Cildin Kuruması ve Çatlaması Durumunda Yapılacaklar

Evlatların cildinde, deride meydana gelen çatlamalar, kurumalar durumunda neler yapılabilir, emareleri nedir? Cildin Kuruması ve Çatlaması ...

Evlatların cildinde, deride meydana gelen çatlamalar, kurumalar durumunda neler yapılabilir, emareleri nedir?



vazelinCildin Kuruması ve Çatlaması



Çatlaklar, derin oldukları takdirde üzüntü verebilen ve derhal daima için derinin soğuk havada ya da kuru, sıcak havada kalması sebebiyle meydana gelen yarıklardır. Bundan dolayı de bunlara daha çok dudak, parmak, el ve kulak şeklinde vücudun açıkta kalan yerlerinde rastlanır.



Ne kadar önemlidir?



Derideki çatlaklar mühim değildir.



Olası emareler



• En fazla dudaklarda, parmaklarda, ellerde ve kulaklarda görülen ufak ten çatlakları

• Çatlaklar derinse, kanama



İlk olarak ne yapmalısınız?



1. Çocuğunuzun tenini kremle20r yardımıyla nemli durumda tutun.



2. Soğuk havada çocuğunuzun üşümemesini sağlayın, bilhassa ellerini ve kulaklarını koruyun.



3. Eğer çocuğunuzun dudakları çok kuruysa üstüne vazelin sürün ve bunun gün boyu orada kalmasına dikkat edin.



4. Eğer çatlak ilerliyorsa, üstüne yara flasteri yapıştırın ve bu konuyu 12 saat kadar yerinde erteleyerek kurumasına, hatta daha çok ilerlemesine engel olun.



Doktora başvurmalı mısınız?



Eğer çatlaklar bir türlü iyileşmiyorsa ya da mikrop kaparsa (şu demek oluyor ki kızarır, duyarlılık kazanır ve cerahatlenirse) derhal doktora başvurmalısınız.



Tabip ne yapmış olacaktır?



• Tabip size, çocuğunuzun tenini nemli muhafaza edebilmeniz için neler yapmanız icap ettiğini söyleyecek ve size, çocuğun tenini nemli tutacak yumuşatıcı’bir krem verecektir.



• Eğer mikroplanma var ise, kullanmanız İçin antibiyotik verecektir.



Siz iyi mi destek olmuş olursunuz?



• Soğuk havalarda çocuğunuzun tenini sabunlu suyla sık sık yıkamaktan kaçının. Sabun, ciltteki yağları giderir ve cildin korumasız kalmasına niçin olur. Ten temizliğinde sabun yerine yumuşatıcı bir krem ya da bir bebek losyonu kullanılabilir.



YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Cildin Kuruması ve Çatlaması Durumunda Yapılacaklar
Cildin Kuruması ve Çatlaması Durumunda Yapılacaklar
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/vazelin-1.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cildin-kurumas-ve-catlamas-durumunda.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cildin-kurumas-ve-catlamas-durumunda.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content