HomeNe Nedir?

Salamura Nedir?

Salamura - Salamura Nedir - Salamura Hakkında İsim Salamura İtalyanca salamoiare (salamu'ra) 1. Peynir, et, balık, turşu, asma ...

İrem Nedir?
Senarist Nedir?
Haşyet Nedir?
Salamura - Salamura Nedir - Salamura Hakkında

İsim




Salamura

İtalyanca salamoiare (salamu'ra)

1. Peynir, et, balık, turşu, asma yaprağı vb. yiyeceklerin, bozulmaması için içinde tutuldukları tuzlu su.

2. Bu suyun içinde tutulmuş yiyecek

TDK









SALAMURA a. (ital. salatura'dan). Uzun süre dayanmasını sağlamak amacıyla et, balık, sebze vb. yiyeceklerin içine konduğu tuzlu su. (Bk. ansikl. böl.)


*Deric. Salamura yapmak, taze derileri gerek korunması, gerek sepilenmeye hazırlanması için bir salamura banyosuna daldırılarak tuzlamak. (Bk. ansikl. böl.)





*Mutf. Salamura yapmak, bazı yiyecek maddelerini, muhafaza (salatalık turşusu) ya da tatlandırma (roma yatırılmış kuru üzüm) amacıyla aramalı sıvı bir karışıma belirli bir süre yatırmak işlemi.


*OkyanuSbil. Sıcak salamura, Kızıldeniz'de bazı çanakların dibini dolduran, tuz yoğunluğu (%o 270) ve sıcaklığı (56 °C) yüksek su.


*Sabunc. Seyreltilerek sabunculukta kullanılan çözeltilerin (tuzlama) hazırlanmasına yarayan doymuş tuzlu su.


*Soğut, san. Soğutulacak ürünlerden almış olduğu ısıyı, bir soğutma makinesinin buharlaştırıcısında kaynamakta olan soğutucu akışkana iletmek için ısıtaşıyıcı akışkan olarak kullanılan sulu tuz (mesela, kalsiyum, sodyum, magnezyum klorür) çözeltisi.


* sıt. Tuzlu su içinde saklanmış yiyecekler için kullanılır: Salamura yaprak. Salamura balık.


*ANSİKL. TUZ oranı % 15'in üstünde olan ortamlarda mikropların yaşayamama özelliğinden yararlanılarak bazı yiyecekler tuzda ya da tuzlu suda saklanır. Bilhassa sebzelere konulmuş olan kuru tuz, sebzenin suyuyla birleşerek salamurayı oluşturur. Salamura yiyecekler uzun süre karşı koyabilir; kullanılmadan ilkin bir süre suda bekletilerek tuzunun çıkarılması gerekir. Balık, et vb. tür yiyeceklerin salamuraya yatırılmadan ilkin iyice temizlenmesi gerekir.


*Deric. Mekanik bir halde yıkanan ve etleri temizlenen taze deriler, bir tekneye konur, durağan(durgun) yoğunlukta tutulan salamurayla beraber 15-18 saat süresince çalkalanır. Sıkma işleminden sonrasında deriler hafifçe tuzlanır, katlanır ve tokaçlar üzerine konur. Bilhassa ABD'de uygulanan salamura işlemi bugün nerdeyse tümüyle otomatikleştirilmiştir.

Kaynak: Büyük Larousse








 

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Salamura Nedir?
Salamura Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/salamura-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/salamura-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content