Bebeklerde Kolik Neden Olur? Nasıl Geçer?

Kolik nedir, niçin olur? Bebeklerde kolik emareleri nedir, iyi mi tedavi edilir, neler yapmalısınız hakkında bilgi. Bebeklerde Kolik Dört...

Kolik nedir, niçin olur? Bebeklerde kolik emareleri nedir, iyi mi tedavi edilir, neler yapmalısınız hakkında bilgi.



kolik



Bebeklerde Kolik



Dört aylık çocuklarda kolik, bebeğin yüzünün kıpkırmızı olduğu, bacaklarını karnına doğru çekmiş olduğu, sanki büyük bir ağrı-sancı hissediyormuş şeklinde gözüktüğü bir ağlama krizidir. Bu ağlama çoğu zaman akşamın erken saatlerinde görülür ve günün geri kalan saatlerinde bebek çoğu zaman normaldir. Ağlama, tiz çığlıklar şekline dönüşebilir ve bir ila üç saat sürer. Evladı yatıştırdığı malum önlemlere çoğu zaman çözüm vermez. Kolik o denli sık görülür ki, pek çok çocuk hekimi tarafınca düzgüsel kabul edilir. Ama vaziyet, ana-baba için çok zor olsa gerek. Görünürde spazm niteliğini taşıyan bu ağrının sebebi bilinmemektedir. Kolik en fazla üç aylık çocuklarda görülür ve dördüncü aya doğru da yavaş yavaş ortadan kaybolur.



Ne kadar önemlidir?



Günün geri kalan saatlerinde çocuğunuzun düzgüsel olması, ağlama krizinin mühim bir fizyolojik soruna bağlı olmadığı açıktır. Kolikli bebekler çoğu zaman sağlıklıdır ve düzgüsel şekilde büyüyüp gelişirler.



Olası emareler



• Bebek akşamları erken saatlerde huzursuzdur ve onu sakinleştirmek için ne yapmış olursanız yapın, yarar etmez.

• Yüzü kızarır, bacaklarını sanki kamı ağrıyormuşçasına göğsüne doğru çeker.

• Kısa süreli bir uykudan haykırarak uyanabilir.



İlk olarak ne yapmalısınız?



1. Çocuğunuzu yatıştırmak için bilindik her yöntemi deneyin. Mesela, kendisine meme ya da biberon verin, altını değiştirin, sırtına vurarak geğirmesini sağlayın, kucağınıza alın, salıncakta sallayın, omuzlarınıza bindirip dolaştırın, sürekli müzik çalın.



2. Havluya sarılmış bir sıcak su şişesi karnına gelmek suretiyle yüzükoyun yatırın.



3. Ağzına emzik verin



4. Tabip tavsiyesi olmadan hiçbir ilaç kullanmayın.



5. Bebeğinize banyo yaptırın. Ilık bir banyo, bebeği gevşetebilir ve koliğin en şiddetli olduğu saatleri atlatmanıza yardım edebilir.



Doktora başvurmalı mısınız?



Bebeğinizin bu ağlama seanslarıyla kafa edemiyorsanız, mümkün olan en kısa zamanda doktora başvurun.



Tabip ne yapmış olacaktır?



• Bebeğinizin sıhhatli bulunduğunu söyleyerek mevcut endişelerinizi giderecektir.



• Eğer tahammül sınırınıza gelmişseniz, kendiniz ya da yavrunuz için hafifçe etkili bir sedatif kullanmanın doğru olup olamayacağını sizinle konuşacaktır.



Siz iyi mi destek olmuş olursunuz?



• Hoşçakalın; gündüzleri bebeğin uyuduğu saatlerde siz de uyumaya özen gösterin. Bu durumu yapabilirseniz, akşamları daha rahat olmuş olursunuz.



• Akşam saatlerini sizinle paylaşacak iyi dostlarınızı çağırın; rahat bir atmosfer sizi ve bebeğinizi de rahatlatabilir.



• Aynı problemi olan başka bebeklerin ana-babalarıyla da konuşun. Bu bakımdan yalnız olmadığınızı bilir ve koliğin de eninde sonunda geçeceğini öğrenirseniz, soruna daha kolay tahammül edebilirsiniz.



YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Bebeklerde Kolik Neden Olur? Nasıl Geçer?
Bebeklerde Kolik Neden Olur? Nasıl Geçer?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/kolik.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bebeklerde-kolik-neden-olur-nasl-gecer.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bebeklerde-kolik-neden-olur-nasl-gecer.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content