Mesafe Nedir?

mesafe isim (mesa:fe) Arapça mesÂ¥fe 1 . Ara, aralık, uzaklık: "Beş kilometrelik mesafede yine konuşmadık."- R. H....


mesafe
isim (mesa:fe) Arapça mesÂ¥fe






1 . Ara, aralık, uzaklık:
"Beş kilometrelik mesafede yine konuşmadık."- R. H. Karay.


2 .
mecaz İlişkilerde çok içten olmama durumu, resmiyet.


3 .
matematik Uzaklık.


Atasözü, deyim ve birleşik fiiller
mesafe almak mesafe bırakmak (veya koymak)


Birleşik Sözler

kısa mesafe baraj mesafesi fren mesafesi


.





  • Türkiye-Amerika arası mesafe ne kadardır?


  • Atmosferle yerküre arasındaki mesafe ne kadardır?


  • Türkiye - Gabon arası mesafe ne kadardır?



MESAFE a. (ar. mesafe).

1. Uzayda iki noktayı ayıran aralık; bir yerden bir yere giderken alınması gereken yol; uzaklık: Dünya'yla Ay arasındaki mesafe ne kadardır? Eviyle istasyon arasındaki mesafe 600 metre kadar. 300 kilometre mesafeyi üç saatte aldık.

2. iki ya da daha çok kimse arasındaki ara, uzaklık: Öndeki koşucuyla diğer yanşmacılar arasındaki mesafe giderek açılıyor.




3. Spor bağlamında, bir koşu sırasında alınması gereken uzaklık: Uzun, kısa mesafe koşucusu. Bu at bu mesafe için idealdir.

4. İki kişinin ilişkilerindeki resmiyet, soğukluk: Aralanndaki mesafe kapanacağına günden güne artıyor

5. i.i^şafe almak hir is ya da konuda epeyce gelişmiş, ilerlemiş olmak, yol almak, önündekiyle bir kol boyu aralık bırakarak sıraya girmek. || Bir kimseyle arasına mesafe koymak, (arasında) mesafe bırakmak, dostluk ve arkadaşlık ilişkilerinde aşırı ölçüde samimi olmaktan kaçınmak, resmiyeti korumak: Fazla içli dışlı olma, araya mesafe koy.


*-*Esk. Mesafei semt-ûr-res, bir yıldızın bulunduğu nokta ile başucu noktasının gözlemci gözü ile oluşturduğu açı.


*-*Ask. Yürüyüş düzeninde bulunan bir birliğin bölümleri arasındaki boşluk. || Kol düzenindeki bir birliğin unsurları arasında derinliğine bırakılan boşluk.


*-*Spor. Eskrimde, kolu uzatarak ve hamle yaparak karşı oyuncuya tuş yapılabilecek uzaklık. || Orta mesafe koşusu - KOŞU.


*-*Telekom. Gölge mesafesi, belli bir yerdeki bir radyo vericisi ile bunun yayımladığı dalgaların Yer yüzeyinde, iyonlaşmış bir katmandan yansımayla alınabildiği nokta arasındaki en küçük mesafe.

Kaynak: Büyük Larousse






 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Mesafe Nedir?
Mesafe Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/mesafe-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/mesafe-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content