Kolay ve Sağlıklı Kilo Verme Yolları

Sıhhatli bir biçimde kilo iyi mi verilir? Gösterim: 275 Boyut: 30.4 KB" style="max-width:100%;margin: 2px;"/> Günü...

Sıhhatli bir biçimde kilo iyi mi verilir?


Ad: Kolay ve Sağlıklı Kilo Verme Yolları.jpgGösterim: 275
Boyut: 30.4 KB" style="max-width:100%;margin: 2px;"/>



Günü 6 bölüme bölerek, vücudun gereksinim duyduğu kadar gıda tüketilmeli, minik ve masum görünen fakat yağ ve şeker içinde ne olduğu yüksek; yükte hafifçe pahada ağır ikramları geri çevirin.





Vücudun yağ ve kas dengesini sağlamada doğru beslenmenin yanı sıra fizyolojik aktivite de önemlidir. Bununla beraber bir egzersiz programına adım atmak ve mümkünse bu konuyu yaşam boyu bir alışkanlık haline getirmek gerekmektedir. Bu mümkün değildir ise, gün boyu hareket halinde olunmalıdır. Gün içinde hareketliliği sağlayacak kısa yürüyüşler, merdiven çıkma şeklinde fırsatları değerlendirin.


Mesela masanızda devamlı su bulundurmaktansa, ara sıra kalkıp mutfağa gidin ve su için. Dikkat edin; eğer bu konuyu halletmeye dahi üşeniyor ve başkalarından rica ediyorsanız; hareketsizliğe alışkın olabilirsiniz.

Yiyerek iyi mi zayıflanır?




Kişiden kişiye ve yenilen besinlerin içeriğine gore değişmesine karşın yiyecek yedikten 3-4 saat sonrasında kan şekeri düşer ve karnımız acıkır, bir şeyler yeme isteği duyulur. Bizler diyetisyenlerin "az oranda ve sık sık yiyecek yiyin" önerimizin temelinde bu yatar. Çünkü iş yoğunluğu ya da başka meşguliyetler sebebiyle 6-7 saate varan açlıklar sonucunda dayanılmaz bir açlık duygusu ve süratli yiyecek yeme bir araya gelir.


Kısa bir süre içinde, o an için vücudun ihtiyacından daha fazla gıda tüketilir. Metabolik faaliyetler sonucunda alınan kalorinin bir bölümü kullanılır. Ama fazlası normal olarak ki, depolanır. Bu vaziyet sık sık tekrarlanırsa, kilo alma kaçınılmazdır. Bu yüzden 2-3

saatte bir gıda tüketmek günlük gıda alımının frenlenmesine destek sağlar.

Rejimlerde su tüketimi artırılır bunun sebebi nedir?




Su, yetişkinlerde vücudun toplamda yüzde 55-60'ını oluşturur. Dirimsel sıvı denilen kanın yüzde 90' ı, kasların yüzde 75' i, kemiklerin yüzde 25' i ve hatta yağlarınenerji için depolandığı dokunun dahi yüzde10 ila 30' u sudan oluşmaktadır. Bu yüzden vücudun gereksinim duyan gıda ve gıda öğelerini alırken, kafi oranda suyun da alınması gerekir. Zayıflama esnasında metabolik artıkların uzaklaştırılması için, kilo alma esnasında da hücre yapımı için kafi oranda su alınması şarttır.

Kısa sürede zayıflamanın zararları nedir?




Meydana getirilen araştırmalar, kısa sürede kilo vermek için günlük alınan kalorinin çok fazla derecede kısılması sonucunda, yağ kaybının yanı sıra kas kaybının da fazla bulunduğunu göstermektedir. Vücudun iskelet kasları haricinde kalbin de yapısı kastır. Bundan ötürü tüm bu dokuların kas kitlelerinde azalmalar olmaktadır.


Uzun solukta ise, iç organların zarar görmesi mümkündür. Kaldı ki, yaşam boyu kalorisi oldukça fazla kısıtlanmış bir rejime uyulması imkansızdır. Kilo verdikten sonrasında az kalorili rejimler bırakılır ve sofralar tabir yerindeyse donatılır. Egzersizler azaltılır. Verilen kilolar da tıpkı ve kimi zaman daha fazlasıyla geri alınır. Geriye gözle görülmeyen ve uzun solukta anlaşılacak tahribatlar

kalır.

BAKINIZ







  • İngilizce öğrenmenin kolay yolları nedir?


  • Ev temizlemenin süratli ve kolay yolları nedir?


  • Gitarda kesme yapmanın kolay yolları nedir?



ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ



OBEZITE



Tarif: Besinlerle alınan eneji miktarının, metobolizma ve fizyolojik aktivite ile tüketilen enerji miktarını aştığı durumlarada ortaya çıkar.




Aşırı kiloluluğun Sebepleri
1. Genetik yapı: Bu, kalıtımsal bir şişmanlıktır, aile yapısından landığı için şahıs şişmanlıktan kendini görevli tutmaz. Ama gene de kilolarını denetim altında tutmak için dengeli beslenerek kilo almamaya çalışmalıdır. Zira, kalıtımsal da olsa, şişmanlığı dengeli beslenerek önlemek mümkündür.
2. Hormonlar: Bir insanoğlunun hormonal dengesi yaşantısında çok mühim rol oynar, bilhassa hanımlarda. şişmanlığın sebebi hormonal dengenin bozulması olabilir. Bu yüzden sıhhatli zayıflama programlarında hormon testleri yapılması öngörülür.
3. Beslenme: şişmanlığın tek sorumlusu, kişinin gereğinden fazla ya da dengesiz beslenmesi olabilir. Çözümlenmesi en kolay olan şişmanlık problemininin, beslenme bozukluğundan lanan şişmanlık bulunduğunu söyleyebiliriz.
4. Hareketsizlik: Aldığınız kaloriyi sarfedemiyorsanız, sarfettiğiniz kalori, aldığınız kaloriden az ise şişmanlarsınız. Tembellik kiloları, harekete geçilerek atılır!
5. Stres: İnsanın hayatındaki boşluğu beslenmeyle doldurması sonunda ortaya çıkan bir şişmanlık sorunudur ve fazlaca samimi bir sorundur. Zira işin içine psikoloji de giriyor. Stres ve depresyon kilo almada ya da zayıflamada söz sahibi olan iki mühim öğe!
6. İlaç ve operasyon: Genelleyemesek de bir takım ilaçların kullanımı (depresyon gidericiler, hormon ilaçları, kortizon vs) bir takım kişilere kilo aldırıyor. Bu şekilde ilaçlar hekim denetiminde kullanılır. Ameliyatlardan sonrasında da kilo alabilmek söz mevzusudur; bu da ameliyat şokuyla ilgili olarak ruhsal şişmanlık şeklidir.

ZAYİFLAMA ÖNERILERI,


Bitkisel Zayıflama İlaçları Sinir Sistemini Bozuyor:



Bitkisel zayıflama ilaçlarının vücutta B1 vitamini (thiamin) eksikliğine yol açarak, karbonhidrat metabolizmasını etkilediği, bununda istem dışı göz kaymasına ve yürümede dengesizliğe niçin olabildiği belirlendi. Aynı durumun, alkoliklerde de görülebildiğini ifade eden uzmanlar,alkoliklerde de thiamin eksikliğinin meydana gelebildiğine işaret ettiler. Bitkisel zayıflama ilaçlarının, samimi bir hastalık olan ataksiaya da yol açabildiği kaydedildi. Uzmanlar, araştırmada bitkisel ilaçların, metabolik dengesizlik yarattığını belirlediklerini açıkladılar. Araştırmada, deneklerin kaslarına thiamin enjekte eden uzmanlar, 3 gün içinde adım atma ve vücut dengesinin sağlanabildiğini gözledi. Bir ayiçinde ise hastalardaki probleminin tamamen giderildiği belirlendi.

