Mekanları nasıl renklendirmeliyiz Nedir

İçinde yaşadığımız mekanları, uygun verimi alabilmek için doğru renklerle dekore etmeliyiz. Peki hangi renk, hangi mekanlarda kullanılmalı? ...

İçinde yaşadığımız mekanları, uygun verimi alabilmek için doğru renklerle dekore etmeliyiz. Peki hangi renk, hangi mekanlarda kullanılmalı?

Mekana Göre Renkler



Ofis; üretkenliği arttıran bir renk olarak mavi ile renklendirilmeli.
Yatak odasında; sakinlik ve sağlığın rengi yeşil rengi kullanılmalı.
Mutfak; metabolizmayı hızlandıran, enerji rengi sarı ile dekore edilmeli.
Oturma odasında; yatıştırıcı olma özelliği ile lavanta rengi kullanılmalı. Bu sayede rahatlatıcı etkisi burada kendini göstermeli.
Yemek odası; iştah açıcı bir renk olan kırmızı ile renklendirilmeli.

Günlük hayatımızı etkileyen renkler, markalar tarafından da ifade ettiği anlamlar baz alınarak kullanılıyor. Bankalar maviyi, restaurantlar kırmızıyı, lüks ve pahalı giyim markaları siyah, beyaz, gümüş ve altın renklerini, kadınlara yönelik satış yapan markalar pembe, beyaz, lavanta gibi daha feminen renkleri tercih ediyor.

Bir mekana renklerle kimlik kazandırabilmenin yolları nelerdir?


Bir mekana iki nedenle kimlik kazandırmak isteyebiliriz. Evimizdir ve bizi yansıtmasını, dolayısıyla rahat edebilmeyi hedefleriz.
Ya da ticari bir mekandır, istenilir çağrışımı yaratması gerekmektedir. Her iki durumda da estetik bütünlüğü, uyumlu bir renk skalası ile yakalamak şarttır.
Kişilerin renk seçimlerini, tonları gözeterek, dört-beş ana renk skalasında toparlayabiliyoruz. Her renk skalasında “mavi”nin ayrı bir tonunun olduğunu düşünün; “Puslu orta koyulukta bir mavi”, “gece mavisi” ve “petrol mavisi” ayrı paletlerin mavileri. Her biri, kendileriyle ortak renk özelliklerini (derinlik, yoğunluk, sıcak veya soğuk alt tonlar) paylaşan diğer tonlarla ahenk içerisinde.
Renk uyumuna, ancak aynı paletten seçtiğimiz renkleri birlikte kullanabilmek ve birbirinden farklı kombinasyonları kullanmak suretiyle ulaşabiliyoruz.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Mekanları nasıl renklendirmeliyiz Nedir
Mekanları nasıl renklendirmeliyiz Nedir
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/mekanlar-nasl-renklendirmeliyiz-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/mekanlar-nasl-renklendirmeliyiz-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content