Linyit Nedir

Linyit, kahverengi kömür de denilen ve tamamına yakını termik santrallerde yakıt olarak kullanılan kömür sıralamasında en alt sırada yer ala...

Linyit, kahverengi kömür de denilen ve tamamına yakını termik santrallerde yakıt olarak kullanılan kömür sıralamasında en alt sırada yer alan bir kömür çeşitidir.

Ülkemiz maden kömürü yataklarının azlığına karşın linyit kömürü rezervi bakımından oldukça zengindir. Neojen göl havzalarında oluşan linyit Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında hemen hemen her bölgede bulunur. Ev yakıtı olduğu kadar son yıllarda termik santrallerde kullanılmaya başlayan linyit 90 dolayındaki işletmede üretilmektedir. Ancak bunlardan çok az bir kısmınının (yaklaşık 15 adet) üretimi
100 milyon ton ve üzerindedir.


Ülkemizdeki Linyit Yatakları



Büyük kısmında termik santral bulunan zengin rezevli linyit yataklarımız arasında Afşin-Elbistan, Nallıhan, Kütahya-Seyitömer ve Tunçbilek, Manisa-Soma, Tekirdağ-Saray, Beyşehir, Sivas-Kangal, Muğla-Yatağan, Çankırı-Orta, Ankara-Beypazarı, Aşkale-Erzurum, sayılabilir. Bunlardan rezerv olarak 3.7 milyar tonla Elbistan ilk sırayı alır. Elbistan'ı Soma (426 milyon ton) ve Beypazarı (404 milyon ton) izler.

Linyit Nedir



Linyit öncelikle elektrik enerjisi üretimi için kullanılan bir kahverengi-siyah fosil yakıttır. kömür düşük rütbeli türü sayılan yakıt genellikle son yakıt olarak jeologlar tarafından kategorilere ayrılır. Tipik olarak, bu turba ve alt bitümlü kömür arasında jeolojik katı yakıt sıralamasında ölçekler uyuyor. Linyit kömür yanıcı ve ayrıca kahverengi kömür, toprak kömür veya Rosebud kömür sevk edilebilir.

Jeolojik, linyit nispeten çağında genç olduğuna inanılıyor. Bazı jeologlar bu yıl kabaca 251.000.000 önce, Mesozoyik ve Senozoyik dönemler sırasında oluşan tahmin ediyoruz. Genel olarak, yakıt peat gelen sığ derinliklerde oluşmuştur ve sıcaklıklarda az 212 ° F (yaklaşık 100 ° C) olduğu düşünülmektedir. Ayırt bitki genellikle kahverengi kömür bulunabilir kalır. Ayrıca, yakıt sıklıkla hangi onu elde edilen ahşap desenleri tutar.

Kahverengi kömür nispeten yüksek uçucu madde bir içeriğe sahiptir. Sonuç olarak, likit petrol ve gaz ürünleri içine daha kolay bitümlü kömür veya antrasit kömürü, yüksek kaliteli çeşitleri fazla gibi dönüştürülebilir. Yakıt yüksek bir doğal nem içeriğine göre,% 75'e varan bazı durumlarda karakterizedir. karbon içeriği% 30 kabaca% 25 kadar yapar Linyit kül genellikle altı ile 19 arasında% değişmektedir.

Kahverengi kömür daha fazla kömür diğer tür daha kullanmak zor olabilir. Örneğin, spontan yanma duyarlı, taşıma ve sorunlu saklayarak yapım olabilir. onun ulaşım kısıtlamaları nedeniyle, kahverengi kömür genellikle linyit maden yakınında kurulmuştur a yarar fabrikasında yakılır. Yakıt yüksek su içeriği de dağılma olasılığı, daha da değer azaltarak yapar. Bu kısıtlamaların bir sonucu olarak, kahverengi kömür genellikle dünya pazarında olduğu gibi yaygın olarak yüksek dereceli kömür ticareti değildir.

Genellikle yapı tarafından kategorilere kahverengi kömür, birkaç önemli türleri vardır. Xyloid kömür, ayrıca fosil ahşap veya bitümlü ahşap denilen ahşap lifli bir yapıya sahiptir. Fibröz linyit çoğu görünüşte turba benzeyen ve yaklaşık% 50 su ve% 30 kül oluşur. Karanlık, diğer taraftan linyit, daha fazla kömür için görünüşte benzer.

Linyit madenciliği dünya çapında Avrupa, Avustralya, Amerika Birleşik Devletleri boyunca oluşur ve Rusya. Kahverengi kömür üretim daha yaygın yakıt diğer tip kıt olduğu yerlerde bulunmaktadır. Bazı çevresel kaygıları bir linyit bitki kirlilik emisyonları, genellikle büyük kömür bitkilerin diğer emisyonları daha Çünkü mayın linyit kuşatır.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Linyit Nedir
Linyit Nedir
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/linyit-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/linyit-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content