Açlık Karşısında Iyi mi Dayanıklı Olunabilir:



Açlık hissini duyunca derhal bir şeyler atıştırmaya kalkmayın ve on dakika bekleyiniz. Olurya bu süre içinde ortaya çıkan o açlık arzusunun önüne geçmiş ya da açlık durumunuz herhangi bir besin almadan da azalmış olacaktır. Bu durumda derhal bir bardak su içiniz. Mideniz dolduğunda doyma refleksi yardımıyla açlık hissinizi kandırmış olacaksınız. Mide dolduğu için açlığı daha iyi tolere edebilirsiniz.Yanınızda limon var ise bir dilim kesip suyunu içiniz.İçilen bir dilim limon suyu açlık hissini azaltacaktır. Büyük öğünler yerine daha sık aralıklarla az besin yiyiniz. Doyma dorumu beyinde denetim edilen bir merkez yardımıyla yapılmaktadır. Ara öğünleri zevk ile birlikte bekleyiniz. Açlık hissinden uzak durmanın başka bir şekli ise hareket halinde olmaktır. Bir tek kalorinin sınırlanması ile olan bir rejim uzun solukta başarı göstermiş olması imkansız. Onun için kalorinin sınırlanmasının yanı sıra bununla birlikte egzersiz yapmak ve hareket halinde olmak bir o denli önemlidir.
Not: Hareketlilik paralelinde verilen kilolar kalıcı olarak verilmiş olan kilolardır.

Su İçmek zayıflatır:



Pek çok şahıs sinirli ya da mutsuz olduklarında ilk iş olarak buzdolabına yönelir. Çünkü bu zamanlarda vücutta salgılanan endorfin hormonu iştah açar ve bizi yemeye yönlendirir. Oysa bu durumda yapılacak en yararlı şey su içmektir. Çünkü su, endorfin hormonu salınımını bloke ederek gereksiz yiyecek yemeyi engeller. Kabızlığı önler. Kafi su alınmadığı süre gövde gereksinim duyan suyu bağırsaklardan çekmiş olduğu için kabızlık oluşur. Yiyeceklerden ilkin içilen su tokluk hissi verir.Yağların vücutta depolanmasını önler. Karaciğerin başlıca görevlerinden birisi de depolanmış yağları enerjiye çevirip, yakmaktır. Ama böbrekler kafi su alamazsa karaciğer iyi çalışmaz ve yağlar bedende depolanır. Vücudumuz yeterince su alamazsa bu konuyu bir çekince şeklinde algılayıp suyu saklamaya başlar. Bu da vücutta su toplanmasına bilhassa el ve ayaklarda ödem oluşumuna niçin olur. Bu yüzdendir ki kişinin gün içinde kafi oranda su içmesi çok önemlidir.
Not:Eğer günde 1 saat spor yapıyorsanız, bu miktarı 1 litre arttırmanız gerekir. Genel anlamda insanoğlunun 8 bardak (2 litre) suya ihtiyacı vardır. Ama şişman kişilerin metabolizmalarını hızlandırmaları için daha çok su tüketmeleri gerekir. Uzmanlar bu konuyu fazladan her 12 kilo için 1 bardak su olarak ifade etmektedir.

Zayıflamada Elma Olmazsa olmaz:



Elmada yalnız 50 kalori vardır ve içinde bulunan petkinden dolayı doyurucudur. Zayıflamak için mükemmel bir meyvedir. Az kalorili olduğundan kilo almayı önler, kan şekeri ve yüksek gerilim için de oldukça faydalıdır. Elmadaki petkin maddesi, zararı dokunan kolesterolü (LDL) düşürür; atardamarları sakınan yararlı kolesterolü (HDL) yükseltir. Elmadaki etkili maddelere yeni keşfedilen "Phenylalanin" de eklendi. Bu madde, vücutta bulunan ve kalbin çalışmasında yardım olan Q enzimini faaliyete geçirir.

Kilo Veremiyorsanız Beslenme Alışkanlıklarınızı Değiştirin:



Sıhhatli yaşam için yiyecek yeme ve pişirme alışkanlıklarında yapılması ihtiyaç duyulan değişikler ile dikkat edilmesi gerekenleri şöyleki sıraladı:
  • Yüksek kalori içeren hazır gıdalardan sakınılmalı.
  • Aynı gruptaki besinlerin az kalorili olanları tercih edilmeli.
  • Az ve sık yenmeli, öğün atlanmamalı.
  • Kesinlikle kahvaltı yapılmalı, akşamları çok fazla yiyecek yenmemeli.
  • Açlığı bastırmak için salatalık, havuç, elma, şeftali şeklinde az kalorili yiyecekler tercih edilmeli.
  • Her gün sebze ve meyve yenmeye çalışılmalı. Bu şekilde vücudun gereksinim duyduğu posa alınmış olunur.
  • Beta keroten, C ve E vitamini şeklinde antioksidanları içeren yiyeceklerden almaya itina gösterilmeli.
  • Yemekler için minik tabak, salatalar için büyük tabak kullanılmalı.
  • Yiyecek minik lokmalar halinde yenmeli, iyi çiğnenmeli, çabuk yiyecek yenmemeli.
  • Yiyecek yerken, TV seyretme, gazete, kitap okuma şeklinde, başka şeylerle meşgul olunmamalı.
  • Yiyecek öncesi ve yemekle beraber su içilmeli. Günde 8-10 bardak su içmeye itina gösterilmeli.
  • Yemekten sonrasında dişler fırçalanmalı.
  • Yalnızlık duygusu var ise, bu konuyu yiyerek bastırmaya çalışılmamalı.
  • Etli, kıymalı yiyeceklere yağ konmamalı.
  • Rejimde doymuş yağ ve kolesterol miktarı azaltılmalı. Yemeklerde zeytinyağı ve başka sıvı yağların her ikisi de kullanılmalı.
  • Zeytinyağlı sebze yemeklerine az yağ konulmalı. (1 kilogram sebze için 2-3 yiyecek kaşığı zeytinyağı)
  • Her türlü kızartmadan uzak durulmalı.
  • Kömür ateşinde çok fazla pişmiş etler ve tütsülenmiş yiyeceklerden kaçınılmalı.
  • Evde tatlı yapmamaya çalışılmalı. Çok istek edilirse tatlandırıcı ile yapılmış sütlü tatlılar tercih edilmeli. Tatlı yerine meyve tüketilmeli.
  • Böreklerde kıyma yerine sebze kullanılmalı. Fırında pişirilmiş börekler tercih edilmeli.
  • Hususi rejim yiyecekleri yapılıp, aileyle beraber sofraya oturmaktan soyutlanmamalı. Sıhhatli pişirilen yemekler tüm aileyle paylaşılmalı.
  • Haftada bigün, özgür gün duyuru edilip istenen şeyler yenebilir. Ama takip eden öğünde, salata, yoğurt, sebze, meyve şeklinde az kalorili yiyeceklerle önceki öğün dengelenmeli.

Vücut Aktivitesi de Arttırılmalı



Sıhhatli yaşam için yeme alışkanlıklarının değiştirilmesinin yanı sıra vücut aktivitesinin de artırılmasına değinen uzmanlarca ;

-Güne erken başlanmalı, 7-8 saatten fazla uyunmamalı.

-Kısa mesafeler için taşıt kullanma yerine yürünmeli, asansör yerine de merdiven kullanılmalı.

-Mümkünse haftanın 3-4 günü egzersiz yapılmalı. Edilgen jimnastik yerine kalp-damar sistemini güçlendirecek etken jimnastik tercih edilmeli ya da günde 30 dakika-1 saat tempolu şekilde yürünmeli.

