Elektrik ile ilgili çalışan meslek grupları nelerdir?

elektrik ile ilgili çalışan meslek grupları nedir lütfen açıklayın Elektrik-Elektronik mühendisliği , Elektrikçilik, Eletrik teknis...








elektrik ile ilgili çalışan meslek grupları nedir lütfen açıklayın Msn ConfusedMsn Confused
Elektrik-Elektronik mühendisliği , Elektrikçilik, Eletrik teknisyenliği, Elektrik Öğretmenliği (teknik liselerde),









  • Elektrik olmaması ile ilgili çarpıcı sözler nedir?


  • Akdeniz Bölgesi'ndeki meslek grupları nedir?


  • Portlar ile çalışan donanımlar nedir?




Bu ileti 'en iyi yanıt' seçilmiştir.


Elektrik-Elektronik mühendisliği , Elektrikçilik, Eletrik teknisyenliği, Elektrik Öğretmenliği (teknik liselerde),





ELEKTRİK TEKNİSYENİ


elektrik Teknisyeni


TANIM

Elektrik enerjisinin üretimi, dağıtımı ve kullanılması ile ilgili her türlü tesisatın, elektrik makinelerine kumanda sistemlerinin kurulması, işletilmesi, bakım ve onarımını elektrik mühendisi ve elektrik teknikeri nezaretinde icra eden kişidir.

GÖREVLER ve YETKİLER

- Ev, ticari kurum, yapınak, imalathane ve benzeri yerlerde bulunan elektrik tesisatını, ek ve yeni tesisler için elektrikli ekipmanları, proje, şema ve standartlara uygun olarak kurar, işletmeye hazır hale getirir, - Elektrik sistem ve teçhizatının bakımı ve onarımı işlemlerine destek verir, - Dönem şemalarının geliştirilmesi için deneyler ve testler yapar.




MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

Elektrik teknisyeni olmak isteyenlerin; - Elleri ve gözleri sağlam (renk körlüğü olmayan), - Ortalamanın üstünde genel kabiliyete haiz, - Mekanik mevzulara ilgili ve yetenekli, - Dikkatli, önlemli ve sabırlı , - Tırmanma ve uzanma benzer biçimde bedensel emekleri yapabilecek kadar kuvvetli ve dayanıklı, - Mesuliyet duygusu gelişmiş kimseler olmaları gerekir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Elektrik teknisyenleri inşaatlarda, elektrik santrallerinde çalışırlar. Emek harcama ortamı tesisatın kurulduğu yere göre değişiklik gösterir fakat çoğu zaman kapalı ortamlarda vazife yaparlar. Elektrik dağıtım sistemlerindeki bozuklukları onarırken değişik hava koşullarında, yüksek bölgelere tırmanarak zor şartlarda emekleri gerekebilir. Görevi yaparken dikkatsizlik mühim kazalara yol açabilir. Elektrik teknisyeni birinci derecede aygıt, alet ve araç-gereç ile ilgilidir sadece, bazen beraber vazife yapmış olduğu kimselerle ve müşterilerle iletişime girebilir.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Elektrik teknisyeni olarak iş bulma olanağı oldukça fazladır. Elektrik teknisyenlerinin kamu ve hususi sektöre ilişik kurum ve kuruluşların elektrikle ilgili birimlerinde, elektrik santrallerinde, elektrikli aygıt ve makinelerin kullanımının söz mevzusu olduğu işpiyasasının çeşitli dallarında emek verme olanakları bulunmaktadır. Kanunlarla belirlenen şartları yerine getirmeleri durumunda, kendi işyerlerini açabilirler.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER Mesleğin eğitimi Sanayi meslek ve Anadolu meslek liseleri, çok programlı meslek liseleri, teknik ve Anadolu teknik liseleri elektrik bölümlerinde verilmektedir.

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI

Anadolu Meslek ve Anadolu Teknik liselerine girebilmek için; Orta Öğretim Talebe Seçme ve Yerleştirme Sınavına girerek başarıya ulaşmış olmak gerekmektedir. Sanayi meslek lisesi ve Çok proğramlı liselere gierbilmek için İlköğretim mezunu olmak gerekmektedir.

