Görsel-İşitsel Nedir?

GÖRSEL-İŞİTSEL Gösterim: 24 Boyut: 19.5 KB" style="max-width:100%;margin: 2px;"/> a. Öğrencinin görsel ve işitsel ...

GÖRSEL-İŞİTSEL


Ad: görselişitsel.JPGGösterim: 24
Boyut: 19.5 KB" style="max-width:100%;margin: 2px;"/>



a. Öğrencinin görsel ve işitsel duyarlığına dayandırılarak kurulmuş öğretim yöntemi.

  • Görsel-işitsel gereç, eğitimcinin hizmetine verilen ve öğretilenlerin rahatlıkla iletilmesini elde eden olanakların her birisi.
—Basın. Görsel-işitsel basın, ses ve görüntü iletme tekniklerini kullanan haber araçlarının tümü (bilhassa radyo ve tv).





—ANSİKL. Öğr. "Görseliişitsel" terimi hem tahsil aracısını hem de bu aracının malzemesini kapsaması bakımından karışıklığa yol açabilir. Mesela bir gösterici yalnızca gereçtir, dersin yapılabilmesine destek olan aracı ise, göstericiyle yansıtılan görüntülerdir.


Görsel-işitsel gereçler çok eskiden bu zamana kadar vardır: mesela kara tahta, haritalar, gravürler, kâğıt ya da keçe tablolar, maketler, vb. Tekniklerin ilerlemesi malzemeleri çoğaltmış ve geliştirmiştir. Bu alanda kullanılan başlıca araçlar sesli ya da sessiz filmler, görüntüler, durağan ya da hareketli filmler, metinler, diyagramlar, kapalı dönem çalıştırılan ya da video bağlanmış tv, plaklar, kasetler, radyo yayınlarıdır. ABD'de programlanmış" öğretim ve bilgisayarlı öğretim elektronik ve bilişim sanayisinin desteği yardımıyla geliştirilmiş "öğretim makineleriâ€nin (teaching machines) doğmasına yol açtı.

Kaynak: Büyük Larousse







  • Görsel materyal nedir?


  • Görsel Nedir?


  • Ses Sanatı (İşitsel Sanat)



görsel-işitsel eğitim




ses kaydı, beyazperde filmi, radyo, tv ve bilgisayar şeklinde tamamlayıcı gereçler vesilesiyle meydana gelen eğitim etkinliği.





Tarih süresince insanoğlu resimleme, örnekleme, uygulama ve benzeri yollarla öğrenme ve öğretme yönünde tabii bir eğilim taşıdılar. Görsel-işitsel eğitimi sistemli, belirli kurallara uyan bir yöntem olarak ilk önerenlerden birisi, Bohemyah eğitimci Jan Âmos Komensky idi (1592-1670). Komensky'nin 1658'de yayımladığı Orbis Sensualium Pictus (Duyulur Dünyanın Resmi), her birisi ilgili mevzuyu öğretmede mühim işlev gören çok sayıda çizim içeriyordu. Jean-Jacques Rousseau, John Locke ve J. H. Pestalozzi şeklinde Komensky'yi izleyen diğeri büyük eğitimciler de eğitimde duyulara seslenen gereçlerden yararlanılmasını savundular.


Görsel-işitsel eğitim, yeni haberleşme-iletişim teknolojilerinin uygulanmasıyla 1920'lerden sonrasında, yakın geçmişte de bilgisayarlar vesilesiyle hızla gelişti. II. Dünya Savaşı esnasında ve sonrasında ordu hizmetlerinde görsel-işitsel gereçler yaygın şekilde kullanıldı. Eğitimciler bilhassa bu deneyimden yararlandılar; cenk ertesinde türlü görsel-işitsel gereçlerin etkenliği üstünde çok sayıda araştırma yapılmış oldu. Bu araştırmalar, ustalıkla kullanılan gereçlerin anımsama, düşünme, ilgi ve imgelem alanlarında mühim kazançlar sağlayabildiğini ortaya koydu.

: Ana Britannica




görsel-işitsel

ödat
  • Görme ve işitme duyularıyla ilgili olan, odyovizüel.
Birleşik Sözler
  • görsel-işitsel çağrışım
  • görsel-işitsel eğitim


görsel-işitsel ingilizcesi
  • audio-visual





  • Görsel materyal nedir?


  • Görsel Nedir?


  • Ses Sanatı (İşitsel Sanat)


 

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Görsel-İşitsel Nedir?
Görsel-İşitsel Nedir?
http://www.muhteva.com/wp-content/uploads/2017/04/56414d1477667577-gorsel-isitsel-nedir-gorselisitsel.jpg
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/gorsel-isitsel-nedir.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/gorsel-isitsel-nedir.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content