DİĞER ZAYIFLAMA YÖNTEMLERİ


Rejim ve dengeli beslenme:


Kilo vermek uğruna açlık rejimleri, organizmayı kızdırır ve ilk fırsatta kaybettiklerini fazlasıyla geri alır. Sıhhatli zayıflamak için branşlarında uzman kişilere başvurulmalıdır:
  • Beslenme uzmanı: Beslenme sorunları ve metabolizmayla ilgili hastalıklar mevzusunda uzmandır. Rahat beslenme bozukluğundan sağlığı tehdit etmeye varan samimi kilo problemlerine kadar her alanda size destek olabilir.
  • Rejim Uzmanı: Doktor olmamakla birlikte bu işin uzmanlarıyla yakın ortaklaşa iş içindedir. Kişiye kalori hesabına sadık kalmış olarak hazırladığı dengeli beslenme reçeteleri sunar.
  • Hormon Uzmanı: Hormonal denge ve salgı sistemi onun uzmanlık alanıdır. Çok fazla şişmanlık, hormonların yanlış çalıştıklarının bir göstergesi olabilir.
  • Zayıflama Merkezi: Yukarda saydığımız uzmanları bünyesinde barındırır ve genel bir sıhhat taramasından geçirdikten sonrasında beslenme ve rejim uzmanlarının ortaklaşa iş içinde sizi ideal kilonuza getirir.

Spor salonları:


Kasları çalıştırıp geliştirirken form tutmanızı sağlayacak aletlerin bulunmuş olduğu bu salonlarda uzmanların öngördüğü aletlerde ve bir program dahilinde çalışılır. Bu program, dengeli beslenmeyle desteklendiği takdirde fazla kiloları spor salonlarında atabilirsiniz. Zayıflama programı da tatbik eden bir takım spor salonlarında sıhhat taraması isteniyor (ya da yapılıyor) ve sıhhat durumunuza gore spor ve beslenme programınız hazırlanıyor.

Enstitülerde mekanik zayıflama:


Enstitülerin zayıflama programlarına giren mekanik aletler değişik işlevleriyle vücudu sıkılaştırıp biçimlendirmeyi hedefler. Bu durumu da adaleleri çalıştırıp yağları yakarak, lenfatik drenaj uygulamasıyla toksinleri sürerek, ödemi çözüp vücuttan su atarak, bazıları da aniden fazla işlevi bununla birlikte uygulayarak yaparlar. Mekanik yöntemler dengeli beslenmeyle desteklendiğinde istenen sonuca ulaşılır.

Masajla zayıflama:


Çok türlü masaj sistemleri,metotları var, bunlardan biride lenfatik drenaj toksinleri vücuttan sürerek toparlanma sağlıyor. Akupressür (baskı masajı) ise stres noktalarına uygulanarak, sakinleştirici etkisiyle fazla kiloların birikimine karşı geliyor. Masajlarda sıkılaştırıcı kozmetik ürünleri ya da aromatik yağların kullanılması masajın zayıflama rejimlerindeki etkisine yardım oluyor. Masajlar tek başına vücudun biçimlenmesinde, kasların toparlanmasında ve selülit tedavilerinde etkili. Dengeli beslenme ile beraber uygulandığında kilo verirken vücudun biçimlenmesini sağlar.

Yosunla zayıflama:


Yosunun çok türlü kullanımları var: Yosun maskeleri, yosun sargıları, yosun banyoları, yosun hapları şeklinde. Yosunun bulunmuş olduğu ortamda zehiri yokeden tesiri, vücuttan toksinleri sürmek için ideal. Bununla birlikte mineral açısından da çok varlıklı bir madde. Yosunlar maske, sargı ya da banyoda lokal olarak kullanıldığında, kullanıldığı bölümde sıkılaştırıcı tesiri sebebiyle seans sonunda bir incelme sağlar. Tertipli uygulamalarla bu incelme uzun ömürlü olduğundan enstitülerin gözde kürlerinden biridir.

Kozmetikte zayıflama:


Kremler, jeller, yağlar... Kozmetikte lokal tesir meydana getiren ürünlerin bir çoğunda kafein şeklinde yağları parçalayan; carnitine şeklinde yağ asitleri üstünde tesir yaparak yağların parçalanmasını hızlandıran etken maddeler, sarmaşık ve yosun şeklinde ödem çözücü ve su tutulmasını önleyen bitkiler, E vitamini şeklinde hücre yenileyici, C vitamini şeklinde teni pürüzsüzleştiren vitaminler bulunmakta. Kozmetikler, zayıflama rejimlerinde ve her istendiği, gereksinim duyulduğu zamanlarda teni ve vücudu toparlamakta etkilidir.

Rejim ürünlerinin görevi:


Eğer kilolarla savaşmakta zorlanıyorsanız, rejim ürünleri zayıflama rejimlerinde size yardım olur. Rejim yapmıyorsanız dahi zor anlarınızdaki yeme arzunuzu bastırarak stres yaratmadan kilo almanıza engel olurlar. Fazla kilolardan kurtulmak uğruna stres altına girmemek için onlardan yararlanabilirsiniz..

SON SÖZ...
Zayıflama sistemleri,metotları ismi altında bir sürü uygulama yapılıyor. Ama her uygulamanın uzmanı tarafınca ve dengeli beslenmeye yardım vermek amacıyla yapılmasına dikkat edilmeli. Fizyolojik ve ruhsal sağlığı tehdit edecek açlık rejimlerinden kaçınılmalıdır.
Verilen kiloların geri alınmaması için 3 yol:
  1. Vücudun yapısına gore bir rejim uygulanmalı ve bu rejim bozulmamalı. Uzmanın rejimine kesinlikle uyulmalı ve hiçbir koşulda rejim bozulmamalı.
  2. Düzgüsel hayata geçiş rejimi uygulanmalı. Eğer aniden eskisi şeklinde beslenmeye başlanırsa vücut verdiğini fazlasıyla alır ve bir dahaki rejime kendini hazırlayarak yediğinizi depolar. Rejimden sonrasında düzgüsel beslenmeye yumuşak geçiş periyodu şarttır.
  3. Şahıs rejim sonrası iki ay aynı kiloda kalmalıdır. Ama rejimden sonraki iki ayda bir kilo alırsa bu mesele yapılmamalıdır; zira alınan bu bir kilo ile vücut yeni kilosuna uyum sağlamaya başlamış anlamına gelir.



KOLAY KİLO VERMEK İSTİYORSANIZ KOLAYI SEÇİN




1.
Porsiyon ölçülerinizi küçültün. Kendinize yasaklar koymak yerine her şeyden tüketip minik miktarlarda tercih etmeyi deneyin. Tabağınızı yarım geçin ya da karşınızdaki ile paylaşın.

2. Çay ve kahvede şeker kullanıyorsanız geçin. Günde 5 şeker 100 kalori enerji verir. Her gün yalnız 100 kaloriden vazgeçerek yılda 36 bin 500 kalori tutum edersiniz, bunun karşılığında yıl sonunda 5 kilo zayıflamış olmuş olursunuz. Tam tersini fikretmek olurya daha etkili olabilir. Her gün 5 şeker yiyecek, yıl sonunda 5 kilo yağ demek oluyor.

3. Salataya eklediğiniz yağ miktarını gözden geçirin. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı yeterlidir. Fazlada her bir kaşık 50 kalori almanız anlamına gelir. Günde 50 kalori fazla tüketmek, yılda 2 - 3 kilo yağlanmanıza sebep olur.


4.
Kuru baklagilleri haftada 1 - 2 kez kesinlikle yemeye gayret edin. Mercimek, nohut, kuru fasulyeyi dikkatsizlik etmeyin. Sıcak yiyecek yapmak haricinde haşlayıp salatalarınıza karıştırabilirsiniz, çorba olarak tercih edebilirsiniz. Kuru baklagiller lif içinde ne olduğu sebebiyle daha uzun süre tok meblağ ve zayıflamaya destek sağlar.

