Besinleri kimyasal olarak sindiren salgı nedir? Kimyasal Sindirim : Besinlerin su ve salgı (enzim) kullanılarak küçük parçalara a...
Besinleri kimyasal olarak sindiren salgı nedir?
Kimyasal Sindirim :
Besinlerin su ve salgı (enzim) kullanılarak küçük parçalara ayrılmasına (kana veya hücrelere geçebilecek hale getirilmesine) kimyasal sindirim denir.
Kimyasal sindirim ağızda, midede ve ince bağırsakta gerçekleşir.
Ağızda Sindirim
Ağız bazik ortamdır ve pH değeri 7.2 dir. Nişastanın ve glikojenin sindirimi ağızda başlar.
Dekstrin 20 - 30 glikozdan oluşmuş bir yapıdır.
Midede Sindirim
Mide asidik bir ortamdır. pH değeri 1.5 ile 4 değeri arasında değişir. Pepsin enziminin optimum olarak çalıştığı pH değeri 2 dir.
DEVAMI
Sebep: Başlık.
Besinleri taze olarak tüketmek neden önemlidir?
Kimyasal olarak biranın özellikleri nelerdir?
Vücudumuz fazla besinleri neden yağ olarak depo eder?
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Besinlerin su ve salgı (enzim) kullanılarak küçük parçalara ayrılmasına (kana veya hücrelere geçebilecek hale getirilmesine) kimyasal sindirim denir.
Kimyasal sindirim ağızda, midede ve ince bağırsakta gerçekleşir.
Ağızda Sindirim
Ağız bazik ortamdır ve pH değeri 7.2 dir. Nişastanın ve glikojenin sindirimi ağızda başlar.
Dekstrin 20 - 30 glikozdan oluşmuş bir yapıdır.
Midede Sindirim
Mide asidik bir ortamdır. pH değeri 1.5 ile 4 değeri arasında değişir. Pepsin enziminin optimum olarak çalıştığı pH değeri 2 dir.
DEVAMI
YORUMLAR