Adet ve Oruç Hakkında Bilgi

Ramazan ayında bayanların adetleri ve oruç ile ilgili genel bilgilerin ve bu konudaki soruların yanıtlarının yer almış olduğu sayfamız. Han...

Ramazan ayında bayanların adetleri ve oruç ile ilgili genel bilgilerin ve bu konudaki soruların yanıtlarının yer almış olduğu sayfamız.



Hanımefendilerin Ramazan ayı içinde oruç tutarken karşılarına çıkan tane durumu ile ilgili olarak dört gözle beklenen soruların kısa bir halde yanıtları aşağıda yer almıştır.



Bayanlar Oruç tutmak için tane geciktirici hap kullanabilirler mi?



Bu durum doğru bir durum değildir. Fıtrata müdahale etmek dinen uygun bir durum değildir. Eğer ki sıhhat mevzusunda bir zorunluluğunuz yok ise tane geciktirici hap kullanıp adeti geciktirip oruç tutmanız dinen uygun değildir.



Kadının tane durumu yaradılıştan gelir. Şu demek oluyor ki kendi seçimi değildir. Bu duruma dışarıdan müdahale demek vücudun dengesinin bozulması ve kim bilir sağlığınızın bozulması anlama gelir. Bu sebeple oruç tutmak için tane geciktirici hap kullanılmaz.



Tane geçiren kadının oruçlu benzer biçimde durması davranması doğru mudur?



Tane geçiren bir kadının dışarıya karşı sanki oruçluymuş benzer biçimde davranıp yemeden içmeden beklemesi kesinlkle fakat kesinlikle caiz değildir. Bu durum yaradılışdan gelen bir özellik olan adetten utanmak anlama gelir ki bu da insanoğlunun yaradılış özelliğinden utanması anlamına gelir ki hanımı bu duruma sokan kişilerin büyük günaha girdikleri anlşamına gelmektedir. Bu sebeple bu durumda erkeklere daha çok iş düşmeli ve bu durumu düzgüsel karşıladıklarını etraflarına belli etmeli ve tane geçiren bir kadının oruçlu olmamasına karşın aç ve susuz bir halde iftar saatini beklemesine müsade edilmemelidir.



Sadece islami terbiye gereği bu biçim durumdaki bayanların daha göz önünde olmayacak şekilde yemeleri de uygun olacaktır.



Hanım Bugün Tane Olacağım Diye Oruç Tutmazsa Ne Olur?



Tane bazı hanımlarda oldukça tertipli bir halde gelir. Hanım bugün benim adetim gelecek diye oruç tutmayıp eğer ki tane geçirmezse de bu durumun hiçbir mahzuru yoktur. O gün tane görmese bile o günü kaza edebilir.



Sadece oruca niyet ettikten sonrasında bugün benim tane günüm deyip tane görmeden orucunu bozarsa bu durum kaza ve kefaret gerektirir.



Güneş doğduktan sonrasında oruçlu iken tane görülürse ne olur?



Oruca niyet ettikten sonrasında tane geçirebilirsiniz. Bunu öngörememiş olabilirsiniz. Eğer oruçlu olduğunuz bigün tane görürseniz eğer yemeye başlayabilirsiniz. Bu günü yalnız kaza edersiniz. Kefareti yoktur.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Adet ve Oruç Hakkında Bilgi
Adet ve Oruç Hakkında Bilgi
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/adet-ve-oruc-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/adet-ve-oruc-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content