5. Doymuş yağ tüketimini azaltın. Süt, yoğurt, peynir ve etlerin yağsız kısımlarını tercih edin. Bu şekilde daha az yağ tüketerek hem depo yağlarınıza hem de yüksek kolesterole karşı tedbir almış olmuş olursunuz.


6.
Alkol tüketiminizi sınırlandırın. Fazla oranda (günlük 100 ml' den fazla) alkol tüketen kişilerde hastalığa yakalanma riski daha yüksektir. Alkol seviyorsanız tercihiniz hep şarap olsun. Rakı, votka ve viski içtiğinizde yüzde 45- 50 oranında alkol alırsınız, oysa şarabın alkol oranı yüzde 12 -15 dir. 1 gram alkolün 7 kalori bulunduğunu ihmal etmeyin.


7. Her sabah aynı kahvaltıyı etmeyin. Bir takım günler yeme biçiminizi değiştirin, tek yönlü beslenmeyin, değişik tatları deneyin. Mesela:
  • Meyve salatası ile yoğurt
  • Yulaf ile süt
  • Meyve ile badem
  • Süt ile meyve
  • Peynir - ekmek
  • Tost
  • Simit - peynir
  • Omlet ile ekmek
  • Çorba

8. Fizyolojik açlıkla duygusal açlığı ayırt etmeye gayret edin. Sakın cesaretinizi kaybetmeyin. Hiçbirimiz muhteşem değiliz ve devamlı aynı disiplinde olamayabiliriz. Hep pozitif düşünün.

9. Öğün atlamayın. Öğün atlamayı alışkanlık haline getirmeyin. Çünkü atlanan her öğünden sonrasında, başka öğündeki gıda tüketimi daha çok olmaktadır. Beslenmenizi bu mevzuda tekrardan gözden geçirin.

10. Ara öğün yapmayı ihmal etmeyin. Az ve sık yeme prensibiyle metabolik hızınız artar, kan şekeriniz dengede olur ve açlık hissetmezsiniz. Uzun süre aç kalmak bilhassa öğle yemeği yedikten sonrasında 6 - 7 saat aç kalıp akşam yemeğini geç yiyecek kilo alımında mühim bir etkendir. Bu sebeple 3 saatten fazla aç kalmamaya itina gösterin.
  • 3 kuru kayısı, 2 parça koz
  • Yarım paket rejim bisküvi, 1 bardak süt ile kahve
  • 1 kutu yoğurt, 10 -15 sayı yaban mersini
  • 1 kutu az yağlı süt, 1 sayı taze meyve
  • Yarım paket rejim çubuk kraker, ayran
  • 1/2 simit, peynir
  • Light kaşarlı kepekli tost, söğüş sebze
  • 1 kutu meyveli yoğurt, 10 fındık
  • 1 avuç ak leblebi, 1 bardak kefir
  • 5 sayı kuru erik, 10 badem
  • Yarım yufkadan sebzeli yağsız gözleme, 1 bardak light ayran

11. Su içmekte zorlanıyorsanız şişeyle tüketmeyi deneyin. Bardak saymakta zorlanıyorsanız, şişeyle içmeyi deneyin. Su içmek hem kilo vermenizi kolaylaştırır, hem de cildiniz için çok önemlidir.

12. Türlü beslenin. Hiçbir gıda tek başına olağanüstü bir özelliğe haiz değildir ve hiçbir gıda de tek başına suçlu değildir. Hedefiniz hep ölçülü beslenmek olsun.

13. Zeytinyağını ve yağlı tohumları tüketirken kontrolü elden bırakmayın. Zeytinyağının kalp dostu olduğu bir sürü araştırmada kanıtlanmıştır. Ama tüm yağlar şeklinde, 1 gramı 9 kalori ihtiva eder ve fazla tüketimi şişmanlığa sebep olur. 10 fındık ya da badem ya da 3 koz, 1 tatlı kaşığı yağa eşittir ölçülü tüketin.


14.
Etiket okumaya başlayın. Kendi kendinizi denetim ederken ve doğru besini ararken, kesinlikle etiketleri okuyun. Besinlerin kalori, yağ ve tuz değer-lerini, son kullanma tarihlerini inceleyin. Şekersiz ve lifli ürünleri tercih edin.


15.
Yaşam şekli ve fikir şeklinizi tekrardan yapılandırın. Dengeli beslenme ve iyi yaşamı hayatınızın bir parçası haline getirin ve etrafınıza da bu konuyu anlatın. Arkadaşınıza giderken pasta alabilmek yerine, taze meyve sepeti ya da zeytinyağı ürünlerinden bir sepet hazırlayabilirsiniz.


Mühim olan işin püf noktasını sağlamak, ve iradeye hakim olup, kendine güvenmektir. Bu yalnız kilo vermek yada alabilmek için değildir, yaşamın her hemen, her aşamada olması gerekendir.



Yaz geldi sıkı ve fit görünmenin tam zamanı!

Ergonomik yöntemlerle evde zayıflamanın yollarını denemeye ne dersiniz?

Belinizi İnceltin!



Göbek ve bel çevresine toplanan yağ ve kilolardan kurtulmak istiyorsanız günde yalnız 15 dakikaya ve bir oklavaya ihtiyacınız var.

Oklavayı ensenize müsavi gelecek şekilde yatay şekilde iki elinizle tutun. Ayakta olmak koşuluyla sağa ve sola doğru dönün.

Bu ergonomik yöntem hem belinizi inceltmeye hem de kol kaslarının çalışmasına destek sağlar.


Basenlerinizi Küçültün!



Kalça ve basenlerinizdeki fazla kilolarla vedalaşmak için günde yalnız 15 dakika ve bir yastığa ihtiyacınız var.

Halının üstüne yastığı yerleştirin. Sırt üstü şekilde halının üstüne yatın. Yastığın bel kısmınızdaki boşluğu doldurduğundan güvenilir olun. Ilkin sağ sonrasında sol bacağınızı karnınıza doğru çekip geçin.Bu yöntem yardımıyla hem basenleriniz küçülecek hem de bacaklarınız sıkılaşacaktır.

Sıkı Görünün!


Tüm vücut kaslarını çalıştırmak kilo vermek için en etkili ve kolay yöntemlerden birisi yürüyüş yapmaktır. Yürüyüş bununla birlikte kalp sağlığı için de faydalıdır.

Açık havada yürüyüş halletmeye fırsat bulamıyorsanız evin için de yapabilirsiniz. Günde averaj 15 dakika hafifçe gidişatta evin içinde yürüyebilirsiniz. Vücudunuz yürümeye alıştıktan sonrasında süreyi artırabilirsiniz.

Yürüyüş için başka bir yöntem ise hafifçe yüksek bir sehpa ya da ters çevrilmiş bir kova üstüne basarak step yapmaktır. Step; tüm vücut kaslarını çalıştırır bilhassa de basenlerinizin küçülmesini sağlar.


Ölçülü Beslenin!



Zayıflamanın en mühim püf noktası ölçülü beslenmektir. Dilediğiniz her yiyecekten minik porsiyonlarla yiyin. Eğer kalorisi yüksek bir yiyecek yediyseniz; enerji yakmak için step oklava ya da yastıkla çabalama egzersizlerini yapın.

Su İçin!


Ten vücut sağlığı ve kilo vermek için en büyük yardımcınız sudur. Günde averaj 8 bardak su içmeyi dikkatsizlik etmeyin. Su; hem vücuttaki yağların yakılmasını sağlar hem de iç organların sıhhatli çalışmasına destek sağlar.










