CD-ROM Nedir? CD-ROM Ne Demektir? Anlamı, Çeşitleri, Özellikleri, Tarihi

1 CD-ROM Tanımı 3 CD-ROM Özellikleri Özet: “CD-ROM Nedir? CD-ROM Ne Anlamına gelir? Anlamı, Türleri, Özellikleri, Zamanı” başlıklı yazım...


  • 1 CD-ROM Tanımı



  • 3 CD-ROM Özellikleri


  • Özet: “CD-ROM Nedir? CD-ROM Ne Anlamına gelir? Anlamı, Türleri, Özellikleri, Zamanı” başlıklı yazımızda CD-ROM  nedir, CD-ROM ne anlamına gelir, CD-ROM kelimesinin tanımı, CD-ROM  türleri, CD-ROM özellikleri, Hafıza oluşturma, CD-ROM ile ilgili son gelişmeler şeklinde CD-ROM hakkında ayrıntılı detayları göreceksiniz.



    Özet: “CD-ROM Nedir? CD-ROM Ne Anlamına gelir? Anlamı, Türleri, Özellikleri, Zamanı” başlıklı yazımızda CD-ROM  nedir, CD-ROM ne anlamına gelir, CD-ROM kelimesinin tanımı, CD-ROM  türleri, CD-ROM özellikleri, Hafıza oluşturma, CD-ROM ile ilgili son gelişmeler şeklinde CD-ROM hakkında ayrıntılı detayları göreceksiniz.


    Özet: “CD-ROM Nedir? CD-ROM Ne Anlamına gelir? Anlamı, Türleri, Özellikleri, Zamanı” başlıklı yazımızda CD-ROM  nedir, CD-ROM ne anlamına gelir, CD-ROM kelimesinin tanımı, CD-ROM  türleri, CD-ROM özellikleri, Hafıza oluşturma, CD-ROM ile ilgili son gelişmeler şeklinde CD-ROM hakkında ayrıntılı detayları göreceksiniz.


    CD-ROM Tanımı



    CD-ROM’a yaygın olarak, bir tek CD de denir. İngilizce bir terim olan Compact Disc Read-Only Memory sözcüklerinin kafa harfleri alınarak yapılmış olan kısaltmadır. Bilgi ve verileri, kalıcı olarak kaydetmeye yarayan elektronik kayıt cihazıdır.



    CD-ROM, Elektronik üreticisi firmalar tarafınca, standart kabul edilen ve özellikleri, sarı kitapta belirtilmiş olan elektronik bir kayıt ortamıdır. Bu tanıma uyan CD-ROM lar Philips şirketi tarafınca verilen Compact Disk Logosunu taşıyabilmektedir.



    CD-ROM



    CD-ROM, teker şeklinde, üstü spiral şeklinde izler taşıyan, aluminyum kaplamalı, yassı bir elektronik kayıt malzemesidir. CD yüzeyindeki bir takım kısımlar, kaplama (üretim)esnasında, belli bir miktar derinleştirilmiştir. Pits denilen bu çukurlar, lands denilen ve çukurlaştırılmamış olan bölümlere gore, gelen ışınları belli bir miktar daha erken yansıtır.


    CD-ROM Çabalama Prensibi



    Verilerin yazılması ve okunması, zayıf bir lazer ışınının, bu çukur ve düzlükler üstünde yansıma (ya da yansıma ması) yardımıyla gerçekleşir.


    CD-ROM Özellikleri



    Bir CD ROM’un çapı 12 santimdir. Üstüne 650 ile 900 MB içinde bilgi kaydedilebilir. Fakat, tüm CD Sürücüler (CD-ROM aygıtları) bu verileri okuyamadığından, yaygın olarak, 700 MB kapasiteli olan CD’ler kullanılır. 700 MB’lık kayıt kapasitesi, ortalama olarak 80 dakikalık bir müzik kaydına eşdeğer bir yeğinliktir. Günümüzde 2x ile 56x (x=150kbps) e kadar yazım hızına sahiptirler.



    CD-ROM üstüne kayıtlı olan bilgi ve verilerin, ne kadar süreyle saklanabildığı hemen hemen tam olarak bilinememektedir. Meydana getirilen tahminler, CD ROM ‘un nasıl depolandığına bağlı olarak, 10 ile 50 yıl içinde değişmektedir. Bu süre, kâğıt ve pergament ile karşılaştırılamayacak kadar kısa bir süredir. Fakat, materyalin geliştirilmesi ve buna bağlı olarak, verilerin daha uzun soluklu olarak korunabilmesi ile ilgili emek harcamalar, durmaksızın olarak sürmektedir.



    CD ROM güneş ışınlarına hassas bir materyaldir. Bundan dolayı, böyle bir durum uygulamada pek mümkün olmasada, 20 derecelik durağan bir oda sıcaklığında, ve karanlık bir odada depolanması gerekir.



    cd rom özeti özetlemek gerekirse cd-rom montajı nasıl çalışır ne işe yarar



  • Birbirlerinden Değişik En Yeni Breitling Modelleri modasaat.com'da


  • IP Adresi Nedir? IP Adresi Nasıl Değiştirilir?


  • Osiloskop Nedir? Osiloskop Türleri ve Kullanım Alanları
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: CD-ROM Nedir? CD-ROM Ne Demektir? Anlamı, Çeşitleri, Özellikleri, Tarihi
    CD-ROM Nedir? CD-ROM Ne Demektir? Anlamı, Çeşitleri, Özellikleri, Tarihi
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/CD-ROM.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cd-rom-nedir-cd-rom-ne-demektir-anlam.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cd-rom-nedir-cd-rom-ne-demektir-anlam.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content