EĞİTİMİN SüRESİ VE İÇERİĞİ

- Sanayi meslek liseleri ve çok programlı meslek liselerinde 3 senelik, teknik liseler ve Anadolu meslek liselerinde 4 senelik, Anadolu teknik liselerinde ise 5 senelik, eğitim programlarına yer verilmektedir. Sanayi meslek liselerinde okulda kuramsal, işletmede ergonomik meslek eğitimi verilmektedir. - Eğitim süresince, genel kültür dersleri ve kazandıran meslek derslerinin eğitimi verilmektedir.

MESLEKTE İLERLEME

- Meslek liselerinin “Elektrik†bölümlerinden mezun olanlar, istedikleri taktirde, Biyomedikal Aygıt Teknolojisi, Elektrik, Elektrik ve Elektronik Teknikerliği, Elektronik Iletişim, Endüstriyel Elektronik, Endüstriyel Otomasyon, Ev Cihazları Teknolojisi, Hidroelektrik Santralları, Mekatronik, Otomotiv ile Radyo ve Tv Tekniği ön lisans programına sınavsız geçiş için başvurabilirler. Ihtiyaç duyulan koşullara haiz oldukları takdirde yerleştirilebilirler. - Ek olarak meslek liselerinin elektrik bölümünden mezun olanlar, ÖSYM tarafınca meydana getirilen Talebe Seçme Sınavına (ÖSS) girip başarıya ulaşmış olmaları ve “Elektrik Öğretmenliğiâ€, “Havacılık Elektrik ve Elektroniği (Sivil Havacılık Yüksek okulu)†ile “Uçak Elektrik-Elektronik (Sivil Havacılık YO) lisans programını tercih etmeleri durumunda ek puan alarak öteki alanlardan mezun olanlara gore daha yüksek bir ağırlıklı puan elde etmekte ve ilk olarak yerleştirilmektedirler - Elektrik teknisyenleri, çalışmış oldukları kurum, kurum ve işletmelerde ustabaşı, şef olabilirler.

BENZER MESLEKLER: - Elektronik Teknisyenliği, Endüstriyel Elektronik Teknisyenliği.

BURS, KREDİ VE üCRET DURUMU

Döner sermayesi olan sanayi meslek liselerinin ve benzeri liselerin okul atölyelerinde, uygulamalı olarak eğitim gören öğrencilere â€œİşçi hakkı†olarak bir ödenek verilmektedir. 3308 Sayılı Çıraklık ve Meslek Eğitimi Kanunu gereğince işletmelerde uygulamalı eğitim gören öğrencilere asgari ücretin % 30'undan azca olmamak suretiyle ücret ödenmektedir. Elektrik teknisyeni olarak işe ilk başlanıldığında, asgari ücret üstünden bir kazanç elde edilmektedir. Bu kazançta, deneyime, işteki pozisyona, çalışılan yerin yapısı ve büyüklüğü bakımından 2-3 kat artış olabilmektedir.

DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER

- İlgili Eğitim Kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İl ve Şube Müdürlükleri






ELEKTRİK ÖĞRETMENİ


TANIM

Çalmış olduğu eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, elektrik meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir.

GÖREVLER

Elektrik meslek alanı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki talebe gruplarına hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafınca onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir. Elektrik öğretmeni, bu program çerçevesinde, - Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir emek verme planı yapar, - Görevli olduğu imalathane, laboratuar, işlik vb. bölgeleri devamlı olarak eğitime hazır durumda bulundurur. (Gerektiğinde kullanılan alet ve makinelerin bakımlarını ve kolay onarımlarını yapar.) - Kendisine ayrılan ders saatlerinde planını uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır, - Öğrencilerin başarılarını değerlendirir, başarıyı artırıcı önlemler alır, - Eğitici kol çalışmalarında vazife alarak öğrencilerin kabiliyetlerini geliştirici etkinlikler düzenler, - Öğrencilerin gelişimlerini izler, sorunlarının çözümüne destek verir, - İşletmelerde uygulama icra eden öğrencilerin çalışmalarını izler, ilgililere rehberlik eder, - Çevresindeki endüstri kuruluşları ile, işletmelerdeki gelişimleri izler, gereksinimleri saptar, bunların öğretim programlarına yansıtılması için ilgililere önerilerde bulunur, - Nöbetçi olduğu günlerde, okulun seviye ve disiplinini sağlamak suretiyle vazife yapar, - Derslik öğretmeni olarak, öğrencilerin alan ve ders seçmelerine destek verir, yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır.