Gülmenin en iyi ilaç olduğu hep söylenir. Ama kolumuzu kırdığımızda da iyileşmek için Cem Yılmaz'ın gösterisine gitmeyiz. Gene de gülmenin sağlımız üstünde samimi pozitif yönde tesirleri var. Güldüğümüz süre vücudumuz pozitif tepki verir, örneğin stres hormonlarında (kortizol, adrenalin, dopac) azalma olur, depresif duyguları azaltan beta-endorfinlerde ve vücudu hastalıklara karşı sakınan gelişme hormonunda da bir artış meydana gelir.


Acayip bir şekilde, vücut kimyamız yalnız gülmeye değildir, bir gülme beklentisi içinde olmaya (örneğin bir güldürü filmi izlemeye giderken) ve hattasahte bir kahkahaya dahi pozitif yönde bir tepki verir. Pozitif fikretmek ve gülmek sizi mutsuz insanlara kıyasla daha sıhhatli ve daha uzun yaşatabilir. Peki gülmek vücut formunuzu etkisinde bırakır mi?


Kortizol seviyesini azaltarak olurya göbeğimizdeki yağlardan da kurtulabiliriz. Çünkü kortizol tam bir diet düşmanı, bizi yiyecek yemeye teşvik eder (mutsuzken fazla yiyecek o kadar da yabancı bir kavram olmasa gerek?), yiyecek sonrası metabolizmayı yavaşlatır ve yağların karın bölgesinde depolanmasına sebep olur. Genel anlamda zayıf olup göbeği olanların kortizol seviyeleri daha fazladır, şu demek oluyor ki gülmek dietinize destek olabilecek bir faktördür.


Peki gülünce kaç kalori yakılır? Kıkır kıkır gülerek dar gelen pantolonlara sığabilir miyiz?


Gülmenin kaç kalori yaktığından bahsetmeden ilkin yaptığımız her hareketin kalori yaktığını anlamalısınız. Bu yazıyı okurken dahi! Kalbinizin atması, nefes alıp vermeniz ve sizi hayatta tutan tüm başka vücut fonksiyonları dahil herşey kalori yakar. 68 kilo bir şahıs 15 dakika okuyarak ortalama 22 kalori yakar. Doğal olarak ki, okurken egzersiz yapmış olursanız dahasını dahi yakabilirsiniz.


68 kilo bir kişinin bir takım hareketleri 15 dakika yaparak kaç kalori yakabileceğine örnekler verecek olursak:
  • Bisiklete binme (saatte 20km hızla) : 273 kalori
  • Tempolu koşma: 171 kalori
  • Kondisyon bisikleti: 170 kalori
  • Dans etme: 77 kalori
  • Bilardo oynama: 42 kalori
  • Alışveriş yapma: 40 kalori
  • Otomobil kullanma: 34 kalori
  • Yazı yazma: 25 kalori
Çok yorucu şeklinde geliyorsa bir de gülmeye bakalım. Gülmek kalp atışınızı yüzde 10 ila 20 içinde hızlandırarak kalori yakmaya destek sağlar. Metabolizmanız da hızlanır şu demek oluyor ki gülmeyi kestikten sonrasında daha çok kalori yakabilirsiniz. Gülerek göbek eritmek güzel bir düşünce şeklinde ama gene de spor salonu üyeliğini iptal etmeye filan da gerek yok. Bir günde toplamda 15 dakika gülerek averaj 10 ila 40 kalori içinde bir şey yakarsınız. Şu demek oluyor ki güldüğünüz sürece suçluluk hissetmeden fazladan 3 ya da 4 tane kraker daha yiyebilirsiniz. Kahkaya ile dolu geçen bir senenin peşinden yakılan günlük kalori toplamı 1.8 kilogramdan birazcık daha çok olur. Ona bakarsanız günde sekiz bardak su içerek daha çok (70) kalori yakarsınız. Ama herşeyin de faydası var doğal olarak.

: nassil.com


zayıflamanın yolları!




Beslenme şeklinizdeki bazı değişimler yaparak rahat ve süratli bir biçimde kilo verebilirsiniz.


Kilo vermek zannedildiği kadar zor değildir. Bu önerileri dikkate alaraj hızla kilo verebilirsiniz...

Süre.com'da yer edinen habere gör, para harcamadan süratli zayıflamanın yolları...

SADECE AZALTIN




Zayıflamak için hiçbir şeyi yememenizi söyleyen bir rejimi uygulamak yerine gıdaları yavaş yavaş azalttığınız bir rejim seçin. Ne yaptığınıza odaklanın, yavaş yavaş emek harcayarak iyi alışkanlıklar kazanın. Bir süre sonrasında evinizde zararı dokunan atıştırmalıklar yerine bir sürü sıhhatli yiyecek ve içecek bulunduracaksınız.

HER GüN 1 ELMA




Sık sık doktora gitmekten kurtulmak ve kilolarınızı yok etmek istiyorsanız uzmanlar her gün 1 elma yemenize öneriyor. Bilhassa pektin olarak isimlendirilen lif içeren bu meyveler sindirim sürecini yavaşlatıyor ve sizi daha uzun süre tok tutuyor.

YEMEKLERDEN ÖNCE SU




Günde minimum 8 bardak su içmenizi öneren uzmanlar, bilhassa yiyeceklerden derhal ilkin su içmenizi tavsiye ediyor. Ön yükleme olarak isimlendirilen bu yöntem karnınızı dolduruyor ve böylelikle daha az yiyecek yiyorsunuz. Bir araştırmada, yemekten ilkin 2 bardak su içen iştirakçilerin içmeyenlere gore 2,3 kilogram daha çok yağ kaybettikleri belirlendi.

KETEN TOHUMUNU DENEYİN




Zayıflamanızı hızlandırmanın en kolay yollarından birisi de yediğiniz salataların, çorbaların içine gün süresince 2 yiyecek kaşığı keten tohumu eklemektir. Keten tohumunun içinde bolca oranda lif olduğundan sizi daha uzun süre tok tutacaktır.

SüTE ALTERNATİF BULUN




Buzağısı olan bir ineğin sütü, yavrusunu beslemek için yağlıdır ve kilo aldırır. Ama yetişkinlerin yağa, laktoza ve gelişme hormonuna ihtiyacı yoktur. Bu yüzden mandıra sütü yerine soya sütü, soya fasulyesi, badem şeklinde alternatifler öneriliyor.

BİTKİSEL GIDALARI TERCİH EDİN




Çok sevdiğiniz etin yerine bitkisel gıdalar tüketin. Yemeklerinizde eti oldukça fazla kullanmayın, mümkünse haşlanmış sebzeleri tercih edin ve kullandığınız yağ miktarını azaltın. Fast food seçimi beslenen biriyseniz örneğin hamburger yerine sebze burger yiyin. Bir süre sonrasında böyle beslenmeye alışacaksınız.

GüNüNüZü PROGRAMLAYIN




İşyerinde gününüzü toplantılar, hedefleriniz ve yapılacaklar sıralaması şeklinde planladığınız şeklinde, yiyecek yeme ve egzersiz alışkanlığınız için de program yapmalısınız. Mesela, sabah 8de buğday ekmekli, ak peynirli tost, saat 11de ise elma ve su şeklinde. Hazırladığınız bu plana uyarsanız kendinizi daha

rahat hissedersiniz.

GüNDE 5 DAKİKA DURUN




Büyük bölümü insan problemi olduğunda yiyeceklere saldırır ve ne yediğini gözü görmez. Bu fena alışkanlığı engellemek için, günde 5 dakika durun, gözlerinizi kapatın, zihinsel ve fizyolojik olarak durumunuzu gözden geçirin. Böylelikle sakinleştiğinizi hissedeceksiniz.

