TACİN a. (ar. Cacn'den taecin). Esk. Yoğurma, hamur haline getirme. TACİN a. 1. Kuşbaşı doğranmış koyun, tavuk etini ya da sebz...
TACİN a. (ar. Cacn'den taecin). Esk. Yoğurma, hamur haline getirme.
TACİN a.
1. Kuşbaşı doğranmış koyun, tavuk etini ya da sebzeleri, soğan, yeşil ya da kırmızı biber, erik vb. ile sıvı yağda kendi buharında çok az suyla pişirerek hazırlanan yemek. (Tunus ve Fas mutfağı.)
2. Bu yemeğin pişirildiği güveç.
Kaynak: Büyük Larousse
TACİN a.
1. Kuşbaşı doğranmış koyun, tavuk etini ya da sebzeleri, soğan, yeşil ya da kırmızı biber, erik vb. ile sıvı yağda kendi buharında çok az suyla pişirerek hazırlanan yemek. (Tunus ve Fas mutfağı.)
2. Bu yemeğin pişirildiği güveç.
Kaynak: Büyük Larousse
YORUMLAR