Charles Talleyrand Kimdir?

Meşhur Fransız devlet adamı Charles Talleyrand hayatı, dönemi ve yaptıkları ile ilgili bilgiler. Charles Talleyrand kimdir? Charles Talleyr...

Meşhur Fransız devlet adamı Charles Talleyrand hayatı, dönemi ve yaptıkları ile ilgili bilgiler. Charles Talleyrand kimdir?



Charles TalleyrandCharles Talleyrand (1754 – 1838), ünlü bir Fransız devlet adamıdır. Kurnazlığı, ince zekası ile tanınmıştır. Asilzade bir ailenin çocuğu olarak Paris’te doğdu. 1 yaşında topal kaldığı için, küçüklüğünden beri çevresine karşı kendini başka kabiliyetlerle göstermek ihtiyacını duymuştu. Papaz olarak yetişti. Bu meslekte çabuk ilerledi, 25 yaşında piskopos oldu.



Fransız İhtilali başlayınca Talleyrand, başına ihtilalci kalpağını geçirdi devrimcilerin arasına katıldı. Bu yüzden Papalığın hışmına uğrayarak kilise hizmetinden kovuldu. Fransa’nın Londra elçisi olduysa da kral taraftarı göründüğünden az sonra bu işten de uzaklaştırıldı. Amerika’ya gitti, orada büyücek bir servet edindi. Fransa’da Terreur devri yumuşayınca Paris’e döndü, Napoleon devrinde, Madam De Stael’in yardımı ile dış işleri bakanı oldu.



Talleyrand, ilk günlerde Napoleon’la iyi geçinmişti. Sonraları araları açıldı, dış işleri bakanlığından atıldı. Bundan duyduğu hınçla Napoleon’un düşmesine çalıştı. Kurulan yeni hükümetin başına geçerek XVIII. Louis’yi Kral ilan ettirdi.



Charles Talleyrand, Fransa için büyük işler başarmış, bu arada Viyana Kongresi’nde Avrupa barışını kundaklamakla suçlandırılan Fransa’nın mahkum edilmemesini sağlamıştır. XVIII.-XIX yüzyıllar Avrupa’sının en ileri gelen siyaset adamlarından biri olan Talleyrand’ın «Hâtıralar», «Mektupları» önemlidir. «Tanrı insana dili düşündüklerini söylememek için vermiştir» sözü onundur.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Charles Talleyrand Kimdir?
Charles Talleyrand Kimdir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/Charles-Talleyrand.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/charles-talleyrand-kimdir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/charles-talleyrand-kimdir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content