KULLANILAN EĞİTİM MATERYALLERİ

Alanı ile ilgili meslek dersleri müfredat programı, senelik ve günlük emek verme planları, not defteri, ders ve yoklama defterleri, talebe iş takip formu, ders kitapları, iş ve işlem yaprakları, bilgi yaprakları, meslek alanı ile ilgili çeşitli teknik yayınlar, imalathane ve laboratuar donanımları, el aletleri, cihazlar, makineler ve eğitim setleri.

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

Elektrik kısmı imalathane ve meslek dersi öğretmeni olmak isteyenlerin; - üst düzeyde genel kabiliyete haiz, - Fen bilimlerine karşı ilgili ve bu alanda başarıya ulaşmış, - El ve gözlerini eşgüdümle kullanabilen, - Düşüncelerini başkalarına açık bir şekilde aktarabilen, - İyi bir öğrenme ortamı sağlayabilen, dikkatli, işine itina gösteren, - Mesleğinin sorunları ile ilgilenen ve çözüm yolları bulmaya çalışan, - İnsanlarla iyi haberleşme-iletişim kurabilen; sevecen, hoşgörülü, sabırlı, - Öğrencilerin duygu ve düşüncelerini anlayabilen, - Kendini geliştirmeye istekli, coşkulu, girişimci, yaratıcı kimseler olmaları gerekir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Elektrik öğretmeni, vazife yapmış olduğu kurum ve kuruluşlarda sınıf ve alanı ile ilgili imalathane ve laboratuarlarda vazife yapar. Görevini çoğu zaman ayakta yürütür. Emek harcama ortamı temiz olup bazen gürültülüdür.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

- Teknik eğitim fakültelerinin “Elektrik Öğretmenliği†bölümlerini bitirenler, kamu ve hususi kurum ve kuruluşlarına bağlı, mesleki ve teknik ortaöğretim okulları ile çıraklık ve yaygın eğitim kurumlarının elektrik bölümlerinde, imalathane ve meslek dersi öğretmeni olarak çalışabilirler. - Ek olarak öteki bölümlerin elektrikle ilgili derslerine girebilirler. - Meslek alanı ile ilgili her tür ve seviyedeki kamu ve müesseselerinde teknik eleman olarak vazife alabilirler. - Ek olarak kendi işlerini kurarak emek verme olanağına sahiptirler.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER

Mesleğin eğitimi çeşitli üniversitelere bağlı teknik eğitim fakültelerinin “Elektrik Öğretmenliği†bölümünde verilmektedir.

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI

Bu bölümlere girebilmek için Talebe Seçme Imtihanı'nda (ÖSS) kafi “Sayısal (SAY)†puan almak gerekmektedir. Ek olarak Elektrik Mühendisliği,Elektrik-Elektronik Mühendisliği (Elektrik Alanı) bölümlerini bitirenlerden “Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programıâ€nı ya da “Pedagojik Formasyon Programıâ€nı başarı ile tamamlayanlar öğretmenlik yapabilirler.

EĞİTİMİN SüRESİ VE İÇERİĞİ

Mesleğin eğitim süresi 4 senedir. Eğitim süresince, Matematik, Fizik, Kimya, Elektrik Malzemeleri Bilgisi, Elektrik Döşem ve Ölçme, Elektromanyetik Alanlar, Elektrik Devreleri, Bilgisayar Programlama, Yarı İletkenli Devreler, Elektrik Makineleri, Sarım Tekniği, Güç Elektroniği Devreleri, Elektrik Döşem Projesi, Denetim Teorisi, Elektrik Santralleri, Enerji Sistemleri Analizi, Denetim Sistemleri, Endüstriyel Denetim vb. dersler verilmektedir. Öğrenciler eğitim esnasında okullarda uygulama yaparlar.

BURS, üCRET VE KAZANÇ DURUMU

- Öğrenciler Yüksek Tahsil Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun imkanlarından ya da çeşitli kuruluşların burslarından yararlanabilirler. - Eğitim sonrasında, meslek dersi öğretmeni olarak vazife alanlar, teknik eleman olmaları sebebi ile 8. derecenin 1. kademesinden göreve başlarlar. Vazife yaptıkları okul bünyesinde döner ana para işletmesi faaliyetleri kapsamında sipariş işler yaparak aylık gelirlerini artırma olanağına da sahiptirler. Ek olarak her yıl tüm öğretmenlere öğretim yılı başlangıcında eğitim öğretim tazminatı adı altında bir ödeme yapılmaktadır.

