Bebeklerde Konak Neden Olur? Nasıl Geçer?

Bebeklerde konak niçin olur? Emareleri nedir, neler yapılabilir? Bebeklerde konak iyi mi geçer, tedavisi hakkında bilgi. Bebeklerde Konak ...

Bebeklerde konak niçin olur? Emareleri nedir, neler yapılabilir? Bebeklerde konak iyi mi geçer, tedavisi hakkında bilgi.



Bebeklerde Konak



Konak, bebeğin kafa teninde ortaya çıkan sarı renkli bir kabuklanmadır. Bu tür şeyler minik minik odaklar halinde bulunabileceği şeklinde, tüm saçlı deriyi de kaplayabilir. Konak, herhangi bit temizlik kusuruna bağlı değildir. Olasılıkla, kafa teni yağlı olanlarda daha sık görülür.



Ne kadar önemlidir?



Görünüşünün çirkin olmasına karşılık konak, bununla beraber vücudun başka yerlerinde ortaya çıkan seboreik egzema emareleri (derinin kırmızı renkte, pul pul olması) bulunmadıkça mühim bir sıhhat problemi meydana getirmez.



Olası emareler



• Saçlı derinin bir takım bölümlerini ya da hepsini kaplayan kalınca, sarı renkte plaklar.



İlk olarak ne yapmalısınız?



1. Kabukları parmaklarınızla yapmaya çabalamayın. Saçlar fırçalanırken düşmeyen kabukların, ilkin yumuşatılması gerekir.



2. Kabukların üstüne bebek yağı ya da vazelin sürüp gece süresince orada geçin. Bu uygulama kabukları gevşetecek ve ertesi gün çocuğunuzun başını şampuanlarken kolayc10a düşmelerini elde edecektir.



3. Doktora danışmadan hiçbir kepek şampuanı kullanmayın.



Doktora başvurmalı mısınız?



Vaziyet sizi çok üzüyorsa ya da bebeğinizin daha başka yerlerdeki cildinde de kırmızı, pul pul mıntıkalar var ise, doktora başvurun.



Tabip ne yapmış olacaktır?



• Kabuklanmayı önleyecek hususi bir şampuan yazacak ve size, bunların oluşmasını iyi mi önleyebileceğinizi anlatacaktır.



Siz iyi mi destek olmuş olursunuz?



• Yumuşak bir saç fırçasıyla bebeğin saçlarını her gün fırçalarsanız konak oluşmasını önleyebilirsiniz.



• Çocuğunuzun saçlarını yıkarken kafa derisini hiçbir süre çok sert ovuşturmayın. Şampuanlar mevcut kirleri saniyede söker alır; bu yüzden fazla ovuşturmak gereksizdir.



• Eğer kabuklar kalınlaşır ve sertleşirse on gün süreyle bebek yağı ya da vazelin uygulamayı sürdürün; bu şekilde bu tarz şeyleri yumuşatabilirsiniz.



YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Bebeklerde Konak Neden Olur? Nasıl Geçer?
Bebeklerde Konak Neden Olur? Nasıl Geçer?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/saglik-uyari-56.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bebeklerde-konak-neden-olur-nasl-gecer.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bebeklerde-konak-neden-olur-nasl-gecer.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content