Turunç Çiçeği Reçeli nasıl yapılır - Turunç Çiçeği Reçeli tarifi Malzemeler * 1 su bardağı turunç çiçeği yaprağı * 2 su bardağı şek...
Turunç Çiçeği Reçeli nasıl yapılır - Turunç Çiçeği Reçeli tarifi

Malzemeler
* 1 su bardağı turunç çiçeği yaprağı
* 2 su bardağı şeker
* 1 adet limon
Hazırlanışı
1. Turunç çiçeklerinin taç yaprakları ayrılır.
2. Kaynar suda 4-5 dakika kaynatılan yapraklar, soğuk ve limonlu suya alınır.
3. Aynı işlem 3 defa daha tekrarlanır.
4. Acısı çıkartılan yaprakların üzeri şekerle kaplanıp bir kaç saat bekletilir.
5. Sulanan yapraklar, ağır ateşte şekeri eriyene ve kıvam alana kadar pişirilir.
6. Kıvam alır almaz, bir kaç damla limon suyu eklenip altı kapatılır.
7. Önceden sterilize edilmiş kavanozlara doldurularak, ağzı kapatılıp ters çevirlerek soğutulur.
Malzemeler
* 1 su bardağı turunç çiçeği yaprağı
* 2 su bardağı şeker
* 1 adet limon
Hazırlanışı
1. Turunç çiçeklerinin taç yaprakları ayrılır.
2. Kaynar suda 4-5 dakika kaynatılan yapraklar, soğuk ve limonlu suya alınır.
3. Aynı işlem 3 defa daha tekrarlanır.
4. Acısı çıkartılan yaprakların üzeri şekerle kaplanıp bir kaç saat bekletilir.
5. Sulanan yapraklar, ağır ateşte şekeri eriyene ve kıvam alana kadar pişirilir.
6. Kıvam alır almaz, bir kaç damla limon suyu eklenip altı kapatılır.
7. Önceden sterilize edilmiş kavanozlara doldurularak, ağzı kapatılıp ters çevirlerek soğutulur.
Domates Reçeli Tarifi
Böğürtlen Reçeli Tarifi
Gül Reçeli Tarifi
YORUMLAR