Grover's Hastalığı

Grover's Hastalığı Bu maddedeki yazılar yalnızca bilgi verme amaçlıdır. Grover's hastalığı , göğsü ve sırtı etkileyen bir ha...

Grover's Hastalığı
Bu maddedeki yazılar yalnızca bilgi verme amaçlıdır.

Grover's hastalığı, göğsü ve sırtı etkileyen bir hastalıktır. Çoğunlukla 50 yaşın üzerindeki erkeklerde görülür. Kadınlarda ve 50 yaşın altındaki kişlilerde daha seyrek rastlanır. Herhangi başka bir rahatsızlığa sahip olanlar arasında daha yaygın olmakla birlikte sağlıklı bireylerde de görülebilir. Genellikle birdenbire ve yazdan ziyade kış mevsiminde ortaya çıkar.

Belirtileri





Sırtın ve göğsün orta bölgelerinde, seyrek olarak da başka yerlerde küçük, kırmızı kabarık noktalara yol açar. Çoğunlukla kaşıntı görülse de hiç bir belirti olmayabilir. Noktalar su toplayabilir ya da kabuk tutabilir. Hafif bir kanama olabilir.

Sebepleri


Hastalığa neyin sebep olduğu bilinmemektedir. Bazen terlemeyi ya da sıcak bağlantılı beklenmedik bir stresi takiben ortaya çıktığı için ter bezleri ile ilişkili olabileceğinden şüphelenilmektedir. Ancak kuru ciltlerde de görülebilir. Hastaların çoğu güneşten zarar görmüş kişilerdir. Bir çok Grover's vakası 6 - 12 ay sürer. Daha uzun sürdüğü ya da mevsimsel değişikliklerle gidip geldiği olur.

Tedavileri


Grover's hastalığını iyileştien bir tedavi yoksa da aşağıdakiler faydalı olabilir:
  • Vücudu serin tutmak: Terlemek kaşıntılı noktaların sayısını artırabilir.
  • Kaşıntıyı hafifletmek için hastalıklı bölgeye sık sık hafif bir topikal steroid sürülebilir. Örneğin serinletici bir losyon içinde hidrokortizon kullanılabilir.
  • Nemlendirici kremler işe yarayabilir.
  • Kalkipodriol kremin faydalı olduğu rapor edilmiştir.
  • Bazı hastalara tetrasiklin ya da ağızdan alınan antifungal ilaçlar iyi gelir.
  • Fototerapi faydalı olabilir ama aynı zamanda hastalığı azdırabilir de.
  • Deneysel olarak asitretin ya da izotretinoin gibi ağızdan alınan retinoidlerin faydalı olduğu rapor edimiştir. Ancak bunların ciddi yan etkileri vardır ve hafif vakalar için gerekli değildir.









  • Vitiligo Hastalığı (ALA) ve Vitiligo Hastalığı Tedavisi


  • Perthes Hastalığı


  • Ankilozan Spondilit (Bechterew Hastalığı / Marie Struempell Hastalığı)


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Grover's Hastalığı
Grover's Hastalığı
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/grovers-hastalg.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/grovers-hastalg.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content