Çakallı Menemeni Tarifi Samsun'un Çakallı yöresine ait olan Çakallı Menemenini ilk olarak Samsun'a gittiğimde yemiştim ve çok...
Çakallı Menemeni Tarifi
Samsun'un Çakallı yöresine ait olan Çakallı Menemenini ilk olarak Samsun'a gittiğimde yemiştim ve çok beğenmiştim. Tarifini almak için internete girdim ve evimde de yaptım çok beğendim. Sizler için de paylaşma gereği duydum. Mutlaka denemelisiniz. Çakallı menemenini diğer menemenlerden ayıran en büyük özelliği kaşarla yapılmasıdır. Bunun yanı sıra mutlaka tereyağı ile yapmalısınız asıl lezzetini öyle veriyor. Şimdiden afiyet olsun
Çakallı Menemeni malzemeleri
4 adet domates
50 gram tereyağı
3-4 adet yeşil biber
2 adet yumurta (sadece sarısı çıkarılacak)
100 gram kaşar peyniri
Kararınca tuz
*İsteğe göre pul biber
Çakallı Menemeni Nasıl Yapılır
Alüminyum tavada tereyağını eritin. Ardından doğradığınız sivri biberleri erittiğiniz tereyağında kavurun. üzerine kabuklarını soyarak büyük büyük doğradığınız domatesleri ekleyin domatesleri çatalla ezerek pişirin. Sonra yumurtaların sadece sarısını alıp çırparak tavaya ekleyin. üzerine 100 gram rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin ve eriyene dek pişirin. Çakallı Menemeniniz servise hazırdır. Damağınıza layık lezzetlere.
Hoşmerim Tarifi
Kaymaçina Tarifi
Ay Poğaça Tarifi
YORUMLAR