Eğlenceli Okul Oyunları

Okulda derslik arkadaşlarınız ile solunum zamanında oynayabileceğiniz hatta okul çıkışlarında da kalabalık bir biçimde oynayabileceğiniz hem...

Okulda derslik arkadaşlarınız ile solunum zamanında oynayabileceğiniz hatta okul çıkışlarında da kalabalık bir biçimde oynayabileceğiniz hem zevkli hem de kolay okul oyunları



CÜMLE YAZMA OYUNU
Cümle Yazma Oyunu

Bu oyuna katılmak isteyen çocuklar, yan yana, bir sıra halinde otururlar. En baştaki çocuk eline uzun bir kağıt alır, buna bir tümce yazar.



Göstermemek için kâğıdı kıvırarak üstünü kapattıktan sonrasında tarafındaki arkadaşına verir. Bir tek yazdığı cümlenin son kelimesini söyler. İkinci çocuk bu kelimeyle başlamış olan bir tümce yazar, üstünü kapattıktan sonrasında tarafındaki arkadaşına verir, son kelimesini söyler.



İkinci çocuk bu kelimeyle başlamış olan bir tümce yazar, üstünü kapattıktan sonrasında tarafındaki arkadaşına verir, son kelimeyi söyler. Böylelikle, son olarak dost da cümlesini yazdıktan sonrasında, içlerinden birisi kâğıdı açar, yüksek sesle tüm cümleleri okur. Mâna bakımından birbirini tutmayan bu cümlelerin okunması orada bulunan evlatların hepsini güldürür.



İP OYUNU



Çocuklar eşit sayıda iki yana ayrılırlar. Uzun bir çamaşır ipini alıp tam orta yerine bir düğüm atarlar. Bu düğümün hizasında yere bir çizgi çekerler.



Evlatların bir bölümü ipin bir yanından, bir bölümü de diğeri yanından meblağ, tüm güçleriyle çekmeye başlarlar. Hangi taraf diğeri taraftaki evlatları yerdeki çizginin berisine geçirirse oyunu kazanmış olur.



Bu oyunda dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan şey, iki tarafında hem kuvvet hem de yaş bakımından birbirine müsavi olmasıdır. Yoksa oyunun bir anlamı kalmaz.



şaşkına Bak Oyunu
ŞAŞKINA BAK OYUNU

Bu oyun daha çok kız çocuklar içindir. Ebe olarak seçilen kız, oyuna gireceklerin gözlerini mendille teker teker bağlar. Bundan sonrasında, gözleri bağlanan çocuklar, ellerini birbirine vurarak hep bir ağızdan:



«Şaşkına bak, şaşkına bak,

Kulağına küpeler tak!»



«Şaşkına bak, şaşkına bak,

Kulağına küpeler tak!»



diye bağırmaya başlarlar. Aradan dakika geçtikten sonrasında, ebe mendilleri sessiz bir şekilde birer birer çözer, son olarak kalanı çözmez, Bu çocuk, diğeri arkadaşlarının da gözlerinin bağlı bulunduğunu sanarak onlarla beraber:



diyerek tekrarlar. Ebe oradakilere teker teker sorar:



«Şaşkın kim, dalgın kim?

Ben değilim, ben değilim!»



Hepsi ayrı ayrı karşılık verdikten sonrasında, sıra gözü bağlı olana gelir.



O da: «Ben değilim,» diyince ebe onun gözünü aniden açar. O süre hep bir ağızdan: «İşte sensin! İşte sensin!.» diyerek bağırırlar.



Çocuk ötekilerin gözlerini açık görünce şaşırır. O süre hep bir ağızdan gülerler.



Bu oyunda kızların gözünü bir tek ebe bağlar, çözer, asla kimse elini mendiline süremez.



Kaç Kurtul Oyunu
KAÇ KURTUL OYUNU

Bu oyun minimum sekiz kişiyle oynanır. Bunların birisi ebe sayılır, diğeri yedi tanesi de el ele tutuşarak bir daire meydana getirirler. Sonrasında ellerini bırakırlar.



Halkanın haricinde kalan ebe, arkadaşlarından birinin arkasına yavaşça dokunur. Sırtına dokunulan çocuk, ebeyi kovalamaya başlar. Ebe çocuğun boş bıraktığı yere gelir, durur. Şimdi, yeri kapılan, açıkta kalan çocuk ebe olmuştur.



Yeni ebe halkanın haricinde bir devir yaptıktan sonrasında bir başka arkadaşının sırtına dokunur, kaçar. Bu sefer o çocuk ebeyi kovalamaya başlar. Oyun bu şekilde, bir çocuktan ötekine geçerek, devam eder.



ATEŞİMİ ALDIM OYUNU



Bu oyuna başlamadan ilkin çocuklar, sayıları beşerden aşağı olmamak suretiyle, ikiye ayrılırlar. Her iki takımın başlangıcında birer ebe bulunmaktadır. Minimum yirmi adım aralıkla iki büyük taş dikilir.



Birinci takımdaki çocuklardan biri elini taşa vurduktan sonrasında: «Ateşimi aldım!» diyerek karşı tarafa koşar. Bu durumu karşılayıp yakalamak için biri çıkar, kovalamaya başlar. Çocuk tutulacağını anlarsa kendi taşının bulunmuş olduğu yere geri dönmek mecburiyetinde kalır. Yerine bir başkası çıkar. Oyun bu şekilde karşılıklı çıkışlarla devam eder. Yakalananlar olursa karşı tarafa geçirilir. Bu oyunda her iki tarafın da uyanık ve çevik olması gerekir.



KARADA BALIK

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Eğlenceli Okul Oyunları
Eğlenceli Okul Oyunları
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/cumle-yazma-oyunu.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/eglenceli-okul-oyunlar.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/eglenceli-okul-oyunlar.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content