Peygamberlerin kronolojik sıralaması nasıldır?

Peygamberlerin geliş sırası, kronolojik sıralama İlk peygamber ile son peygamber arasındaki peygamberler kimlerdir? Peygamberlerin...

Peygamberlerin geliş sırası, kronolojik sıralama


İlk peygamber ile son peygamber arasındaki peygamberler kimlerdir?

Peygamberlerin geliş sırasına nazaran kronolojik sıralama;

1- Hz. Adem (a.s.)



2- Hz. Şit (a.s.)
3- Hz. İdris (a.s.)
4- Hz.Nuh (a.s.)
5- Hz.Hud (a.s.)
6- Hz.Salih (a.s.)
7- Hz.İbrahim (a.s.)
8- Hz.Lut (a.s.)
9- Hz. İsmail (a.s.)
10- Hz. İshak (a.s.)
11- Hz.Yakub (a.s.)
12 - Hz.Yusuf (a.s.)
13 - Hz.Eyyub (a.s.)
14 - Hz.Şuayb (a.s.)
15 - Hz.Musa (a.s.)
16 - Hz.Harun (a.s.)
17 - Hz.İlyas (as)
18 - Hz.Zülkifl (a.s.)
19 - Hz. Davud (a.s)
20 - Hz. Süleyman (a.s.)
21 - Hz. Yunus (a.s.)
22 - Hz. Zekeriyya (a.s)
23 - Hz.Yahya (a.s.)
24 - Hz. İsa (a.s.)
25 - Hz. Muhammed (s.a.v.)







  • Türkiye'nin anayasalarının kronolojik sıralaması nedir?


  • Cumhuriyetin kronolojik sıralaması nedir?


  • Televizyonun gelişiminin kronolojik sıralaması nasıldır?



Peygamberlerin Geliş Sırası








1. Adem (as).




2. Şit (as): Babası: Adem Aleyhisselam, Anası de, Hz. Havva'dır.




3. İdris (as): İdris (as)'ın soyu, Yerd (yahud Yarid)b.Mehlail b.Kay-narı (yahud Kaynen) b.Enuş, b.Şit, b.Adem Aleyhisselam.




4. Nuh (as): Nuh b.Lemek (ya da Lemk), b.Mettu Şelah, b.Ahnuh (ya da Uhnuh) (Kısaca İdris Aleyhisselam), b.Yerd (ya da Yarid), b.Mehlail, b.Kayn (ya da Kaynarı), b.Enuş, b.Şis, b.Adem Aleyhisselam.




5. Hud (as): Höfbd (abir) b.Abdullah, b.Rebah, b.Halud b.ad, b.Avs, b.İrem, b.Sam, b.Nuh Aleyhisselamdır.




6. Salih (as): Salih b.Ubeyd, b.Esif ya da Asit, b.Kemaşic b.Ubeyd, b.Hadir b.Semud, b.abir b.İrem, b.Sam, b.Nuh Aleyhisselamdır.




7. İbrahim (as): İbrahim b.Tarah (öc2zer), b.Nahor, b.Sarug (Şarug) b.Rau (Ergu), b.Falığ, b.abir, b.Şalıh, b.Erfahşed, b.Sam, b.Nuh Aleyhisselamdır.




8. İsmail (as): İsmail Aleyhisselam; İbrahim Aleyhisselamın, Hz.Höe2cer'den doğan ilk ve bü-yük erkek evladıdır.




9. İshak (as): İshak Aleyhisselam; İbrahim Aleyhisselamın ikinci oğlu olup Hz.Sare'den doğ-muştur.




10. Lut (as): Lut b.Haran, b.Tarah, b.Nahor, b.Saruğ'dur. Lut Aleyhisselam; İbrahim Aleyhisselamın Yeğeni, doğrusu kardeşi Haran'ın oğlu idi.




11. Yakub (as): Yakub b. İshak, b. İbrahim Aleyhisselamlardır. Yakub Aleyhisselamın Anası: Refaka'dır.




12. Yusuf (as): Yusuf b. Yakub, b. İshak, b. İbrahim Aleyhisselamlardır. Yusuf Aleyhisselamın anası: Rahıl bint-i Leban'dır.




13. Eyyub (as): Eyyub b. Mus, b. Ra'vil, ya da Razıh b. Ays b. İshak, b. İbrahim Aleyhisselamlardır. Eyyub Aleyhisselamın anası Lut Aleyhisselamın kızı idi.




14. Zülkifl (as): Bişr (Zülkifl) b.Eyyub Aleyhisselam'dır.




15. Şuayb (as): Şuayb b. Mikail, b. Yeşcür, b. Medyen, b. İbrahim Aleyhisselamdır. Şuayb Aleyhisselamın anası: Lut Aleyhisselamın kızı Mikail'dir. Şuayb Aleyşhisselam, Musa Aleyhisselamın Kayınpederi idi.