Zayıflamak için En Etkili Yöntem: Koşmak




Zayıflamak için koşmak vücudu şekle sokmak ve fazla kilolardan kurtulmak için başvurulan en etkili yöntemlerden biridir. Koşarak tahmin edebileceğinizden daha çok kalori yakabilirsiniz. Vücudunuz şekle girer ve zayıfladığınızda sarkmalar yerine daha sıkı ve çekici bir görünüm kazanırsınız. Doğru koşu programıyla beraber hepimiz sıhhatli bir şekilde zayıflayabilir.


İlk kez koşacaksanız ilk başlarda uzun mesafeler koşabileceğiniz fikrine odaklanmayın. İlk başlangıçta kısa mesafelerde yorulabilirsiniz ve bu sizi umutsuzluğa sürükleyebilir. Bu nedenle sakatlanmalara da yol açmamak amacıyla yavaş yavaş koşu süresini ve mesafesini arttırın.


Koşmaya başlamanın en iyi yolu yürüyerek başlamaktır. Koşmadan ilkin birazcık yürüyün ve vücudunuzu koşu için hazırlayın. Kendinizi hazır hissettiğinizde koşmaya başlayın. Yavaş yavaş aynı gidişatta koşun. Yorulduğunuzda fazla zorlamayın. Gelecek gün daha çok koşmaya gayret edin.



Süratli koşmak zorunda değilsiniz. Bu durumu ihmal etmeyin! Süratli koşarak daha fazla kalori yakacağınızı düşünmeyin. Yavaş yavaş koşarak da zayıflayabileceğinizi ihmal etmeyin. Her geçen gün koşu sürenizi arttırın ama yavaş koşun.


Ne kadar süre koştuğunuzu kaydetmek amacıyla kronometre kullanın ve kendinize bir süre belirleyin. O süreyle başlayın ve her gün o süreyi kendinizi zorlamadan birazcık daha arttırın. Koşmadan ilkin bolca su içmeyi dikkatsizlik etmeyin.


Koşmaya başlamadan ilkin 30 saniye yürüyün ve sonrasında 90 saniye koşun. Bu şekilde minimum 20 dakika ilerleyin. Hem yorulmamış olmuş olursunuz hem de tertipli olarak etken olmuş olmuş olursunuz. Bu zamanı her geçen gün arttırın.


Yağ Yakmanın Yolları



Yağlarınızı olabildiğince acele ve sıhhatli bir biçimde yakmak mı istiyorsunuz? İşte yolları, Bir an ilkin forma girmek istiyorsanız, vereceğimiz minik tüyoları dikkatle okuyun. Çünkü bu tavsiyeler yardımıyla yaptığınız aktivite ne olursa olsun daha süratli yağ yakabilir, istediğiniz şeklinde formda bir vücuda haiz olabilirsiniz.

Çok yağ yaktıran kaslarınızı çalıştırın




Ne kadar çok kasınız çalışırsa, yaktığınız kalori miktarı o denli çok anlamına gelir, yalnız oturuyor olsanız dahi. Eğer amacını yağlarınızdan kurtulmaksa, en fazla yağ yakmanızı sağlayacak kaslarınızı çalıştırmanız gerekiyor ki; bu tür durumlar baldır, kalça ve göğüs kaslarınızdır.

Sık sık hareket edin




Meydana getirilen araştırmalar kendiliğinden gerçekleşen fizyolojik aktivitelerin de kalori harcamanızı sağladığını gösteriyor. Mesela ayak uçlarını yere vurmak ve elleri hareket ettirmek günde ekstradan 800 kalori yakmanızı sağlıyor.

Gücünüzü arttırın




Aerobik çalışmanızda daha çok kalori yakmak için ya yaptığınız egzersizin sertliğini ya da hızınızı arttırın. Mesela koşu bandında çalışıyorsanız, yokuş çıkmak 50 kalori daha çok yakmanızı elde edecektir.

Isının ve gevşeyin




En istekli insanoğlu dahi iş, egzersiz öncesi ve sonrası meydana getirilen 5 - 10 dakikalık ısınma ve gevşeme hareketleri esnasında da kalori yakacağınızı biliyor musunuz? Mesela yüzmeyle uğraşan birisi, bu sırada fazladan 90 kalori yakabilir.

Doğru yöntemi kullanın




Yaptığınız egzersiz ne olursa olsun, iyi netice alabilmek için doğru bir şekilde yapmalısınız. Mesela, kardiyo makinesinde kullandığınız teknik zayıfsa, bu harcadığınız kalorinin de az olmasına neden olur. Meydana getirilen en yaygın hatalardan birisi de merdiven çıkarken parmaklıklara tutunmaktır. Böylelikle bacaklarınız yeteri kadar ağırlık taşımaz ve ihtiyaç duyulan eforu sarf edemezsiniz. Merdiven çıkarken dik durup, parmaklıklardan yalnız denge sağlamak için yararlanmanız gerekir.

Duş öncesi egzersiz yapın




Tuvaletin önünde durup, bir ayağınızı klozet kapağının üstüne koyun ve elinizle lavabodan yardım alın. 15 kez oturup, kalkma egzersizi yapın. Bir süre sonra bacak değiştirip, hareketi tekrarlayın. Tek bacakla meydana getirilen çömelme hareketi, iki bacakla yapılana gore daha çok kas yapar ve böyle sonbahar içinde daha çok kalori yakmış olmuş olursunuz.

Periyodik olarak yürüyün




Devamlı yürüyenler yağ rezervlerini kullanırlar. Eğer devamlı yürümüyorsanız, süratli tempolu yürüyüşünüz esnasında 5 dakikalık adım atma molası verin. Günde sekiz saat yürürseniz, ekstradan 100 kalori yakabilirsiniz.

İkişer ikişer çıkın




Asansör yerine merdiven kullanmanın kalori yakmaktaki yararı malum bir gerçek. Ama basamakları birer birer yerine ikişer ikişer çıkarsanız, yüzde 55 daha çok yağ yakmanız mümkün.

Değişik egzersizler deneyin




Güçlendirici egzersizler ve kardiyovasküler egzersizi birleştirdiğinizde, normalden iki kat daha çok kalori yakabilirsiniz. 5 dakika kardiyovasküler egzersizle başlayıp, güç gerektiren egzersize geçebilirler, bir süre sonra bir çok dakika için yeniden kardiyovasküler egzersiz yapabilirsiniz. Böylelikle değişimler yaparak devam edebilir, 5 dakika kardiyo egzersizle projenizi tamamlayabilirsiniz.

Ev işinden kaçınmayın




Ne kadar bunaltan olsa da en azından yakacağınız kalorileri düşünüp, temizlik yapabilirsiniz. Toz alabilmek, bölgeleri silmek, süpürmek, yatakları toplamakla geçireceğiniz bir saat 200 kalori yakmanızı sağlayabilir.

Günde iki kısa egzersiz yapın




Sabah ve akşam saatlerinde 20'şer dakikalık iki kısa egzersiz yapmış olursanız, metabolizmanızın egzersizden sonraki bir çok saat içinde diri kalmasını sağlarsınız. Böylelikle taktığınız kalori miktarı da ikiye katlanır.

Susuz kalmayın




Su ihtiyacını karşılamak, daha uzun süre egzersiz yapmanızı, bundan dolayı kalori yakmanızı sağlar. Egzersiz esnasında vücut ağırlığınızın yüzde1'i oranında su kaybederseniz, daha acele yorulup, pes edersiniz.

Aktiflikten vazgeçmeyin




Adam arkadaşınızla buluştuğunuzda, size ne yapmak istediğinizi sorarsa, dans etmeye gitmek şeklinde aktivite seçin. Bu şekilde saatte 180 kalori yakabilirsiniz. Ya da yüzmek, bowling oynamak şeklinde daha sportif faaliyetleri önerebilirsiniz.