MESLEKTE İLERLEME

- Lisans eğitiminden sonrasında yüksek lisans yapabilir, araştırma görevlisi olabilir, bilimsel niteliği olan kariyer yapabilirler. - Imalathane şefliği, laboratuar şefliği, bölüm şefliği, müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğüne yükselebilirler. - Ek olarak, teknik eğitim fakültesini bitirdikten sonrasında mühendislik fakültesine devam edebilmek için sınava girip başarıya ulaşmış olmaları halinde, ilgili fakültede bir yıl daha okumak kaydıyla alanlarında mühendislik mezuniyet belgesi da alabilirler. BENZER MESLEKLER: Elektrik mühendisliği, elektronik öğretmenliği.

DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER

- İlgili eğitim kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri.






ELEKTRİK MüHENDİSİ


elektrik mühendisi


TANIM

Elektrik mühendisi; elektrik enerjisinin en ekonomik yollarla üretilmesini, dağıtımını, elektrik donanımlarının, parça ve sistemlerinin yapımını planlayan ve sistemi kurup çalışmasını elde eden kişidir.

GÖREVLER

Elektrik mühendislerinin yaptıkları belli başlı işler şu şekilde özetlenebilir: - Elektrik enerjisi üreten termik, nükleer ve hidroelektrik santrallerin yapımı, çalıştırılması ve bakımı, - Elektriğin, üretildiği noktadan tüketileceği noktalara kadar dağıtımında kullanılacak direklerin ve kabloların tasarımının ve hesaplarının yapılması ve dağıtımının gerçekleştirilmesi, - Elektrik enerjisi tüketen tesislerin (ev, yapınak, ofis, park vb.) projesinin, montajının yapılması ve işletilmesi, - Bu işler için lüzumlu iş gücü ve paranın hesaplanması.

KULLANILAN ALET VE MALZEMELER

- Ölçü aletleri (Avometre, voltmetre,vatmetre, toprak meğer vb.) - El aletleri, - Yüksek gerilim eldiveni, - Yüksek gerilim neonlu ıstaka, - Transformatör, üreteç ve elektrik motorları, - Bilgisayar.

MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

Elektrik mühendisi olmak isteyenlerin; - üst düzeyde genel bilimsel niteliği olan kabiliyete haiz, - Fen alanına bilhassa fizik konularına ilgi duyan, - Tasarım gücü güçlü, yaratıcı, - Başkalarını yönetebilme, başkaları ile ortaklık yapabilme benzer biçimde kişilik özellikleri bulunan, - Bir işi planlamadan ilkin derinliğine araştırma icra eden, - Tertipli ve sistemli emek verme alışkanlığı olan, - Yeniliklere açık, - Dikkatli, mesuliyet sahibi kimseler olmaları gerekir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Elektrik mühendisleri fabrikalarda, elektrik santrallerinde, şantiyelerde, araştırma ve geliştirme laboratuarlarında çalışırlar. Çoğu zaman büroda çalışsalar da bazen santrallerde gürültülü, şantiyelerde tozlu ortamlarda vazife yapmaları gerekir. Elektrik dağıtımında çalışanlar ise görevlerini açık havada yürütmektedirler. Elektrik mühendisleri çalışırken; inşaat, makine, elektronik, bilgisayar ve sanayi mühendisleri ile, uygulaman ve teknisyenlerle, topoğraflarla, teknik ressamlarla, müteahhitlerle ortaklık halindedirler.

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

- Kamu sektöründe; Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş., İller Bankası, Türkiye Radyo Tv Kurumu, Devlet Su İşleri, Türkiye Kömür İşletmeleri, Makine Kimya Enstitüsü, Türk Hava Yolları benzer biçimde makine ve sistem montajı icra eden kuruluşlarda çalışırlar. Kendi bürolarını açabilirler. - Elektrik enerjisinin kullanım alanının yaygın olması, elektrik mühendislerine duyulan gereksinimi artırmaktadır. - Elektrik Mühendisliği programını bitirenlerden Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını ya da Ulusal Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) ortaklık ile oluşturulan/açılacak pedagojik formasyon programını başarı ile tamamlayanlar Elektrik Öğretmeni olarak da çalışabilirler.

MESLEK EĞİTİMİNİN VERİLDİĞİ YERLER

Meslek eğitimi, mühendislik fakültelerinin “Elektrik Mühendisliğiâ€, “Elektrik-Elektronik Mühendisliği†bölümlerinde verilmektedir.

