Robot Nedir?

Robot TDK, Türk Dil Kurumu isim Fransızca robot 1 . Belirli bir işi yerine getirmek için manyetizma ile kendisine çeşitli işler...

Robot
TDK, Türk Dil Kurumu




isim Fransızca robot

1 .
Belirli bir işi yerine getirmek için manyetizma ile kendisine çeşitli işler yaptırılabilen otomatik araç.


2 .
(mecaz) Başkasının buyruğu ile iş yapan, kendi akıl ve iradesini kullanmayan kimse.




Birleşik Sözler

  • robot resim






  • Robot Teknolojisi


  • Robot Resimleri


  • Robot nasıl yapılır, robot yapımı hakkında bilgi verir misiniz?












İnsan eliyle yapılan metal ya da demirden yapılan bir cihazdır (ROBOT) Msn Happy





ROBOT a. (çekçe robota; zorunlu iş, angaryadan).

1. Kurgu yapıtlarında, hareket edebilen, işlem yapabilen, konuşabilen insan görünümlü makine.

2. Değişmez. değiştirilebilir ya da uyarlanabilir bir programa göre cisimleri ışleyebilen ve bir ya da birçok işlemi yürütebilen otomatik aygıt. (Bk. ansıkl. böl)

3. Kendi iradesini, aklını kullanmadan başkasının istek ve talepleri doğrultusunda hareket eden kimse.

4. Robot gibi, kendi istemiyle değil, başkalarına bağımlı olarak davranan kimse için kullanılır.


*Denızbil. Denizaltı robotu, insansız ve uzaktan kumandalı onarım araştırma ve çalışma aracı.


*Mutf. Çeşitli donanımlarıyla kıyma, yoğurma gibi çeşitli mutfak işlerini yapabilen elektrikli yekpare motor. (MUTFAK RO BOTU da denir.)


*ANSİKL. Siber. "Robot" sözcüğünü 1920'de, çek yazar Karel Capek, tiyatro oyunlarından birinde (R.U.R. [Rossum's Universal Robots]), bir bilim adamının geliştirdiği ve normalde, insanın yapabildiği her şeyi yapabilen bir androiti adlandırmak için kullandı.

Sanayi robotları programlanmış otomatik makinelerdir; bunlar yinelemeli görevleri yerine getirmede, örneğin, sıcaklık, basınç ya da ışınım koşulları açısından birtakım güçlükler gösteren ortamlardaki zor ya da tehlikeli işleri yapmada insanın yerini almıştır. Nitekim robotlar, , boyama, yükleme ve boşaltma, kesme, dövme ve birleştirme gibi çok sayıda işlemi yapabilmektedir. üretim makineleri arasına yerleştirildiklerinde, atölyeye bir esneklik vererek (“esnek atölyeâ€) parçaların akışını sağlarlar. Robotların, yakın gelecekte, deniz dibi ve uzay araştırmalarında çok sayıda uygulama alanı bulacağı sanılmaktadır.

Bir robot, en az bir kol taşıyan bir kaideden oluşur; bu kol, tutma organları (genellikle pensler, kimi kez vantuzlar ya da elektromıknatıslar), pnömatik, hidrolik ya da elektriksel etkileyiciler, konum, basınç vb. algılayıcıları ve bilgi işlem organlarıyla donatılmıştır. Konum algılama ve bilgi işlem organlarının yapısı, robotları, artan karmaşıklıkta, dört kategoride sınıflandırmaya olanak verir. En basit ve en sık rastlanan robot türü, işleyecekleri parçaların yapısına bağlı olarak sabit ya da hareketli olabilen, basit ya da çoğul çevrimli ardışıl otomatik sistemlerdir. İşleme sırasında "erin çizdiği yol karmaşıksa, bir işçinin hareketleri, manyetik bir şerit üzerine kayıtlı bilgiler aracılığıyla robota "öğretilebilir". Programlanmaları, özel dillerin kullanımını gerektiren sayısal kumandalı robotlar, üçüncü düzeyi oluşturur. Son olarak "akıllı" robotlar, durumlarına ve çevrelerinin durumuna göre birtakım kararlar alabilir; bunlar gelişmiş algılayıcılarla donatılmıştır ve bilgi işlem kapasiteleri çok büyüktür. Cisimlerin biçim ve konumlarını, bir televizyon ekranında göstererek tanıyabilirler ve belli bir söz dağarcığına ait konuşma sözcüklerine tepki gösterebilirler, ileride kimi robotların yürüyebileceği, yük taşıyabileceği ve böylece bir ambarcının görevini yüklenebileceği sanılmaktadır. Bu gelişmiş robot öğelerinin, protez teknolojisinde (biyonik protezler) birçok uygulaması vardır.

Kaynak: Büyük Larousse





  • Robot Teknolojisi


  • Robot Resimleri


  • Robot nasıl yapılır, robot yapımı hakkında bilgi verir misiniz?




 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Robot Nedir?
Robot Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/msn_happy-315.gif
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/robot-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/robot-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content