1 Özetlemek gerekirse Reflü (Mide Reflüsü) Nedir? 3 Reflüye Sebep Olan (Tetikleyen) Yiyecekler Özetlemek gerekirse Reflü (Mide Reflüsü) N...
1 Özetlemek gerekirse Reflü (Mide Reflüsü) Nedir?
3 Reflüye Sebep Olan (Tetikleyen) Yiyecekler
Özetlemek gerekirse Reflü (Mide Reflüsü) Nedir?
Reflüyü özetlemek gerekirse tanımlamak gerekirse mide içinde ne olduğunun yiyecek borusuna geri kaçmasına reflü denir ve halk içinde da mşde reflüsü olarak bilinir. Reflünün en büyük ziyanı midedeki asitin yiyecek borusuna gelmesi ile yiyecek borusunun görevinin yapamamasıdır.
Reflü Hastalığını İyileştiren Yiyecekler
Beslenme şeklinize küçük çapta dikkat ederseniz bu hastalığınızın sıkıntılarını azaltabilirsiniz. Doğrusu eğer reflü hastalığınız var ise yediklerinize ve içtiklerinize dikkat etmelisiniz. Bu sebeple bir takım bitkisel protein içeren yiyecek ve içecekler, bir takım lifli gıdalar ve sebzelerin birçoğunu tüketmelisiniz.
Reflüye iyi gelen bir takım sebzeler şöyleki;
Reflüye iyi gelen bitkisel proteinler;
Hayvansal gıdalardan alınan protein yerine protein bakımından varlıklı fasulye (bilhassa siyah fasulye) ve mercimek tüketmek reflü belirtilerinin azalmasına destek olacaktır. Siyah fasulye bununla birlikte sindirim ve genel sıhhat için mühim lif, folat ve antioksidanlar ihtiva eder.
Reflüye iyi gelen lifli gıdalar;
Lifli besinler sindirim esnasında çok fazla mide salgılanmasını engeller ve reflü riskini azaltır. Beslenmenize tam tahıllı gıdaları, lif bakımından varlıklı meyve ve sebzeleri ilave ederek reflü sebebiyle yaşanmış olan ağrıları-sancıları hafifletebilirsiniz. Muz, elma, şeftali, armut, kavun ve çilek bir reflü rejiminde tavsiye edilen meyvelerdir. Ama lifli olmalarına rağmen bununla birlikte asitli olan portal, mandalina ve greyfurt şeklinde meyveler asit reflüye niçin olabilir. Domates ve domatesli besin ürünlerinin genel olarak reflü şikayetlerini arttırdığı bilinmektedir. Lif bakımından varlıklı başka yiyecekler içinde kepekli tahıllar, esmer pirinç, yulaf ezmesi ve bir takım makarna türlerini sayabiliriz.
YORUMLAR