sote isim Fransızca sauté Ufak ufak doğranmış et, ciğer, böbrek vb. şeyler yağda hafifçe kavrulduktan sonrasında su, domates, b...
sote
isim Fransızca sauté
Birleşik Sözler
ciğer sotesi et sotesi
Kaynak:TDK
Sote Deniz Levreği Tarifi
SOTE a. (fr. sautö). Mutf.
1. Minik doğranmış kasaplık et, kümes ve av hayvanlarını ya da sebzeleri kızgın yağda kızarttıktan sonrasında, yağını döküp, meyane katarak hazırlanan yiyecek.
2. Sote yapmak, eti, kümes hayvanlarını ya da sebzeleri, tencere ya da tencerede yapışmamaları için ara sıra karışmasını sağlayarak tereyağı ya da başka bir yağla güçlü ateşte pişirmek.
1. Minik doğranmış kasaplık et, kümes ve av hayvanlarını ya da sebzeleri kızgın yağda kızarttıktan sonrasında, yağını döküp, meyane katarak hazırlanan yiyecek.
2. Sote yapmak, eti, kümes hayvanlarını ya da sebzeleri, tencere ya da tencerede yapışmamaları için ara sıra karışmasını sağlayarak tereyağı ya da başka bir yağla güçlü ateşte pişirmek.
Kaynak: Büyük Larousse
YORUMLAR