MESLEK EĞİTİMİNE GİRİŞ KOŞULLARI

İlgili bölüme, lise mezunlarının katılabileceği Talebe Seçme Imtihanı (ÖSS) ile girilmektedir. Bölüm için kafi †Sayısal (SAY)†puan almak gereklidir.

EĞİTİMİN SüRESİ VE İÇERİĞİ

Eğitim süresi 4 senedir. Eğitimin ilk senesinde Matematik, Fizik ve Kimya derslerine ağırlık verilir. Bu derslerin yanısıra ondan sonra yapılacak uygulamalarda kullanacağı bilgisayar programlaması, teknik çizim ve iktisat temalı dersler okutulur. Ek olarak bu bölümlerde araştırma ve geliştirme faaliyetleri için ayrılmış alanda uygulama yapabilecekleri labaratuar olanakları da bulunmaktadır. Eğitim süresince yetişim yapma ve bitirme ödevi hazırlama zorunluluğu vardır.

MESLEKTE İLERLEME

- Elektrik mühendisleri, başmühendislik, grup mühendisliği, şantiye şefliği benzer biçimde pozisyonlara yükselebilirler. Ek olarak çalışmış oldukları işletmelerde çeşitli kademelerde yöneticilik yapabilirler. - Lisansüstü eğitim yapabilirler (yüksek lisans, doktora ). BENZER MESLEKLER: Elektronik mühendisliği, nükleer enerji mühendisliği.

BURS, KREDİ VE üCRET DURUMU

- Meslek eğitimi süresince Yüksek Öğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu' nca verilen talebe kredisi ile şartları uyan öğrenciler çeşitli kuruluşların vermiş olduğu burslardan yararlanabilirler. - Eğitim sonrası, kamu kurum ve müesseselerinde çalışanlar, teknik hizmet sınıfından ücret alır, zam ve tazminatlarından yararlanırlar. Hususi işyerlerinde çalışanlar için, mesleğin ilk yıllarında ücret birazcık düşük, tecrübe kazandıktan sonrasında, yabancı dil bilgisi de olanların ücret düzeyleri yüksektir

DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER

- İlgili eğitim kurumları, - Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi, - Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu İl Müdürlükleri.











TANIM

Elektrik enerjisinin üretimi dağıtımı ve kullanılması ile ilgili her türlü tesisatın elektrik makinelerine kumanda sistemlerinin kurulması işletilmesi bakım ve onarımını elektrik mühendisi ve elektrik teknikeri nezaretinde icra eden kişidir.

GÖREVLER ve YETKİLER

- Ev ticari kurum yapınak imalathane ve benzeri yerlerde bulunan elektrik tesisatını ek ve yeni tesisler için elektrikli ekipmanları proje şema ve standartlara uygun olarak kurar işletmeye hazır hale getirir - Elektrik sistem ve teçhizatının bakımı ve onarımı işlemlerine destek verir - Dönem şemalarının geliştirilmesi için deneyler ve testler yapar.




MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

Elektrik teknisyeni olmak isteyenlerin; - Elleri ve gözleri sağlam (renk körlüğü olmayan) - Ortalamanın üstünde genel kabiliyete haiz - Mekanik mevzulara ilgili ve yetenekli - Dikkatli önlemli ve sabırlı - Tırmanma ve uzanma benzer biçimde bedensel emekleri yapabilecek kadar kuvvetli ve dayanıklı - Mesuliyet duygusu gelişmiş kimseler olmaları gerekir.

ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Elektrik teknisyenleri inşaatlarda elektrik santrallerinde çalışırlar. Emek harcama ortamı tesisatın kurulduğu yere göre değişiklik gösterir fakat çoğu zaman kapalı ortamlarda vazife yaparlar. Elektrik dağıtım sistemlerindeki bozuklukları onarırken değişik hava koşullarında yüksek bölgelere tırmanarak zor şartlarda emekleri gerekebilir. Görevi yaparken dikkatsizlik mühim kazalara yol açabilir. Elektrik teknisyeni birinci derecede aygıt alet ve araç-gereç ile ilgilidir sadece bazen beraber vazife yapmış olduğu kimselerle ve müşterilerle iletişime girebilir.









NIM

Çalmış olduğu eğitim kurum ya da kuruluşunda; öğrencilere ya da yetişkinlere, elektrik meslek alanı ile ilgili eğitim veren kişidir.