16. Musa (as): Musa b.İmran, b.Yashür, b.Kahis, b.Lavi, b.Yakub, b.İshak, b.İbrahim Aleyhisselam'dır. Musa b.İmran Aleyhisselamla Harun b.İmran Aleyhisselam, Ana-Baba bir kardeş idiler. Harun Aleyhisselam, Musa Aleyhisselamdan bir yaş büyüktü.




17. Harun (as): Musa (as)'ın kardeşidir.




18. Hızır (as): Rivayete nazaran: Hızır Aleyhisselamın soyu: Belya (ya da İlya) b. Milkan, b.Falığ, b.abir, b.Salih, b.Erfahşed, b.Sam b.Nuh Aleyhisselam olup babası, büyük bir kraldı. Kendisinin; adem Aleyhisselamın oğlu ya da Ays b.İshak Aleyhisselamın oğullarından olduğu ya da İbrahim Aleyhisselama inanç ve Babil'den, Onunla beraber hicret edenlerden birisinin, ya da Farslı bir babanın oğlu ol-duğu, kral Efridun ve İbrahim Aleyhisselam devrinde yaşamış olduğu, büyük Zülkarneyn'e Kılavuzluk etmiş olduğu, İsrail oğulları krallarından İbn. Emus'un zamanında İsrail oğullarına peygamber olarak göndermiş olduğu, halen, sağ olup her yıl, Hacc Mevsiminde İlyas Aleyhisselamla buluştukları da, rivayet edilir.




19. Yuşa (as): Yuşa' b. Nun, b. Efraim, b. Yusuf, b. Yakub, b. İshak, b. İbrahim Aleyhisselam'dir.




20. Kalib b. Yüfena (as): Kalib b. Yüfena, b. Belirgin (Fariz), b. Yehuza, b. Yakub[3] b. İshak, b. İbra-him Aleyhisselamdır. Kalib b. Yüfenna Aleyhisselam, Musa Aleyhisselamın kız kardeşi Meryem'in kocası ya da Masa Aleyhisselamın damadı idi.




21. Hızkıl (as): Hızkıl b. Nuridir. Hızkıl Aleyhisselamın anası yaşlanıp çocuk doğurmaz hale ulaştıktan sonra, Yüce Tanrı'dan bir oğul dilemiş ve Hızkıl Aleyhisselam, kayra olunmuştur. Bunun için, Hızkıl Aleyhisselam (İbnül'acuz = Koca Karının Oğlu) diye anılmıştır.




22. İlyas (as): İlyas b. Yasin, b. Finhas, b. Ayzar, b. Harun, b. İmran (A.S)'dır.




23. Elyesa (as): Elyesa' b.Ahtub, b.Adiy, b.Şütlem, b.Efraöeem, b.Yusuf, b.Yakub, b.İshak, b.İbrahim Aleyhisselam'dır. Elyesa Aleyhisselam'ın, İlyas Aleyhisselam'ın amcasının oğlu olduğu da söylenir.




24. Yunus (as): Yunus b. Matta; Bünyamin b. Yakub b. İshak, b. İbrahim Aleyhisselam oğulla-rı soyundandı. Matta, Yunus Aleyhiselamın anası idi. Peygamberlerden, Yunus b. Matta ile İsa b. Meryem Aleyhisselamlardan baş-ka asla biri, annesine nisbetle anılmamıştır.




25. Şemuyel (as): Şemuyel b.Bali, b.Alkama, b.Yerham, b.Yehu, b.Tehu, b.Savf'dır. Şemuyel Aleyhisselam, İsrail oğullarından ve Haröfbn Aleyhisselamın zürriyetindendi. Şemuyel Aleyhisselamın anası Hanne olup[6] Lavi b.Yakub Aleyhisselamın Hanedanına mensuptu.




26. Davud (as): Davud b.İşa Aleyhisselam; Yehuza b.Yakub, b.İshak, b.İbrahim Aleyhisselamın soyundandır.




27. Süleyman (as): Davud b.İşa Aleyhisselamın oğlu olan Süleyman Aleyhiselamın da, soyu, Yehuza b.Yakub, b.İshak, b.İbrahim Aleyhisselamlara dayanır.




28. Lukman (as): Lukman b.Saran, b.Mürid, b.Savun. Lukman Aleyhisselam; Davud Aleyhisselamın devrinde yaşamıştır. Kendisi; Mısır Nub kabilesine mensubtu. Medyen ve Eyke halkındandı. İsrail oğullarından bir insanın kölesi iken, onun tarafınca azad edilmiş ve kendisine ek olarak mal da, verilmişti.




29. Şa'ya (as): Şöe2'ya b.Emus ya da Emsıya'dır.




30. İrmiya (as): İrmiya b.Hılkıya; Lavi b.Yakub Aleyhisselam'ın soyundan gelen Harun b.İmran Aleyhisselamın soyundandı.




