Yoğun Nedir?

YOĞUN sıf. 1. Fiz. Oylumuna oranla ağırlığı fazla olan bir şey için kullanılır; kesif. 2. Sık öğelerden oluşmuş, koyu, kalın, az ak...

YOĞUN sıf.

1. Fiz. Oylumuna oranla ağırlığı fazla olan bir şey için kullanılır; kesif.

2. Sık öğelerden oluşmuş, koyu, kalın, az akışkan bir şey için kullanılır; kesif: Yoğun bir sos. Yoğun bir sis, bir duman. Yoğun bir kitle.




3. Çok sayıda, sıkışık öğelerden oluşan bir şey için kullanılır: Otoyoldaki yoğun trafik. Hindistandaki yoğun nüfus. Yoğun bir kalabalık.

4. Kendisini güçlü bir biçimde duyuran bir şey için kullanılır; güçlü: Yoğun bir koku. Yoğun bir acı. Yoğun bir coşku.

5. Alışılmış ölçüyü aşan ya da büyük bir çaba gerektiren bir şey için kullanılır; sıkı: Yoğun bir propaganda. Yoğun bir çalışma, bir antrenman.

6. Birçok olayla, eylemle dolu olan bir şey için kullanılır; dolu: Yoğun bir iş günü.

7. Az sayıda öğe kullanarak çok derin ve karmaşık düşünceler yansıtan bir şey için kullanılır: Özlü ve yoğun bir anlatım.


*Fiz. Özgül kütlesi, referans olarak alınmış bir maddenin (gazlar için hava, sıvılar ve katilar için su) özgül kütlesine oranla daha büyük olan bir madde için kullanılır.


*Küm. kur. ve Topol. siK'ın eşanlamlısı.


*Tarım. Yoğun tarım, yüzey birim başına yüksek miktarda emek ve sermaye harcanan ve bunun sonucu olarak yüzey birim başına bol miktarda ürün elde edilen tarım ya da tarımsal üretim. (Yoğun tarıma genel olarak, ama ister istemez değil, küçük işletmelerde yer verilir.)

*Ted. Yoğun bakım, sürekli gözetim altında tutulması gereken hastalara her türlü tıbbi yardımı anında uygulama olanağı veren bakım ve tedavi. || Yoğun bakım ünitesi, hastanelerde sürekli olarak hekim ve hemşire gözetimi altında tutulması gereken hastaların yatırıldığı bölüm.


Kaynak: Büyük Larousse








 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Yoğun Nedir?
Yoğun Nedir?
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/yogun-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/05/yogun-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content