Batarya Nedir?

isim, askerlik (bata'rya) İtalyanca batteria 1 . En minik topçu birliği: "Altmış bataryanın dünyayı sarsan sesi içinde b...

isim, askerlik (bata'rya) İtalyanca batteria
1 . En minik topçu birliği:
"Altmış bataryanın dünyayı sarsan sesi içinde bir tek ses daha yükseliyor."- A. Gündüz.




2 . askerlik Harp gemilerinde borda topları ve bunların bulunmuş olduğu güverte parçası:
"Sancak bataryası. İskele bataryası."-

3 .
Pil.
4 . teknik Birkaç aygıtın bir araya getirilerek belirli şekilde eklenmesinden oluşan ekip:
"Elektrik bataryası. Musluk bataryası."- .

TDK





Sebep: Sayfa düzeni






  • Batarya Company


  • Batarya nedir?


  • Android Batarya Greenify Programı



BATARYA





  • Batarya, orduda en minik topçu birliği.
  • Batarya, cep telefonu ve benzeri cihazlara takılan şarjlı pil.
  • Batarya, elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depo eden, istenildiğinde bunu elektrik enerjisi olarak veren aygıt, akım toplar, biriktireç.



Batarya nedir?


Pil ve akümülatör benzer biçimde kimyevi enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren üreteçlerin seri ve paralel olarak gruplanması (Bkz. Pil ve Akümülatör).
Topçu sınıfında, belli sayıda personel, tabanca ve cihazdan meydana gelen birliğe de batarya denir. Bataryanın mevcudu, silahların adedi, birliğin teşkiline gore değişmektedir.



Sözlükte "batarya" ne demek?
1. En minik topçu birliği.
2. harp gemilerinde borda topları ve bunların bulunmuş olduğu güverte parçası.
3. Birkaç aygıtın bir araya getirilerek belirli şekilde eklenmesinden oluşan akım.


Cümle içinde kullanımı
Elektrik bataryası. Musluk bataryası.


Batarya kelimesinin ingilizcesi

n. battery, group of 4-6 soldiers carrying similar or identical weapons
Köken: İtalyanca








Sebep: mevcut içerik silindi.



Batarya nedir?

Ad: batarya-.jpg
Pil, akümülatör benzer biçimde üreteçlerin ve sığa­ların beraber yüklenmiş ya da boşalmış kondansatör topluluğuna batarya denir. Bataryada bağlanmalar 3 şekilde olur.


1) Seri Batarya: Bir elemanın negatif (—) kutbu, sonrasında gelen pozitif ( + ) kutbu­na bağlıdır. Bağlantılara bu şekilde devam edi­lir. Son kutup toprağa verilir. Seri bağla- malı bataryalarda sistemin yükü, eleman­lardan birinin yükü kadar, sistem sığası elemanlardan birinin sığasından küçük­tür.


2) Paralel Batarya: Elektromotor kuv­vetleri aynı olan üreteçlerden oluşan bataryalara uygulanır. Paralel bağlama ele­manlarının e.m.k birbirine eşdeğer değil­se, bazı elemanlar alıcı durumuna geçer. Bu özelliklerden, akülerin, dinamoların doldurulmasında faydalanılır.

Tüm dış ve iç elemanlar birbirleri i|e bağlantı edebilecek şekilde yapılmıştır. İç elemanlar bir iletkenle birbirine bağlı, dış elemanlar ise dibi kalay kaplı şaseye yer­leştirilen şişelerin iki madeni kupla birleşÂ­tirilmesi ile bağlantı edilmiştir. Sistemin sı­ğası herbir elemanın sığa toplamına eşit­tir.


3) Karışık Bağlama: Seri-paralel bağ­lama beraber uygulanır. Bu tür bataryalar­dan hususi amaçlı işlemlerde faydalanılır.





Batarya


Bataryalar, iki ya da da daha çok pil ya da akümülatörün iletkenler vasıtasıyla birbirine bağlanmasıyla oluşan üreteçler grubudur.


üreteçler seri, paralel ve karışık olmak suretiyle başlıca üç şekilde birbirle-rine bağlanır. Her üretecin negatif kutbunun, bir sonrakinin pozitif kutbuna, pozitif kutbunun ise ötekinin negatif kutbuna bağlanması şeklindeki seri bağlamada, bataryanın elektromotor kuvveti, her üretecin elektromotor kuvvetlerinin toplmına eşittir.


üreteçlerin benzer kutuplarından birbirlerine bağlanması biçimindeki paralel bağlama türü ise, elektromotor kuvvetleri aynı olan üreteçlerden oluşan bataryalarda uygulanır. Paralel bağlanan elemanlardan birinin elektromotor kuvveti ötekininkiyle eşdeğer değilse, bazı elemanlar alıcı durumuna geçer. Bu özellikten, akümülatörlerin elektrik üreteçleriyle (dinamo) doldurulması esnasında yararlanılır. Paralel bağlanmış bataryaların elektromotor kuvveti, her üretecin emk'e eşittir. Buna rağmen sistemin gücü, üreteçlerin gücünün toplamından oluşur.


Karışık bağlama ise, seri ve paralel bağlama türlerinin beraber uygulanması biçimindedir. Karışık bağlamalı bataryalar, hususi amaçla kullanılır.


Bataryalar, pil ve akümülatör benzer biçimde üreteçlerin yanı sıra, sığaçların bağlanmasıyla da oluşturulabilir. Bu sistemde, sığaç armatürlerinin seri ya da paralel bağlanmasından ve topraklamadan yararlanılır.





BATARYA
  • Kaptanın ya da vapur adamlarının bir sonucu hesaplayarak meydana getirdikleri zarar.


Batarya
  • İtl. Elektrik elde etmek için hazırlanmış şişeler ekibi.
  • Ask: Bir subayın emrine verilen belli sayıdaki ağır silâhlarla bunların hizmetinde bulunan insan, hayvan ve malzemenin hepsine birden verilen isim.


batarya ingilizcesi


1.battery (of cannons).

2. elec. a series of batteries.





  • Batarya Company


  • Batarya nedir?


  • Android Batarya Greenify Programı


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Batarya Nedir?
Batarya Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/45989d1458829097-batarya-nedir-batarya-.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/batarya-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/batarya-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content