En fazlaca yağ yaktıran 5 egzersizi deneyin




Eğer tüm bu önerilerin hangisini yapacağınız mevzusunda kararsızsanız, en fazla yağ yakmanızı sağlayacak 5 egzersizden birisini seçebilirsiniz.
  • Kardiyo kick boks (saatte ortalama 700 kalori)
  • Koşma (saatte ortalama 650 kalori)
  • İp atlama (saatte ortalama 590 kalori)
  • Karate (saatte ortalama 590 kalori)
  • Kayak (saatte ortalama 470 kalori)


Sıhhatli Yollarla Kilo Vermek


Bir çok kilo fazlanız var ise ve bu fazlalıklarınızdan kurtulmak istiyorsanız bu konuyu yapmanın bir sürü sıhhatli yolu vardır. Bir tek spor yaparak ya da ağır rejimler yaparak zayıflamak yerine daha kolay ve süratli bir şekilde sıhhatli yollarla zayıflamak mümkündür.
  1. 5 kilo verdiğinizde kendinizi daha mutlu edeceğini mi düşünüyorsunuz? Tüm hayatınızın yalnız fazla kilolarınızdan kurtularak değişeceğini ve daha mutlu olacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kilo vermeyi ilk olarak sıhhatli bir yaşam sürmek için isteyin.
  2. Hakikaten zayıflamaya ihtiyacınız var mı? Spor salonunda sizi çalıştıran kişilerin söylediklerinin aksine zayıflamanız gerekip gerekmediğine kendiniz karar veremezsiniz. Ortaokuldan bu zamana kadar hep şişman olduysanız muhtemelen vücut yapınız çok zayıf olmaya uygun değildir. Bu yüzden tertipli spor ve beslenme ile ideal kilonuza ulaşmaya gayret edin.
"Kilonuzun sizi mutsuz ettiğine inanıyorsanız zayıflamaya çalışırken çok pozitif yönde sonuçlar elde edemezsiniz."

Kilo vermeyi ilk olarak sıhhat açısından önemseyin. Süre, mekân ve toplumsal durumlar şeklinde sebepler yüzünden sıhhatli yeme fırsatı bulamayabilirsiniz. Kilo vermek istiyorsanız aşağıdakilere dikkat edin.

  • Ilk olarak eskiden yaptığınız ve başarısızlıkla sonuçlanan rejimleri unutun. Metabolizmanızın üstünde negatif tesir meydana getiren bir sürü yanlış rejim uyguladıysanız bundan sonra doğru beslenmenin zamanı gelmiş anlamına gelir. Günde en az 1200-1300 kaloriye ihtiyacınız var. Bu miktarı aşmamaya dikkat edin.
  • Minik değişikliklerin uzun soluklu sonuçlar doğurduğunu ihmal etmeyin. Zayıflamak istiyorsanız ansızın kilo veremeyeceğinizin bilincinde olun.
  • Gerçekçi olmayan değişimler halletmeye çabalamayın. Belli başlı bir yiyeceği çok seviyorsanız kesinlikle yemeyeceğim şeklinde cümleler kurmayın.
  • Hata yapınca üzülmeyin ve kafanıza çok takmayın. Hepimiz hata yapar. Yaptığınız hataların hedeflerinize ulaşmanızda sizi engellemesine fırsat vermeyin.
  • Spor yaptıktan sonrasında bir takım günler kendinizi sevdiğiniz bir yiyecekle ödüllendirin.
  • Son olarak zayıflamaya çalışırken hayatınızla ilgili başka mühim mevzuları göz ardı etmemeye gayret edin.


Süratli kilo kaybının ziyanı mı vardır ?



Kesinlikle evet !




Süratli kilo kaybı elde eden dietler genel anlamda az kalori alma, fazla egzersiz ve normalin dışı efor harcama temeline kuruludur. Alışageldiğimiz yaşam tarzından çıkıp, az kalori ile çok egzersiz yapmak son aşama sağlıksız bir durumdur. Dietlerde, hafta başına 0.45 kilo ile 0.9 kilo içinde olan kilo kayıpları düzgüsel kabul edilmektedir. Ama büyük bölümü şahıs için bu hesaplama çok yavaş gelir ve daha süratli zayıflamanın yollarını ararlar. Ama ihmal etmeyin, 0.45 kilo 3500 kaloriye bedeldir. Eğer haftada ortalama olarak yarım kilo vermek istiyorsanız, 1 hafta süresince 3500 kalori yakmanız, şu demek oluyor ki gün başına 500 kalori fazla yakmanız demektedir.


Süratli kilo vermek devamlı yağ yitirmek anlamına gelmez, çünkü yağ kalorisini yakmak kısa süre içinde çok zor olsa gerek ve kaybedilen kilolar yağlarınız yerine kaslardan ve vücutta bulunan su ağırlığından olur. Süratli kilo kayıplarında mineral ve elektrolit dengesizliği, safrataşı problemi, aritmi, kan basıncının değişmesi, az kan şekeri şeklinde tehlikeli problemler oluşabilir.


Süratli kilo kaybının zararlarını kısa maddeler halinde özetler isek ;

Süratli kilo kaybı ve kiloların geri dönüşü




Referanslarımızdan Mayo Clinic' e gore insanoğlu süratli dietleri, çok fazla kalori yakmaya dayanan egzersizleri, çok sınırlandırımış kalori alımını çok uzun soluklu olarak tolere edemediklerinden, kısa bir süre sonrasında yiyecek yeme ve egzersiz alışkanlıkları düzgüsel seyrine dönmekte ve verilen kilolar daha kısa zamanda geriye alınmaktadır.

Şiddetli açlık ve az kan şekeri seviyesi




Süratli kilo kayıplarında kan şekeri devamlı olarak düşüktür ve bu vaziyet kişinin kendini kızgın, bitkin ve isteksiz hissetmesini sağlar. Eğer otomobil ya da tehlikeli bir alet ya da makina kullanıyor iseniz bu son aşama riskli bir vaziyet olabilir. Açlık şiddetinin artması ve kan şekerinin düşmesi kişinin kendini kuvvetsiz hissetmesine, kafa dönmesine ve hatta bayılmasına sebep olur.

Insülin direnci ve diyabet problemi




“Journal of Diabetes and its Complications†‘ ın Mart 1996 da yayınladı bir makalede, diyabet semptomları olmayan hastalarda süratli kilo kaybından sonrasında diabetes mellitus ( diyabet ) ve insülin direnci olabileceği açıklandı. Bu yazı süratli kilo kaybı rejimlerine başvuran 7 obez şahıs üstüne yazılmıştı. Diet sonunda 2 kişide Tip 1 diyabet ( insüline bağımlı diyabet- IDDM ), 5 kişide ise Tip 2 diyabet (insüline bağımlı olmayan diyabet ) ortaya çıkmıştır.

Saç dökülmesi




Saç dökülmesi olarak malum Telogen Effluvium, çok fazla saç dökülmesi anlamına gelen tıbbî bir terimdir. Saç dökülmesi, yaşlanma şeklinde direkt doğruya doğaya özgü sebeblere bağlı değildir. Saç dökülmesi yaygın bir karaktere haizdir ve çoğu zaman ansızın başlar ya da tıbbi açıdan bir akut başlangıcı vardır. Medline Plus'a gore şiddetli ruhsal stress, hormonal ya da metabolik stres, özellike kafi protein içermeyen ve süratli kilo verdiren dietler saç dökülmesine niçin olabilirler. Bir takım durumlarda doktorlar hastaları için süratli kilo kaybı elde eden rejimler vermektedir ama bu durumlar yalnız obeziteden dolayı çok samimi sıhhat sorunları kafa gösteren hastalar için kontrollü olarak uygulanmaktadır. Bu şekilde süratli kilo verdilen dietleri kesinlikle hekim kontrolü olmadan uygulamayınız.

