Sufle Nedir?

sufle isim, tiyatro Fransızca soufflé 1 . Sahnedeki oyunculara, seyircilere duyurmadan unutulmuş bir sözü ya da cümleyi hatırlatm...

sufle
isim, tiyatro Fransızca soufflé





1 . Sahnedeki oyunculara, seyircilere duyurmadan unutulmuş bir sözü ya da cümleyi hatırlatma.

2 .
Un, şeker, yumurta vb. maddelerin muhallebi kıvamına gelinceye kadar çırpılıp pişirilmesiyle meydana getirilen bir tür tatlı.

Atasözü, deyim ve birleşik fiiller

sufle etmek

Birleşik Sözler


patates sufle

Kaynak:TDK







  • Kabak Sufle Tarifi


  • Çikolatalı Sufle Tarifi


  • Bademli Sufle Tarifi





SUFLE a. (fr. souffler, fısıldamaksan).

1. Tiyatroda, seyirciye duyurmadan oyuncuya unutulan bir sözü ya da cümleyi hatırlatma.

2. Sufle etmek, bir hiç kimseye unutmuş olduğu bir sözü ya da cümleyi hiç kimseye duyurmadan hatırlatmak.





SUFLE
a.

1. Çırpılarak kar haline getirilmiş yumurta aklarının katılmasıyla, pişirme esnasında hacmi genişleyen tuzlu (be- şamel, sebze püresi, balık püresi vb.) ya da şekerli (kokulandırılmış pastacı kreması) karışımdan oluşan yiyecek. (Bk. ansikl. böl.)

2. Omlet sufle, kar halinde çırpılmış yumurta akları katılarak hazırlanan hafifçe omlet. || Patates sufle, ilkin orta sıcaklıkta bir kızartma yağının içine atılan, sonrasında kaynar yağa atılarak kabarması sağlanan yuvarlak minik patates dilimleri.


*ANSİKL. Mutf. Tuzlu sufle un, yağ, süt, kaşarpeyniri, yumurta ve tuzla yapılır. Yağda kavrulan una süt eklenip karıştırılır ve muhallebi kıvamına ulaşınca içine tuz ve kaşarpeyniri rendesi konur, iyice karıştırılıp alevden indirildikten sonrasında teker teker yumurta sanlan ilave edilir Yumurtanın akları tuzla iyice çırpılıp köpük haline ulaşınca bu karışıma eklenmiş olur ve yağlanmış siniye dökülen araç-gereç fırında pişirilir.

Tatlı sufle ise su, un, şeker, yumurta, süt, badem ya da fıstık ve pudraşekerle yapılır. Şeker, yumurta, süt ve azca oranda tuz karıştırılarak kaynatılır ve içine yavaş yavaş un ilave edilir; koyulaşınca ocaktan indirilir. Ayrı bir yerde yumurta akları çırpılarak köpük haline getirilir ve bu karışıma eklenmiş olur. içine isteğe gore muz, likör, portakal vb. de konulabilir. Yağlanmış sufle kalıbına dökülen karışım 170 °C'lık fırında pişirilir, piştikten sonrasında üstüne dövülmüş fıstık, badem ve pudraşeker serpilir.

Kaynak: Büyük Larousse








 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Sufle Nedir?
Sufle Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/sufle-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/sufle-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content