GÖREVLER

Elektrik meslek alanı ile ilgili hangi bilgi, beceri, tutum ve davranışların, hangi yaş düzeylerindeki talebe gruplarına hangi yöntemlerle kazandırılacağı, MEB tarafınca onaylanan öğretim programları ve ilgili mevzuatta belirtilmiştir. Elektrik öğretmeni, bu program çerçevesinde, - Eğitim vereceği grubun düzeyine uygun bir emek verme planı yapar, - Görevli olduğu imalathane, laboratuar, işlik vb. bölgeleri devamlı olarak eğitime hazır durumda bulundurur. (Gerektiğinde kullanılan alet ve makinelerin bakımlarını ve kolay onarımlarını yapar.) - Kendisine ayrılan ders saatlerinde planını uygulayarak öğrencilere alanı ile ilgili bilgi ve beceri kazandırır, - Öğrencilerin başarılarını değerlendirir, başarıyı artırıcı önlemler alır, - Eğitici kol çalışmalarında vazife alarak öğrencilerin kabiliyetlerini geliştirici etkinlikler düzenler, - Öğrencilerin gelişimlerini izler, sorunlarının çözümüne destek verir, - İşletmelerde uygulama icra eden öğrencilerin çalışmalarını izler, ilgililere rehberlik eder, - Çevresindeki endüstri kuruluşları ile, işletmelerdeki gelişimleri izler, gereksinimleri saptar, bunların öğretim programlarına yansıtılması için ilgililere önerilerde bulunur, - Nöbetçi olduğu günlerde, okulun seviye ve disiplinini sağlamak suretiyle vazife yapar, - Derslik öğretmeni olarak, öğrencilerin alan ve ders seçmelerine destek verir, yönetimle ilişkilerini sağlamaya çalışır.









ben kocaeli universisi elektronik ve iletişim muhendisliği son sınıfında okuyorum sana tavsiyem her universitenin o bolumle ilgili sayfakarına bakarsan epey bilgi toplarsın fakat soyle diyeyim özetlemek gerekirse

bu muhendislikler cok cesit dallara ayrılır

otomasyon doğrusu plc ve mikroişlemci-mikro deneteleyici ile uğranlar

yazılımcılar genel anlamda C dili bilinir fakat nerede ise her yazılım dilini oğrenilebilir.

yazılımda cok cesitli alana ayrılır..

ornek olarka ben işarete ve goruntu işlemeceyim biz kameralar ve fotograf makinalrında alınan gorunteleri guvenlik acısında iyi mi kullanırız yada bu goruntuleri bilgisayar yada bir robot iyi mi algılar bu goruntuyu iyi mi işler

bununla beraber dosya sıkıstırma algoritmaları falan filan bitmez doğrusu FGBA ve DSP ile ugrasır

kabaca antenciler deiklerimiz mikrodalga ve sistemleri ile ugrasırlar aynı

zamanda VLSI denilen bir grupta bildiğin entegre dizayn yapar FBGA ile ugrasır

öteki bir grupta haberleşmicler bunlar ne yaptıgını hepimiz bilir modulasyan-demodulasyonda baslayıp (modem) ta cep telefonuna kadar uzanan alanda işlev yaparlar birde.. Birde bu bolumleri biiteren kişiler nerede ise her alanda bilgi sahibi kişilerdir









MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

Elektrik teknisyeni olmak isteyenlerin; - Elleri ve gözleri sağlam (renk körlüğü olmayan) - Ortalamanın üstünde genel kabiliyete haiz - Mekanik mevzulara ilgili ve yetenekli - Dikkatli önlemli ve sabırlı - Tırmanma ve uzanma benzer biçimde bedensel emekleri yapabilecek kadar kuvvetli ve dayanıklı - Mesuliyet duygusu gelişmiş kimseler olmaları gerekir.


Kaynak:





  • Elektrik olmaması ile ilgili çarpıcı sözler nedir?


  • Akdeniz Bölgesi'ndeki meslek grupları nedir?


  • Portlar ile çalışan donanımlar nedir?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Elektrik ile ilgili çalışan meslek grupları nelerdir?
Elektrik ile ilgili çalışan meslek grupları nelerdir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/msn_confused-32.gif
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/elektrik-ile-ilgili-calsan-meslek.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/elektrik-ile-ilgili-calsan-meslek.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content