Bilgisayarın Devamlı Donmasının Sebepleri ve Çözümleri

1 Bilgisayar Sürekli Olarak Donması 3 Yazılımsal Nedenler Bilgisayar Sürekli Olarak Donması Donanımsal Sorunlar Yazılımsal Sorunlar Don...


  • 1 Bilgisayar Sürekli Olarak Donması



  • 3 Yazılımsal Nedenler

  • Bilgisayar Sürekli Olarak Donması



  • Donanımsal Sorunlar


  • Yazılımsal Sorunlar

  • Donanımsal Nedenler



    Bilgisayarınız eğer devalı olarak donuyorsa veya diğer bir deyişle yavaşlıyor yada kitleniyor ise bilgisayar kasanızdaki donanımların sağlıklı bir şekilde çalıştığından emin olun. Çünkü kasa içinde zamanla meydana gelebilecek durumlar donmalara sebep olabiliyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi bilgisayar sorunlarının birçok nedeni olabilir. Dolayısıyla biz burada ihtimalleri söyleyeceğiz. Sizlerde bu ihtimalleri deneyip sorunun nereden kaynaklandığını bulacaksınız. Zaten bilgisayarınızı tamirciye yada servise götürdüğünüz zaman onlarda aynı şekilde hareket ediyorlar. Sorunun nereden kaynaklandığını bulmak için deneme yanılma yapıyorlar. İlk başta tespiti ne kadar doru koyarsa işi o kadar çabuk bitiyor. Şimdi gelelim bilgisayar donmasının donanımsal nedenlerine. Şu ihtimaller vardır;



    bilgisayar donmaları



  • Bilgisayar kasası fazla kirlenmiş olduğu için içindeki tozlar çalışmasına engel olabilir. Bundan dolayı kasanın kapağını çıkartıp içini temizleyin. Temizleme işlemini hava türbini varsa bununla hava sıkarak temizleyebilirsiniz. Ama dikkatli olun. Havanın şiddetini iyi ayarlayın. Eğer bu yoksa evinizdeki elektrik süpürgesi ile temizleyebilirsiniz.


  • Bilgisayar kasası içinde bulunan RAM, ekran kartı, ses kartı, varsa ethernet kartı ve takılan başka donanımlarda varsa bunların hepsini dikkatli bir şekilde çıkartın. Yuvalara hava sıkarak yada kuvvetli bir şekilde üfleyerek temizleyip tekrar yerlerine dikkatlice takın. Bu girişlerde genellikle mandal vardır. Mandalı dışarı doğru itip öyle çıkartın.


  • Kasa içinde güç kaynağından gelen kabloların anakart üzerindeki yerlerinden çıkartıp yuvaları hava ile yada kuvvetli bir şekilde üfleyerek temizleyip tekrar dikkatli bir şekilde yerlerine takın. Bu girişlerde genellikle mandal vardır. Mandalı dışarı doğru itip öyle çıkartın.

  • Yazılımsal Nedenler



    Yazılımsal olarak sorunlara göz atarsak bunlar daha teferruatlıdır. Bundan dolayı öncelikle Bilgisayarda bulunan donanımların yazılımlarından başlamak gerekir. Örneğin ekran kartının yazılımını yani driver veya diğer bir deyişle sürücüsünü yüklemediyseniz bu sizin için bir sorundur. Bunu anlamak için Denetim Masası / Sistem / Aygıt Yöneticisi yolunu izleyin. Önünüze çıkan ekranda bilgisayar donanımlarına ait yüklenen yazılımlar var. Burada hiçbir şekilde soru işareti olmaması gerekiyor. Soru işaretinin olduğu yerde yazılımsal bir hata vardır. Eğer ünlem işareti varsa yine üstünde durup çözmeye çalışın.



    Diğer bir ihtimal ise bilgisayarınıza yüklediğiniz programlar,oyunlar, bilgisayarınıza bulaşan herhangi bir virüs veya bilgisayarınızda yüklü olan bir veya birden fazla antivirüs programı.



    Antivirüs Programı Kaynaklı Sorunlar



    Örneğin bilgisayarınızda virüs ve bir tane antivirüs programı olduğunu varsayalım. Böyle bir durumda antivirüs programı virüsü silemiyorsa engellemeye çalışır ve böyle bir durumda da bilgisayarınız donar. Diğer bir ihtimal birden fazla antivirüs programı. Eğer bilgisayarınızda birden fazla antivirüs programı varsa herhangi bir virüs bulaştığında bilgisayarınızdaki bütün antivirüs programları bu virüsü silmek isteyecektir ve böylece bilgisayarınız sadece donmaz kilitlenir ardından da kapanır hatta bir daha açamayabilirsiniz. Bu durum çok yaşanan bir durum. Çünkü hemen herkes bilgisayarına ESED, Avast, Kaspersky, Norton gibi ücretsiz bir antivirüs programı yüklüyor. Daha sonraları özellikle adobe programlarını indirirken Mcafe antivirüs programını da indirip kuruyorsunuz ve böylece bilgisayarınızda iki adet antivirüs programı oluyor.



    Bundan dolayı kısa bir süreliğine antivirüs programınızı ya devre dışı bırakın yada tamamen kaldırın. Zaten sorun antivirüs programı kaynaklı değilse yeniden kurabilirsiniz.



    Program veya Oyunlar



    Eğer bilgisayarınızda bilgisayarınızın performansının üstünde herhangi bir program veya bir oyun varsa bunlarda bilgisayar donmasına sebeptir. Örneğin Eğer bilgisayarınızın işlemcisi hala tek işlemcili ise otomotiv sektörünün yaygın olarak kullandığı Catia V5 R20’yi kullanamazsınız veya Call of Duty oyununun son sürümünü oynayamazsınız. Böyle ağır program veya oyunları kaldırın.



  • Kuran'da Fakir/Fakirlik İle İlgili Ayetler


  • Kuran'da Cehennem İle İlgili Ayetler


  • Kuran'da Calut İle İlgili Ayetler
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: Bilgisayarın Devamlı Donmasının Sebepleri ve Çözümleri
    Bilgisayarın Devamlı Donmasının Sebepleri ve Çözümleri
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/bilgisayar-donmalarC4B1.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bilgisayarn-devaml-donmasnn-sebepleri.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/bilgisayarn-devaml-donmasnn-sebepleri.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content