Dünya Nehirleri - Bio-Bio Nehri

Bío-Bío Nehri Bio Bio Nehri Bío-Bío Nehri , Şili 'de 380 km uzunluğunda bir nehir. Başkent Santiago'nun 500 km güneyi...

Bío-Bío Nehri






Mapa rC3ADo BiobC3ADo



Bio Bio

Bio Bio Nehri


Bío-Bío Nehri, Şili 'de 380 km uzunluğunda bir nehir.

Başkent Santiago'nun 500 km güneyindedir. Kaynakları Andlar'daki Icalma ve GalletueSan Pedro de la Paz şehrinden geçerek Arauco körfezine akar.

Kaynağından, denize döküldüğü yere kadar kıyısında olan büyük şehirler şunlardır:
  • San Pedro de la Paz
  • Concepción
  • La Laja
  • Nacimiento
  • Santa Bárbara

Tarihçe

Bío Bío 1544 yılında Juan Bautista Pastene tarafından keşfedilir. Nehir uzun süre, İspanyol egemenlik alanı ile Mapuche ve Pehuencheler'e ait bölgeler arasında sınır oluşturmuştur.

1647'de İspanyollar ve Mapucheler Bio Bio'nun sınır olarak kabul edildiği bir barış antlaşması imzalarlar. Ancak bu ispanyollar tarafından sürekli olarak ihlal edilmiş, böylelikle 1655'den itibaren yeniden Mapuche isyanları süre gelmiştir.

Ekonomi ve çevre

Bio Bio, burada düşünülen devasa bir baraj sistemine Pehuencheler'in gösterdiği direniş sonucu uluslararası bir üne ulaşmıştır.

Yetmişli yıllarının sonundan itibaren Şili enerji şirketi ENDESA 6 büyük baraj inşasını planlamıştır. İlk barajın inşası 1997'de Pangue'de tamamlanmıştır. Barajlar Pehuenche bölgelerini sular altında bırakmış ve balık larına zarar vermiştir. Bio Bio alanında kalan tüm çevre barajların inşası ile radikal biçimde değişmiştir. 16 Eylül 2003'de Pehuencheler Şili hükümeti ile toprak kayıplarını tazmin eden bir antlaşma imzalamışlardır. İkinci baraj 2004'te Ralco'da tamamlanır.

Turizm

Denize döküldüğü yerin 22 km'lik kesiminde San Pedro de la Paz şehri bulunur. Lagünler Laguna Grande San Pedro ve Laguna Chica San Pedro yürüyüşçülere görkemli bir doğa sunar. Ayrıca nehir kano ve rafting sporcuları tarafından çok sevilir.

Valle del Bio-Bio ve Valle Itata vadileri Şili'nin en güneydeki şarapçılık alanlarını oluşturur.





  • Biyoteknoloji / Bio-Teknoloji


  • Dünya Nehirleri - Şeria Nehri (ürdün Nehri)


  • Dünya Nehirleri - Seyhun Nehri (Siri Derya Nehri)


Kaynak:msxlabs.org

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Dünya Nehirleri - Bio-Bio Nehri
Dünya Nehirleri - Bio-Bio Nehri
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/Mapa_rC3ADo_BiobC3ADo.png
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/dunya-nehirleri-bio-bio-nehri.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/dunya-nehirleri-bio-bio-nehri.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content