Dövme (Tattoo) Silme

Lazerle Dövme Silme Tedavisi Alt taraftaki paylaşım tamamen bilgilendirme amaçlı olup kesinlikle hekim tavsiyesi değildir.Ayrıntılı ...

Lazerle Dövme Silme Tedavisi


Alt taraftaki paylaşım tamamen bilgilendirme amaçlı olup kesinlikle hekim tavsiyesi değildir.Ayrıntılı bilgiler için ne olursa olsun doktorunuza müracaat ediniz.




Lazerle dövme silme iyi mi çalışır?

Dövmeleri yok etmek için uygulanan lazer ışınları ten yüzeyini zarar vermeden ten içindeki koyu renkli dövme pigmentine ulaşır. Dövme pigmenti lazer ışığını emerek ışıktaki enerjiyi ses ve ısıya dönüştürür. Böylelikle ten içindeki büyük parçacıklar halinde bulunan pigment açığa çıkan enerji ile çevre dokuya zarar vermeden minik parçacıklara ayrışır. Vücudun bağışıklık sistemi minik parçacıklara ayrışmış dövme boyasını daha kolay emer ve yok eder.

Her dövme yok edilebilir mi?

Çoğu zaman evet. Pek çok ana rengi lazerle silmek mümkün olmakla beraber mor, pembe, sarı renklerin bir takım tonları, ten rengi ve ak renkli dövmeler maalesef lazerle silinememektedir.


Dövmelerin lazerle silinmesi kaç seans sürer?


Dövmenin lazerle silinmesinde seans sayısını kullanılan boya, uygulanan teknik, kullanılan boya miktarı ve kullanılan lazer türü belirler. Dövme silme seans sayısı 5-15 seans aralığındadır.

dovme



Dövme silme seans aralıkları nedir?


Dövme silmede seans aralıkları 4-6 haftadır.

Lazerle dövme silme tedavisi sonrasında herhangi bir engelleme var mı?

Dövmenin lazerle silinme tedavisi esnasında 3-4 günde düzelen bir kabuklanma, kızarıklık olacaktır. Bu süreçte su teması sakıncalıdır. Yaranın uygun bir temizleyici ile temizlenmesi, 2-3 gün kapalı pansuman ile dış ortamdan korunması uygun olur. Güneşten korunma önemlidir ve vu nedenle yüksek faktörlü güneş kremleri kullanılmalıdır.

Dövmenin kısmi olarak çıkarılması mümkün müdür?

Evet doktorunuzun kullanacağı teknik ve doz ayarlaması ile kısmi silme işlemi de başarı ile uygulanır.


Kalıcı makyajları dövme lazeri ile çıkarmak mümkün mü?


Bir takım kalıcı makyaj boyaları metalik alt yapıya haizdir. Bu metalik ürünlerle lazer ışığı karşılaştığında koyu hatta siyah renge dönebilir. Bu durumda tedavisi epey zor bir vaziyet oluşabilir. Bu siyahlık büyük bölümü süre dövme tedavi lazerlerine cevap vermez. Fakat lazer peelingle (Erbium YAG- fraksel lazer) çıkarılabilir. Bu işlemin de lekelenme, keloid, skar gelişimi benzer biçimde riskleri mevcuttur. Bu yüzden ten rengi, kırmızı, karışık renklerle elde edilmiş kalıcı makyaj boyalarının lazerle tedavisi sınırlıdır.


Lazerle dövme silme deride anormal iz bırakır mı?


Lazer ile meydana getirilen dövme silme tedavilerinde vakaların büyük çoğunluğunda kalıcı bir lekelenme ya da iz gelişmemektedir. Fakat her tıbbi işlem belirgin riskleri taşımaktadır. Eğer vakanın geçmişte keloid, hipertrofik skar benzer biçimde tıbbi geçmişi var ise bu şekilde vakalarda problem gelişme riski çoğalmaktadır. Uygulama öncesi ve sonrası doktorunuzun önerilerine uyduğunuz taktirde çoğu zaman problem yaşanmadan dövmenizi silmek mümkün olmaktadır.

Lazerle dövme silme ağrılı bir işlem midir?

Ağrı-sancı hissi kişiden kişiye değişmektedir. Genel anlamda dövme silme işleminde çok az bir ağrı-sancı oluşmaktadır. Fakat bu ağrı-sancı hissini azaltmak için anestetik kremle uyuşturma, işlem esnasında soğuk hava ile tedavi alanını soğutarak ağrı-sancı hissini azaltmaya destek olunur. Lüzumlu vakalarda ise lokal anestezi uygulanarak işleme devam edilir.


Tedaviden sonrasında ne yapmalıyım?

  • Tedavi alanına tertipli aralıklarla buz kompresi yapın.
  • Doktorunuzun önerilmiş olduğu kremi tedavi alanına uygulayın.
  • 2 gün sıcak su temasından uzak durulmalı,
  • Deride kabuklanma var ise kabuklanma düzelinceye kadar denize ya da havuza girmeyin.









  • Dövme (Tattoo) Resimleri (11. Katalog)


  • Dövme (Tattoo) Resimleri (2. Katalog)


  • Silme Nedir?


Kaynak:msxlabs.org

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Dövme (Tattoo) Silme
Dövme (Tattoo) Silme
http://www.klinest.com/images/content/dovme.png
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/dovme-tattoo-silme.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/dovme-tattoo-silme.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content