Çocuklarda Nefrit Belirtileri ve Tedavisi

Çocuklarda nefrit, böbrek iltihabı nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir? Nefret tedavisi nasıldır, hakkında bilgi. Çocuklarda Nefrit (Böbr...

Çocuklarda nefrit, böbrek iltihabı nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir? Nefret tedavisi nasıldır, hakkında bilgi.



Çocuklarda Nefrit (Böbrek İltihabı)



Böbreklerde görülen ve bademcik iltihabı gibi, streptokok adlı bakterilerin yaptığı hastalıkları izleyebilen bir iltihaplanmadır. Vücut, bu önceki mikroplarla başa çıkabilmek için antikor yapar ama bu antikorlar, bağışıklık sistemindeki bir kusur nedeniyle mikroplar temizlendikten sonra da göreve devam ederek bu defa böbreklere zarar verir; böylece böbrekler iltihaplanır ve iş görmemeye başlar. Nefrit, çocuklarda birdenbire ortaya çıkar ve hastanın yüzüyle ayak bileklerinde hafif şişliğe, idrarın kırmızımsı-kahverengi renkte çıkmasına neden olur.



Ne kadar önemlidir?



Tedavi edilmeyen böbrek iltihabı, nefrotik sendrom adı verilen çok daha ağır bir hastalığa çevrilebilir.



Muhtemel belirtiler



• Kırmızımsı-kahverengi idrar

• Yüzde, ayak bileklerinde ve karında hafif şişlik (“ödem”)

• Başağrısı

• Kan basıncının yükselmesi.



İlk olarak ne yapmalısınız?



1. Kısa süre önce boğaz ağrısı geçiren çocuğunuzun idrarı kırmızımsı-kahverengi çıkarsa, bunun yediği herhangi bir besine (örneğin pancara) veya aldığı bir ilaca (idrar yolu iltihaplarının tedavisinde kullanılan azo-grubu ilaçlar, idrarı kırmızıya boyar) bağlı olup olmadığını kontrol edin.



2. Çocuğunuzun yüzünde şişlik fark ederseniz, ayak bileklerini ve karnını da kontrol edin ve buralarda şişlik meydana gelip gelmediğine bakın.



Doktora başvurmalı mısınız?



Çocuğunuzun idrarının kırmızımsı-kahverengi olduğunu görürseniz (ve bunun yedikleriyle ya da ilaçlarıyla bir ilişkisi yoksa) veya yüzünde, ayak bileklerinde ve karnında alışık olmadığınız bir şişlik varsa, hemen doktora başvurmanız gerekir.



Doktor ne yapacaktır?



• idrar testi yapacak, tansiyonunu ölçecek ve tahlil için kan örneği alacaktır.



• Büyük bir ihtimalle çocuğunuz, yatak istirahatı uygulanmak üzere hastaneye yatırılacak, kendisine tuz, protein ve sıvı kısıtlanmasının söz konusu olduğu özel bir perhiz uygulanacaktır.



• Çocuğunuzda hâlâ streptokok enfeksiyonu varsa, antibiyotik verilecektir. Bu arada, tansiyonu da yakından izlenecektir.



• idrar normale döndükten sonra, çocuğunuzun eve dönmesine izin verilecektir. Hastalık bir-iki haftada genellikle tamamen iyileşir.



Siz nasıl yardımcı olursunuz?



Boğazı ağrıyan veya daha başka bir streptokok hastalığı (örneğin impetigo) olan çocuğunuzu doktora götürün.



YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Çocuklarda Nefrit Belirtileri ve Tedavisi
Çocuklarda Nefrit Belirtileri ve Tedavisi
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/saglik-uyari-51.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cocuklarda-nefrit-belirtileri-ve.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/cocuklarda-nefrit-belirtileri-ve.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content