Şirvan - Siirt

Şirvan, Siirt Şirvan, Siirt ilinin bir ilçesidir. Sirvan ilcesi ayni zamanda pekmeziyle de ünlüdür. Dişlinar köyünde üretilen zivzik...

Şirvan, Siirt






Şirvan, Siirt ilinin bir ilçesidir.


Sirvan ilcesi ayni zamanda pekmeziyle de ünlüdür. Dişlinar köyünde üretilen zivzik narı ile meşhur olup Ormanbağı Köyü üretimi pekmezi de meşhurdur. İlçede canlı alabalık tesisleri mevcut olup Siirt ili ile arasındaki mesafe 26 km dir. İki tarihi kilise sadece Şirvan ilçesi sınırları içerisinde bulunmakta olup Maden köyünde bakır madeni çıkmakta hammadde olarak ta yurtdışına gönderilmektedir.





  • Siirt


  • Siirt üniversitesi


  • Eruh - Siirt










77 Yılında Roma etkinliğine giren Şirvan, 395'ten sonra Bizans, 572 Yılında Sasani Devletinin hakimiyeti altında kalmıştır. 700'lerde Arapların eline geçen Şirvan, 1100 yılında Artuklu, 1243'te Moğol egemenliğine girdikten sonra 1514 Yılında Osmanlı topraklarına katılmıştır.

Şirvan ilçesi cumhuriyetten önce imparatorluk idaresinde Siirt sancağına bağlı en eski yerleşim birimlerinden biridir.1871 tarihli diyarbakır salnamesinde Siirt sancağına bağlı dört kaza arasında şirvan kazası da sayılmaktadır.





Güneydoğu anadolu bölgesinde Siirt sınırları içerisinde yer alan şirvan ilin hemen kuzeyindedir ilçenin doğusunda pervari ilçesi batısında baykan kuzeyinde Bitlis ili doğusunda Hizan ilçesi güneyinde de Siirt ili vardır. 1034 km kare yüzölçümlü olup 57 köyü vardır şirvan engebeli arazisi fazla olan ilçelerden biridir.


Şirvanın başlıca dağları kuzeyinde hasteri kuzey doğusunda bardak dağı siser tepesi ve bacavan dağı, güneyinde kaş dağı bulunmaktadır.İlçenin iklimi kara iklimidir. Kışları soğuk olup, yazları sıcaktır.sonbahar ve kış mevsimleri yağışlı geçmektedir.


Şirvan, Siirt
MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi


Siirt iline bağlı ilçe ve bu ilçenin merkezi olan kasabadır. İlçe, ilin Güneydoğu Anadolu Bölgesi içinde kalan kesiminde olup dağlıktır. Önemli akarsuyu Botan Çayı'dır. Tarım ve hayvancılık yapılır. İlçe, il merkezine 32 km. uzaklıktadır. Yüzölçümü 1.015 km2, ilçe nüfusu 21.865, merkez nüfusu 6.729 (1997).





  • Siirt


  • Siirt üniversitesi


  • Eruh - Siirt


Kaynak:msxlabs.org

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Şirvan - Siirt
Şirvan - Siirt
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/sirvan-siirt.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/sirvan-siirt.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content