Samur Nedir?

samur isim, hayvan bilimi Arapça semm°r 1 . Sansargillerden, Şimal Avrupa'da yaşayan, çok yumuşak ve ince tüyleri olan, postu...


samur
isim, hayvan bilimi Arapça semm°r

1 . Sansargillerden, Şimal Avrupa'da yaşayan, çok yumuşak ve ince tüyleri olan, postu için avlanan ufak hayvan (Martes zibellina).




2 . ödat Bu hayvanın postundan meydana getirilen.

Birleşik Sözler

samur kaşlısamur kürksu samuru



Kaynak:





  • Samur (Martes zibellina)


  • Rüyada Samur Görmek





Samur
TDK, Türk Dil Kurumu




1. isim, hayvan bilimi - Sansargillerden, Şimal Avrupa'da yaşayan, çok yumuşak ve ince tüyleri olan, postu için avlanan ufak hayvan (Martes zibellina)
2. ödat - Bu hayvanın postundan meydana getirilen

Birleşik Sözler
  • samur kaşlı
  • samur kürk
  • su samuru



SAMUR a. (ar. semmur).

1. Sansargiller familyasından üç hayvanın {Martes zibellina, Avrupa samuru [Mustela lutreola] ve ABD samuru [M. vison]) ortak adı. (Eşanl. VİZON.)

2. Bu hayvanların kürkü.


* sıf.

1. Samur postundan yapılmış olan şey için kullanılır.

2. Samur kaşlı, kaşları yumuşak ve gür olan kimse için kullanılır.


*Kürkç. Samur kürk, sincap ya da sansarın kafa derisiyle meydana getirilen kürk. (Bk. ansikl. böl.)


*ANSİKL. Martes zibellina, Sibirya, Moğolistan ve Mançurya'nın kozalaklı ormanlarında yaşar, ipeksi, sık, kışın yazdan daha güzel olan kürkü için aranır. Öldürdü

ğü omurgalılar ve ufak kemiricilerle beslenir, leş yemez. Sınırlarını iyice belirlediği belli bir toprak parçasında yaşar ve yeraltı yuvasını buraya yapar. Yerleşik olmakla beraber çok sert kışlarda göç eder; zira kış uykusuna yatmaz. Soyu nerede ise kurumak üzereyken günümüzde yetiştirilmekte ve korunmaktadır.

Avrupa ve ABD samurları, yabanıl yaşamlarında, dere ve bataklık kenarlarında dolaşır, buralarda hem karada, hem suda avlanır (kurbağalar, balıklar, kemiriciler, kuşlar), bir ağaç kovuğunda ya da terk edilmiş bir yeraltı ininde barınırlar. ABD samuru, hem ABD'da hem Avrasya'da yetiştirilir; beslenen bu hayvan tekrardan yabanıl yaşama dönebilir (bilhassa İskandinavya'da).

ABD ve Avrupa samuru oldukça zıt iklimlere (sözgelimi kışları soğuk, yazları oldukça sıcak iklimli bölgelere) alışabilirse de devamlı ısı ve kuraklık kürkünün standardını bozar. Samurlar 10 ayda bir üreyebilirler: samur yetiştirilen yerlerde, adam samur 3-5 dişiyi dölleyebilir; dişiler, ilkbaharda, bir batında ortalama 4-5 yavru yapar Yabanıl samurun kürkü kahverengi olduğundan, birçok ayıklanma gerçekleştirilerek dört temel renkten doğan bir takım renk elde edildi: beyaz, siyahımsı kahverengi, nefes kahverengi ve gri. Yetiştirilen samur yavruları, postları olgunlaşınca öldürülür. Samurlar sadece çok büyük titizlik ve sabırla yetiştirilebilir; hayvanlar parmaklıklı kafeslere yerleştirilir ve yanlarına içecek konur. Samurlara bakacak kişilerin çok dikkatli olması gerekir: zira çok saldırgan olurlar. Erişkin samur her gün 200 g et (balık, mezhaba altürünleri vb.) ve birazcık da pişmiş tahıl yer. Belli başlı samur kürkleri içinde, ABD'da üretilen “Emba†ve "Black-glama", İskandinav devletlerinde üretilen "Sağaâ€, Rusya'da üretilen "Norka" sayılabilir. Samur kürklerin kıymeti, dünya üretimine, pazar talebine ve işleme tekniğine göre farklılık gösterir. Samurun bacakları, boğazı, sağrısı ve kuyruğu da değerlendirilir.


*Kürkç. Samur, kraliyet ailelerinin elbiselerinde kullanılan en tanınmış kürktür. En güzel deriler Sibirya'nın en soğuk yörelerinden elde edilir Kuş tüyüne benzeyen hafifçe tüyleri, deriye bir bütünlük sağlamasının yanı sıra kürkü hafifçe, sıcak ve ipeksi yapar. En aranılan renkleri gümüş mavi, kahverengi şeklinde koyu renklerdir. Amerikan samurlarından çok seyrek de olsa organik renkleriyle kullanılan kürkler elde edilir. Samur kürk çoğu zaman koyu kahverengiye boyanır.

Kaynak: Büyük Larousse





  • Samur (Martes zibellina)


  • Rüyada Samur Görmek




 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Samur Nedir?
Samur Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/samur-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/samur-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content