31. Danyal (as): Danyal b.Hızkıl'ül 'asgar, Peygamber oğullarından, Süleyrnan b.Davud Aleyhisselamların soyundandı.




32. Uzeyr (as): Uzeyr b.Cerve Harun Aleyhisselamın zürriyetindendir.




33. Zulkarneyn (as): Zülkarneyn Aleyhisselamın adı, soyu ve Peygamber olup olmadığı... Hakkın-da bir çok ve tutarsız rivayetler bulunmaktadır. Kendisinin, Sa'b b.Abdullah'ülkahtani olduğu söylendiği benzer biçimde, babasının Hımyerilerden olduğu da, ileri sürülmektedir.




İbn. Habib de; Hımyer krallarının isimlerini -Hişam b.Kelbi'den sırasıyla kitabı-na geçirirken, Sa'b b.Karin b.Hemal'ı, -Yüce Tanrı'ın, Kitabında- Zülkarneyn diye anmış bulunduğunu kayd ettikten sonrasında, kral Zeyd b.Hemal'ı kayd edip ona da, Yü-ce Allan'ın Tübba' adını vermiş bulunduğunu açıklar.




Zülkarneyn Aleyhnisselam hakkında: "Hem Nebi idi, hem Resul idi." diyenler olduğu benzer biçimde, "Hayır! O, Resul olmayan bir Nebi idi. Resul olmayan bir Nebi oluşu, inşaallah, Sahih'dir!" diyenler de, vardır. Hz. Ali'ye nazaran, Zülkarneyn Aleyhisselam: Ne bir Nebi, ne de, bir kraldı. Fakat, Allan'ın Salih bir kulu idi ki, o, Allahı, sevmiş, Tanrı da, onu, sevmişti.




34. Zekeriyya (as): Zekeriyya b.Berahya Aleyhisselamın soyu, Süleyman b.Davud Aleyhisselamlara, Süleyman b.Davud Aleyhisselamların soyu da, Yehuza b.Yakub Aleyhisselama dayanır.




35. Yahya (as): Yahya (as), Zekeriyya (as)'ın erkek evladıdır.




36. İsa (as): Hz. Meryemin erkek evladıdır ve bir mucize olarak babasız dünyaya gelmiştir. Hz. Meryem'in babası İmran b.Masan olup Hub'um b.Süleyman Aleyhisselamın soyundandı.




37. Hz. Muhammed (asm): Muhammed b. Abdullah, b. Abdulmuttalib, b. Haşim, b. Abdi Menaf, b. Kusayy, b. Kilab, b. Mürre, b. Ka'b, b. Lüey, b. Galib, b. Fihr, b. Malik, b. Nadr, b. Kinane, b. Huzeyme, b. Müdrike, b. İlyas, b. Mudar, b. Nizar, b. Maadd, b. Adnan. Tüm lar Muhammed (a.s.)ın, Adnan'a kadar olan atalarının gerek isimlerinde, gerek sıralarında, ittifak halinde bulundukları benzer biçimde, Adnan'ın da İsmail (a.s.) b. İbrahim (a.s.)ın öz be öz soyundan vardığında de müttefiktirler.







Bu ileti 'en iyi yanıt' seçilmiştir.
Peygamberlerin geliş sırasına nazaran kronolojik sıralama;

1- Hz. Adem (a.s.)
2- Hz. Şit (a.s.)
3- Hz. İdris (a.s.)
4- Hz.Nuh (a.s.)
5- Hz.Hud (a.s.)
6- Hz.Salih (a.s.)
7- Hz.İbrahim (a.s.)
8- Hz.Lut (a.s.)
9- Hz. İsmail (a.s.)
10- Hz. İshak (a.s.)
11- Hz.Yakub (a.s.)
12 - Hz.Yusuf (a.s.)
13 - Hz.Eyyub (a.s.)
14 - Hz.Şuayb (a.s.)
15 - Hz.Musa (a.s.)
16 - Hz.Harun (a.s.)
17 - Hz.İlyas (as)
18 - Hz.Zülkifl (a.s.)
19 - Hz. Davud (a.s)
20 - Hz. Süleyman (a.s.)
21 - Hz. Yunus (a.s.)
22 - Hz. Zekeriyya (a.s)
23 - Hz.Yahya (a.s.)
24 - Hz. İsa (a.s.)
25 - Hz. Muhammed (s.a.v.)






  • Türkiye'nin anayasalarının kronolojik sıralaması nedir?


  • Cumhuriyetin kronolojik sıralaması nedir?


  • Televizyonun gelişiminin kronolojik sıralaması nasıldır?


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Peygamberlerin kronolojik sıralaması nasıldır?
Peygamberlerin kronolojik sıralaması nasıldır?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/peygamberlerin-kronolojik-sralamas.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/peygamberlerin-kronolojik-sralamas.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content