Buz Dansı Hakkında Bilgi

Buz dansı nedir? Buz dansının özellikleri, dalları, tarihçesi, hakkında bilgi. BUZ DANSI Altında demir ya da çelik bıçak bulunan patenlerl...

Buz dansı nedir? Buz dansının özellikleri, dalları, tarihçesi, hakkında bilgi.



BUZ DANSI



Altında demir ya da çelik bıçak bulunan patenlerle buz üzerinde kayılarak yapılan spordur. Bütün sporlar gibi doğaya karşı savaşımdan ve yaşamsal zorunluluklardan doğduğu için, buz üzerinde kolay hareket etmek, avlanmak, yolculuk etmek ve yük taşımak amacıyla kullanılmaya başlanan kemikten yapılmış İlkel patenlerin, zamanla oyuna, hız yarışlarına ve spora dönük amaçlarla kullanılmaya başlanmasıyla ortaya çıktığı düşünülmektedir.



Artistik patenin en popüler türü olan buz dansı 1952 yılında olimpik bir spor olarak kabul edilmiştir. Buz dansı bir bayan ve bir erkekle yapılır. Buz dansında asıl önemli olan müziğin değişik türlerini yorumlamak ve kaymaktır. Buz dansı genellikle hareketler bazı ufak atlamalar ve kaldırmalar dışında buzla temas kesilmeden yapılır. Atletik kaldırmalar, atlamalar ve spinler buz dansında çok seyrek görülür. Buz dansında bir diğer nokta, eşlerin kendilerini müziğin akışına bırakmalarıdır. Ayrıca teklerde ya da çiftlerde olduğu gibi güç ve zorlu hareketler gerektirmediğinden her yaştan patenciler tarafından rahatlıkla yapılabilen bir spordur. Artistik patenin “buz dansı” dalı üç ayrı bölümden oluşur:



1. Zorunlu Danslar: Yarışmacılar belirli dans gruplarından birini seçerler. Zorunlu dansta; “Viyana valsi”, “yankee palka” ve “blues” gibi zorunlu danslar bulunur. Seçim, yarışma türüne göre bir gece önce veya yarışmaların başladığı gün ad çekimi ile olur. Zorunlu dansta yer alan üç dansın her biri için ayrı ayrı puan verilir ve bu bölümden elde edilen puan, toplam puanın % 30’unu oluşturur.



2. Orijinal Program: Çiftler müziği, tempoyu ve gösteriyi kendi isteklerine göre seçerler. Ancak ritm, ISU Buz Dansı Komitesi tarafından saptanıp her yıl duyurulur. Bu bölümde de adımlar, dönüşler ve diğer hareketler art arda ve kesintisiz olarak yapılmalıdırlar. Kararlaştırılmış danslardan elde edilen puanlar, toplam buz dansı puanını % 20 olarak etkiler.



3. Serbest Danslar: Dört dakikalık program boyunca yarışmacılar, kendi seçtikleri müzik eşliğinde yaratıcılık ve yeteneklerini sergilerler, Programda çeşitli danslar ve tempo değişiklikleri yer alır. Değerlendirmede teknik ve artistik puanlar verilir. Buz dansının son bölümünü oluşturan serbest danstan elde edilen puan, toplam puanın % 50’sini oluşturur.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Buz Dansı Hakkında Bilgi
Buz Dansı Hakkında Bilgi
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/buz-dans-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/buz-dans-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content