Güneş Gözlükleri Hakkında Bilgi

Güneş gözlüğü ile ilgili genel bilgiler ve güneş gözlüklerinin yararlı mı zararı olan mı olup olmadığı mevzusunda bilgiler Numaralı Camlar,...

Güneş gözlüğü ile ilgili genel bilgiler ve güneş gözlüklerinin yararlı mı zararı olan mı olup olmadığı mevzusunda bilgiler



Numaralı Camlar, Güneş Gözlükleri

Gözlük camlan iki türlüdür:

1 — Görmeyi halleden mercekler: Numaralı camlar;

2 — Gözü ışık, toz, toprak, rüzgar benzer biçimde etkilerden korumuş olan numarasız renkli camlar: Güneş gözlükleri.



Numaralı gözlük camları içbükey, dışbükey merceklerdir. Türlü yontulmuş şekilleri vardır. Koruyucu camlar değişik renklerde yapılır. Genellikle sarımtrak yeşil olan bu camların koyu, açık renkte olanları da vardır. Bir takım göz hastalıklarında zararı olan tesirleri olan morötesi ışınlarından, tozdan, rüzgardan, çok fazla ışıktan gözü korurlar.



Güneş Gözlükleri Göze Zarar Verir mi?



Güneş gözlüklerinin çok türlü olması, bunların her yerde reçetesiz, numarasız olarak serbestçe satılması bir takım kimseler içinde «Acaba göze zarar verir mi?» diye kaygı uyandırmıştır.



Tüm bu şüpheleri ortadan kaldırmak için hemen açıklayalım ki, en ucuzlarına kadar, tüm güneş gözlüklerinin, yeter derecede koyu renk olması şartı ile, gözlere ziyanı yoktur. Yararı ise pek çoktur. (Ama ucuz Çin malı ve kanserojen madde ihtiva eden güneş gözlükleri son dönemlerde tespit edilmiştir fakat bu şekilde gözlükler sınırı olan sayıdadır ve gene de dikkat edilmesi gerekmektedir) Tayyare pilotları, denizde çalışanlar üstünde meydana getirilen incelemelere nazaran, suda, karada, havada yansıyan güneş ışıkları altında gözlüksüz iş görenlerin görme gücü yarı yarıya azalır; geceleri 30 mumluk bir ampulü 15 mumlukmuş benzer biçimde sönük görürler. Yalnız, görmedeki bu azalma devamlı değildir, 3-4 haftalık bir dinlenme sonunda bu kusur düzelir.



GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KOYU OLMALI



Yazın güneş altında, kışın kar üstünde çalışanlarda, ışığın keskinliği gözleri yorar, başta ağrı-sancı, vücutta bir halsizlik doğurur. Renkli gözlükler ise güneşin kızılötesi (enfraruj), morötesi (ultraviyole) ışınlarını emerek onların göze yaptıkları fena tesirleri yüzde seksen önler. Bu gözlükler koyu olursa koruma kabiliyetleri de artar.



Güneş gözlükleri siyah, mavi, yeşil, sarı… ne renk olursa olsun, bunun hiçbir önemi yoktur; yalnız, koyu olmasına dikkat etmelidir.



Gözlüğün yeter derecede koyu bulunduğunu idrak etmek için şu şekilde bir tecrübe etme yapılır: Gözlüğü takıp aynaya bakarsanız. Camların arkasından aynada gözlerinizi göremiyorsanız gözlük yeter derecede koyu anlamına gelir.



Bununla birlikte, devamlı olarak ofis işi yapanlar için çok açık renkli camlar vardır. Bu camlara dumanlı cam denir. Kağıdın çiğ beyazlığının sertliğini azaltarak gözleri dinlendirmesi bakımından yararlıdır. Ama son dönemde bilgisayar filtrelerinin yaygınlaşması ile bu şekilde gözlüklerin kullanımı neredeyse yok olmuştur.



GÜNEŞ GÖZLÜĞÜNÜN CAMI KÜÇÜK OLMAMALI



Gözetilecek bir başka nokta da şudur: Gözlük camları minik olmamalı, gözleri iyice örtmelidir.



Güneş gözlükleri, genel olarak, numarasızdır. Bu tür durumlar, düzgüsel görenler içindir. Gözlerinde yakından, uzaktan görme bozukluğu bulunanlar, güneş gözlüklerini de, bir göz hekiminin vereceği reçeteye nazaran, numaralı olarak yaptırabilme olanağına sahiptirler.

YORUMLAR

Ad

Anlamı Nedir?,22,Biyoloji Konu Anlatımı,25,Cilt Bakımı,82,Coğrafya Ders Anlatımı,978,Genel,46,Güzel Sözler,16075,Music,1,Ne Nedir?,32164,Resimli Sözler,4111,Saç Sağlığı,119,Sağlık Bilgileri,1596,Soru-Cevap,10236,Sports,1,Tarih Konu Anlatımı,5,Teknoloji,36,Türk Dili ve Edebiyatı Konu Anlatımı,2,
ltr
item
Ders Kitapları Konu Anlatımı: Güneş Gözlükleri Hakkında Bilgi
Güneş Gözlükleri Hakkında Bilgi
Ders Kitapları Konu Anlatımı
https://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/gunes-gozlukleri-hakknda-bilgi.html
https://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/
http://ders-kitabi.blogspot.com/2017/06/gunes-gozlukleri-hakknda-bilgi.html
true
5083728687963487478
UTF-8
Tüm Yazılar Yüklendi hiçbir mesaj bulunamadı HEPSİNİ GÖR Devamı Cevap Cevabı iptal Silmek Cevabı iptal Home SAYFALARI POST Hepsini gör SİZİN İÇİN ÖNERİLEN ETİKET ARŞİV SEARCH Tüm Mesajlar İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfaya Dön Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pazar Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec Şu anda... 1 dakika önce $$1$$ minutes ago 1 saat önce $$1$$ hours ago Dün $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago İzleyiciler Takip et THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Tüm Kodunu Kopyala Tüm Kodunu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız Table of Content