: kalori.bizler


Rejim Yapmadan Zayıflamanın Yolları




Kilolarıyla problemleri büyük bölümü insan bunlardan biride kurtulmak ister, ama rejim yapmak ve yiyeceklerden yoksun kalmak da istemez. Peki rejim yapmadan zayıflamak mümkün müdür?

Habere gore, zayıflamak için kesinlikle rejim yapmanız gerekmiyor. Yediğiniz gıdalara dikkat ederek, yaşam tarzınızı değiştirerek de kilo verebilirsiniz. İşte rejim yapmadan zayıflamanın yolları:

Öğünlerinizi zamanlayın:




Saatinizin ya da cep telefonunuzun alarmını 20 dakika sonrasına kurun ve yemeğinizi bu süre içinde yavaş yavaş yiyin. Bu diyetsiz zayıflamak için en başarı göstermiş alışkanlıklardan biridir. Her ısırdığınız lokmayı yavaş yavaş tadını çıkararak yiyin. Böylelikle vücudun tokluk hormonu tetiklenir. Yemeğinizi süratli bir biçimde yerseniz, bu sinyaller engellenir ve çok fazla yiyecek yersiniz.

Daha çok uyuyun, az kilo alın:




Amerikalı araştırmacılara gore, geceleri fazladan 1 saat uyumak, kişinin daha çok kilo almamasına yardım eder. Sonuçlar her şahıs için çeşitlilik izah edebilir, ama uyku başka bir biçimde destek sağlar. Az uyumak insanoğlunun iştahını artırır ve açlık duymanıza neden olur.

Daha çok sebze tüketin:




Akşam yemeğinde bir değildir 3 tür sebze tüketin. Daha çok tür yiyecek insanoğlunun daha çok yemek yemiş olduğu hissini verir. Daha çok sebze-meyve yiyecek de zayıflamanın iyi bir yoludur. Bolca lif ve su daha az kalori ile birlikte tok olmanıza neden olur. Sebzelerinizi çok az yağ ilave ederek pişirin. Yemeklerinizi yağlı soslar ve terbiyeler yerine limon suyu ve şifalı bitkilerle ile lezzetlendirin.

Çorbayı deneyin:




Gün içinde tüketeceğiniz et ve tavuk suyu çorbalar daha az kaloriyle doymanızı sağlar. Sebze çorbası, içinde hamur harcı parçacıkları bulunan çorbayı deneyebilirsiniz. Yemeğe çorbayla başlarsanız bu sizin yiyecek yemenizi yavaşlatacak ve iştahınızı kapatacaktır. Yağlı ve kalorisi bolca olan kremalı çorbalardan uzak durun.

Tam tahıllı yiyecekler tüketin:



Kahverengi pirinç, kara buğday, arpa, yulaf ve tam tahıllı buğday şeklinde tam tahıllar zayıflama stratejinizde önemlidir. Bu tür şeyler sizi daha az kaloriyle doyuracak ve kolesterol profilinizi iyileştirecek. Tam tahılları içeren ekmek, hamur harcı işi gıdalar tüketebilirsiniz.

Dar kıyafetlerinize göz gezdirin:




Hemen hemen giyemediğiniz sevdiğiniz elbiseyi, eteği ya da bağzı elbiseyi her gün görebileceğiniz bir yere asın. Bu zayıfladığınızda sizin ödülünüz olacaktır.

Şekeri azaltın:




İçtiğiniz şekerli içecekler yerine su için. Bu şekilde 10 çay kaşığı şeker tüketmemiş olmuş olursunuz. Suyunuzu farklılaştırmak için limon, nane ya da donmuş çilek ekleyebilirsiniz.

Uzun, ince bardak kullanın:




Sıvı şeklindeki kalorileri azaltmak için kısa ve geniş bardak yerine uzun ve ince bardağı tercih edin. Bu şekilde yüzde 25-30 daha az meyve suyu, gazoz ya da şekerli içecek içersiniz.

Yeşil çayı tercih edin:




Yeşil çay içmek iyi bir zayıflama yöntemi olabilir. Bir takım araştırmalar, yeşil çayın vücudun kalori yakma mekanizmasını hızlandırdığını belirledi. En azından kalorisiz taze bir içecek içmiş olmuş olursunuz.

Evde yiyecek yiyin:




Ev yapımı yemekler tüketin. Böylelikle kolayca kilo verebilirsiniz. Yiyecek yapmak düşündüğünüzden daha kolay olabilir. Yoğun iş temposu sebebiyle yiyecek halletmeye fırsatınız olmuyorsa, hazır yıkanmış ya da doğranmış sebzelerle, konserve fasulye ya da bezelye ile kolayca ev yiyecekleri yapabilirsiniz.

Yiyecek yerken ara verin:




Yemeğe ailece ya da arkadaşlarınızla oturmaya gayret edin. Bu şekilde arada yapacağınız konuşmalarla yemeğe ara verirsiniz ve doyduğunuzun sinyalini rahat alırsınız. Süratli süratli yerseniz beyne doyduğunuzu ileten sinyal geç gider.

Naneli sakız çiğneyin:



Canınız bir şeyler atıştırmak istediğinde keskin naneli sakız çiğneyin. Tv seyretmek, internette sörf yapmak sizin bir şeyler atıştırmanıza yol açan bir çok tehlikeli senaryodur. Bu esnada derhal naneli sakız çiğneyin.

Daha minik tabaklarda yiyecek yiyin:




Büyük akşam yemeği tabakları yerine daha minik tabaklarda yiyecek yiyin. Bu şekilde otomatikman daha az yiyecek yiyeceksiniz. Tabağınızı ya da kasenizi küçültürseniz günde 100-200 kalori kazancınız olur.

Porsiyonlarınızı küçültün:




Haftada minimum 5 gün porsiyonlarınızı küçültmeyi alışkanlık haline getirin. Bu durumu bir çok hafta tekrarladıktan sonrasında alışacaksınız.

Midenizi tam doldurmayın:




Tıka basa doymadan masadan kalkın. Midenizi tamamen doldurmayın. Bu sıhhatli alışkanlığı kazanırsanız, zayıflamada başarı göstermiş olmuş olursunuz.

Dışarıda yiyecek yerken dikkat:



Restoranlardaki yemeklerin hepsi şişmanlatıcı değildir. Ama porsiyonlarınızı denetim altında tutmalısınız. Yiyecek olarak aperatif sipariş edin. Çocuk tabaklarını tercih edin. İyi bir denge için bolca salatalı minik bir başlangıç yapın. Tabağınızın yarısını sebzelerle doldurun.

Etsiz yiyecekleri tercih edin:




Vejetaryen yemekler yiyecek çoğu zaman zayıflama yöntemidir. Vejetaryenlerin daha azı et yiyenlere oranla zayıflamayı düşünür. Et yerine kuru baklagiller mühim rol oynar. Kuru fasulye, mercimek çorbası ve başka kuru baklagillerden bolca oranda yiyebilirsiniz.

100 kaloriden fazlasını yaktınız:




Her gün fazladan 100 kalori yakarak rejim yapmadan fazla kilolarınızın birazından kurtulabilirsiniz. Mesela, ortalama 20 dakika yürüyün. 10 dakika koşun. Evinizi paklayın. Otomobilinizi kendiniz sudan geçirin





  • İngilizce öğrenmenin kolay yolları nedir?


  • Ev temizlemenin süratli ve kolay yolları nedir?


  • Gitarda kesme yapmanın kolay yolları nedir?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Kolay ve Sağlıklı Kilo Verme Yolları
Kolay ve Sağlıklı Kilo Verme Yolları
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/55160d1473883558-kolay-ve-saglikli-kilo-verme-yollari-kolay-ve-saglikli-kilo-verme-yollari.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/kolay-ve-saglkl-kilo-verme-yollar.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/kolay-ve-saglkl-kilo-verme-yollar.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content