Bazların özellikleri nelerdir?

Bazların ayırt edici özellikleri, bazları asitlerden ayıran genel özellikler nedir? Bazların genel özellikleri nedir? Bazların Ge...

Bazların ayırt edici özellikleri, bazları asitlerden ayıran genel özellikler nedir?

Bazların genel özellikleri nedir?

Bazların Genel Özellikleri;

*Yakıcı bir özelliğe sahiptirler!



*Elektrik akımını iletebilme özellikleri vardır!
*Suya OH- iyonu verirler!
*Tatları acıdır ve ıslak bir yapıdadırlar!
*Fenol indikatörü ile renkleri pembeleşir!
*Karbondioksit ile girdikleri tepkimeler sonucunda su ve karbonatlı bileşikler oluştururlar!
*Anfoter metaller haricinde metallerle tepkime vermezler!
*Kırmızı renkli turnusolü maviye dönüştürme özelliğine sahiptirler!




Sebep: İç başlık ve sual düzeni!!






  • İngiltere'nin yerleşim özellikleri, kültürel ve toplumsal özellikleri nedir?


  • Asit ve bazların kullanıldığı besin malzemeleri hangileridir?


  • Bazların formülü nasıldır?




Alıntı
Konuk

bazlarınkısa özellikleri

Bazlar
Bazlar da, asitler şeklinde tehlikeli maddelerdir.Bazların genel tanımı şu şekildedir:
Sulu çözeltilerinde hidroksit (OH-) iyonu bulunduran maddelere baz denir.




Bazı bazların sulu çözeltilerinde iyonlarına ayrışması yukarıdaki gibidir. Fakat amonyak (NH3) hidroksit iyonu bulundurmamasına karşın bazik özellik gösterir. Zira sulu çözeltisinde OH- iyonları oluşumuna sebep olur.

NH3 + H2O NH4 + OH-

*Bazlar ele kayganlık hissi verir . Güçlü bazlar yakıcı ve tahriş edici özelliktedir. Bazlar acı tattadır.Fakat bazı çeşit bazlar zehirlidir. Bu yüzden tadına bakmamak gerekir.


*Bazlar da, asitler şeklinde turnusol kâğıdı ile ayırt edilebilir
. (Turnusol maddesi likenden elde edilir.)Bazlar kırmızı turnusol kâğıdını maviye dönüştürür.


*Bundan başka bazlar fenolftalein çözeltisi yardımıyla da ayırt edilebilir
. Baz içine fenolftalein çözeltisi damlatıldığında, baz pembe renk alır.Fenolftalein asit içine konulduğunda asitin rengini değiştirmez.
Bazlar da asitler şeklinde suda iyonlarına ayrıştıkları için elektrik akımını iletir.
NaOH ve KOH güçlü bazlardır. Güçlü bazlar metallere ve dokulara tahriş edici tesir yapar.Amonyağın buharı göze, burna ve solunum yoluna zarar verir.













bazların özelliklşeri ?



Bu ileti 'en iyi çözüm' seçilmiştir.
Bazların Genel Özellikleri;

*Yakıcı bir özelliğe sahiptirler!
*Elektrik akımını iletebilme özellikleri vardır!
*Suya OH- iyonu verirler!
*Tatları acıdır ve ıslak bir yapıdadırlar!
*Fenol indikatörü ile renkleri pembeleşir!
*Karbondioksit ile girdikleri tepkimeler sonucunda su ve karbonatlı bileşikler oluştururlar!
*Anfoter metaller haricinde metallerle tepkime vermezler!
*Kırmızı renkli turnusolü maviye dönüştürme özelliğine sahiptirler!





  • İngiltere'nin yerleşim özellikleri, kültürel ve toplumsal özellikleri nedir?


  • Asit ve bazların kullanıldığı besin malzemeleri hangileridir?


  • Bazların formülü nasıldır?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Bazların özellikleri nelerdir?
Bazların özellikleri nelerdir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bazlarn-ozellikleri-nelerdir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bazlarn-ozellikleri-nelerdir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content