın
? Tertipli olarak yüksek faktörlü koruyucular kullanın
? Yüksek ateşi önlemek için bolca oranda su için
? Güneş lambaları ya da yatakları kullanmaktan kaçının.

Tedavi Tedavi kanserin tipine, gelişme evresine, yerleşim yerine gore değişmektedir.
Eğer kanser ufak ise işlem ayaktan, lokal anestezi altında kolayca yapılabilir. Bu ufak ve az tehlikeli tiplerde kazıma (küretaj) ya da elektrik akımı ile kanser hücrelerini yoketme (dessikasyon) işlemleri de yapılabilir. Ama bu metotların tedavi açısından güvenilirliği az, iz bırakma ve deformasyon yapma ihtimalleri fazladır.
Kanser büyükse, lenf nodlarına ya da vücudun başka bir bölgesine yayılmışsa büyük cerrahi işlemlere gereksinim duyulabilir.
Ten kanserlerinde olası başka tedavi seçenekleri kriyoterapi (kanser hücrelerinin dondurularak tahrip edilmesi), radyoterapi (ışın tedavisi), kemoterapi (antikanser ilaçların verilmesi)'dir.
Tedaviye başlamadan ilkin bu sistemleri,metotları doktorunuzla birlikte değerlendirmeli ve Alt taraftaki sorulara yanıtlar aramalısınız.

? Tümörün yok edilmesi açısından hangi tedavi yöntemi daha güvenlidir?
? Hangi seçenek size daha uygundur?
? Sizdeki kanser tipi için ne kadar etkilidir?
? Ihtimaller içinde riskleri ve yan tesirleri nedir?
? Umud ettiğiniz fonksiyonel ve kozmetik sonuçlar ne kadar elde edilebilir?

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Cilt Kanserleri Nedir
Cilt Kanserleri Nedir
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cilt-kanserleri-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cilt-kanserleri-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content