SEO Nedir? SEO Ne Demektir? Anlamı

1 SEO Tanımı 3 SEO ile İlgili Metotlar Özet: “SEO Nedir? SEO Ne Anlama gelir? Anlamı” başlıklı yazımızda SEO nedir, SEO ne anlamına geli...


  • 1 SEO Tanımı



  • 3 SEO ile İlgili Metotlar


  • Özet: “SEO Nedir? SEO Ne Anlama gelir? Anlamı” başlıklı yazımızda SEO nedir, SEO ne anlamına gelir, SEO kelimesinin tanımı, SEO zamanı, SEO metotları ve web terimleri şeklinde SEO hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.



    Özet: “SEO Nedir? SEO Ne Anlama gelir? Anlamı” başlıklı yazımızda SEO nedir, SEO ne anlamına gelir, SEO kelimesinin tanımı, SEO zamanı, SEO metotları ve web terimleri şeklinde SEO hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.


    Özet: “SEO Nedir? SEO Ne Anlama gelir? Anlamı” başlıklı yazımızda SEO nedir, SEO ne anlamına gelir, SEO kelimesinin tanımı, SEO zamanı, SEO metotları ve web terimleri şeklinde SEO hakkında detaylı detayları-bilgileri bulacaksınız.


    SEO Tanımı



    Arama motoru optimizasyonu (Search Engine Optimization), arama motorlarının web sayfalarını daha kolay bir halde taramasına olanak elde eden teknik düzenlemelerdir. İngilizce özetlemek gerekirse SEO (Search Engine Optimization) olarak ifade edilmektedir. Bununla beraber arama motorları, arama neticelerini listelerken algoritmik şu demek oluyor ki matematiksel bir yapı kullanmaktadır. Bundan dolayı web geliştiricileri yazmış oldukları sayfaları bu ayrıntıya dikkat ederek oluşturmak durumundadır. İnternetin ekonomik anlamdaki gücünün artması neticesinde hızla yaygınlaşmaya adım atmıştır.



    seo_arama-motoru-optimizasyonu



    Site dışı SEO yapmak için çok sayıda değişik teknikler vardır. En popüler olanları ise siteye Backlink almaktır. Backlink sayınızı çoğaltmak için çeşitli yollar kullanabilirsiniz. Başka sitelerle bağlantı değişimi yapmak, sitenizi dizin ve toplistlere eklemek, bloglardan yorum backlink almak, Feysbuk ve Twitter şeklinde toplumsal paylaşım sitelerinde siteniz adına grup açarak yazı ya da içeriklerinizi tanıtmak ve sitenize bağlantı vermek, Yahoo! Answers şeklinde soru-cevap sitelerinde soruları olanlara destek olmak ve referans olarak sitenizi göstermek bunlardan bir tek birkaçıdır.


    SEO Tarihçesi



    Bu kavram ilk olarak 2006 senesinde Rohit Bhargava tarafınca ortaya atılmıştır. 2006 senesinde yazdığı makalesinde Rohit, toplumsal medya optimizasyonundan bahsetti ve 5 maddelik bir sıralama yayınladı. Bu yazı dijital pazarlamacılar tarafınca fazlasıyla tartışıldı ve dikkat çekti. Sonrasında çeşitli kişilerce bu sıralama genişletilerek 16 maddelik bir sıralama oluştu. İlk makalesinin yayınında 4 yıl sonrasında Rohit, yayınladığı 5 maddelik listeyi revize ederek değiştirdi. Sağ tarafta Rohit’in 5 maddelik sıralaması bulunmaktadır :



    Sıralama görselinde geçen kelime anlamı,



  • Mashup : Bir ya da daha çok kaynaktan API ve benzeri servisler tarafınca ham dataları alarak, dataları yeni bir forma dönüştürerek hizmet veren web siteleridir. Mesela, merkez bankası sitesinden döviz kurlarının XML formatında alınarak yeni bir tasarım içinde sunularak oluşturulan internet sayfası bir mashuptır.


  • Optimizasyon sürecine ilişkin aşamaların bazıları şunlar olabilir:



    Arama motoru optimizasyonu çalışmanızda domaininiz oldukça büyük tesiri vardır. Bu faktörler:



  • Yiyecek Nedir? Yiyecek Ne Anlama gelir? Anlamı


  • Ev Nedir? Ev Ne Anlama gelir? Anlamı


  • Iyi sabahlar Nedir? Iyi sabahlar Ne Anlama gelir? Anlamı
  • YORUMLAR

    Ad

    Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
    ltr
    item
    Ders Kitapları Konu Anlatımı: SEO Nedir? SEO Ne Demektir? Anlamı
    SEO Nedir? SEO Ne Demektir? Anlamı
    http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/seo_arama-motoru-optimizasyonu.jpg
    Ders Kitapları Konu Anlatımı
    https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/seo-nedir-seo-ne-demektir-anlam.html
    https://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/
    http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/seo-nedir-seo-ne-demektir-anlam.html
    true
    5083728687963487478
    UTF-8
    Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content