Spiral Nedir? Nasıl Korur? Spiral Kaymasının Nedenleri

Spiral Nedir? Hamile kalmayı iyi mi önler? Spiral iyi mi takılır, çıkarılır, spiral kayması niçin olur? Spiral Nedir? Spiral; doğum kontrol...

Spiral Nedir? Hamile kalmayı iyi mi önler? Spiral iyi mi takılır, çıkarılır, spiral kayması niçin olur?



spiralSpiral Nedir?

Spiral; doğum kontrolü amacıyla rahim içine yerleştirilen 2-3 santimetre boyutlarında T şeklinde olan bir alettir. Eski spirallerin şekilleri daha değişik olsa da son zamanlarda T şeklindeki bakırlı ve hormonlu spiraller kullanılmaktadır.



Spiral Iyi mi Korur?



Spiral takılı olan rahimde iltihabi bir vaziyet oluşturarak Embriyonun rahim içine yapışmasını önler. Böylelikle yumurta döllenmiş olsa dahi rahim içinde tutunamaz. Özetlemek gerekirse;



Spiral bulunmuş olduğu yeri gebeliğin yerleşmesine uygunsuz hale getirir,

rahim ağzı geçirgenliğini azaltır ve rahime gelen spermleri öldürür. Bu öldürme işlemini spiralin içinde bulunan bakır teller (bakır elementi)

gerçekleştirir.



Spiralin Koruma Oranı Nedir?



Hiçbir doğum denetim yönteminin %100 koruyuculuğu mümkün değildir. Bu vaziyet spiral için de geçerlidir. Tutulan istatistikler spiral kullanan 100 hanımdan 1 ile 3 ünün 1 yıl içinde hamile kaldığını ortaya koymuştur. Bununla birlikte spiral en etkili korunma sistemlerinden-,metotlarından biridir.



Spiral Dış Gebelikten Korur Mu?



Bakırlı spirallerin dış gebelikten koruma özelliği bulunmamaktadır. Fakat hormonlu spiraller dış gebelikten koruma özelliğine haizdir.



Spiral Ne Süre Çıkarılır?



Spiral kullananlar doktorunun isteğine bakılırsa yılda bir yada iki kez kontrole gitmesi gerekmektedir. Bu muayenelerde spiralin ipi, rahim içindeki konumu, yerinden oynayıp oynamadığı denetim edilir. Spiralin çıkarılması ağrısız ve anestezi gerektirmeyen çok kolay bir işlemdir. Kalma süresi ideal olarak bakırlı spiraller için 5 senedir. Hormonlu spirallerdeki süre ise 2 senedir.



Spiralin Kayma yada Düşme Riski:



Spiralin doğru takılıp rahim içine düzgün yerleştirildiği taktirde kayma riski çok azdır. Bununla beraber spiralin takıldığı süre da çok önemlidir. Hamilelik sonrasında, az sonrasında, kürtaj sonrasında ya da doğum sonrasında takılan spirallerin kayma riski, kanamayla beraber dışarıya çıkma riski daha yüksek olur. Bu sebepten bu şeklinde durumlardan sonrasında minimum 6 hafta beklendikten sonrasında spiral takılmalıdır. İyi takılmış ve doğru zamanda takılmış spiralin düşme yada kayma riski düşüktür.



Kimler spiral kullanamaz?



Düzgüsel spiraller tane kanaması miktarını bir miktar arttırabilir. Bir süre önce yumurtalık ve genital enfeksiyon geçirmiş kişilerde enfeksiyonun yine alevlenmesine sebep olabileceği için kullanılmaz.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Spiral Nedir? Nasıl Korur? Spiral Kaymasının Nedenleri
Spiral Nedir? Nasıl Korur? Spiral Kaymasının Nedenleri
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/spiral.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/spiral-nedir-nasl-korur-spiral-kaymasnn.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/spiral-nedir-nasl-korur-spiral-kaymasnn.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content